HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS-, KAPPERS-, NAGEL- EN MASSAGEBRANCHE.

Coronamaatregelen: ANKO pleit voor 100% compensatie

Vanavond kondigde demissionair premier Rutte aan dat de coronaregels voor de kappersbranche en andere niet-essentiële dienstverleners verder worden uitgebreid: ondernemers moeten vanaf aanstaande zondag van 17.00 uur tot 05.00 uur de deuren sluiten. ANKO trekt al sinds de vorige maatregelen op met MKB Nederland en samen eisen zij een 100% compensatie voor de schade die de maatregelen toebrengen.

ANKO meldt op de website het volgende over de nieuwe maatregelen en de lobby die zij voeren:

De nieuwe beperking in openingstijden gaat in vanaf zondag 28 november en geldt voorlopig voor drie weken. De extra maatregelen komen bovenop de mondkapjesplicht voor de kappersbranche en anderhalvemeter-verplichting die al weer voor iedereen geldt.

“De cijfers per dag zijn hoog, hoger, hoogst”, zei Rutte vanavond, “en ons gedrag is maar heel beperkt veranderd na 12 november. We zijn dan ook genoodzaakt om extra maatregelen te nemen.” 

De stijgende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames baren ook de ANKO grote zorgen, maar we zijn opgelucht dat er niet is gekozen voor een volledige lockdown van onze branche. De ANKO heeft in haar lobby de afgelopen periode weer vol ingezet op het veilig en verantwoord open (kunnen) blijven van de kappersbranche en compensatie voor schade als gevolg van de beperkende maatregelen die sinds 12 november van kracht zijn.

Kappers zorgen niet voor het samenkomen van grote groepen mensen, zijn geen doorstroomlocatie en werken al volgens een zeer strak protocol, vaak met aanvullende maatregelen. Laten we als professionele kappers doorgaan met de komende weken aan iedereen te laten zien dat we nog steeds veilig en verantwoord open kunnen blijven en we ons steentje bijdragen aan het beteugelen van het virus! Dat kunnen we alleen samen, door ons goed aan de regels te houden en ervoor te zorgen dat onze branche in een positief daglicht blijft staan.

Maximale compensatie van schade

De nieuwe beperkende maatregelen – wederom in de voor ons zo belangrijke periode richting de feestdagen – vragen om flexibiliteit op de werkvloer, hebben opnieuw een negatief effect op de omzet in de branche en zijn een nieuwe klap voor kappers. “De branche is nog lang niet hersteld van de vorige twee lockdowns.”

Demissionair premier Rutte kondigde vanavond aan dat er nieuwe financiële steunpakketten komen: “Ondernemers en sectoren die opnieuw hard worden getroffen, zullen we niet in de steek laten. De steunpakketten worden verlengd of opnieuw geactiveerd. Dat moet ruimhartig en zo praktisch mogelijk.”

In de afgelopen weken heeft de ANKO al gepleit voor 100% compensatie voor de schade (omzetderving) door de beperkingen. “Het door ons gestelde eisenpakket is afgelopen week in het debat over steunmaatregelen door meerdere partijen in de Tweede Kamer letterlijk aan de orde gesteld. In het realiseren van een maximale compensatie voor de geleden schade trekken we samen op met MKB-Nederland.”

Haarwerkspecialisten

Haarwerkspecialisten mogen ook na 17.00 uur noodzakelijke zorg blijven verlenen aan hun cliënten. Het gaat daarbij alleen om de specifieke zorgwerkzaamheden en dus niet om reguliere kapperswerkzaamheden.

Hoe verder?

De ANKO blijft zich de komende tijd maximaal inzetten voor het veilig en verantwoord OPEN BLIJVEN van de kappersbranche, met zo weinig mogelijk beperkingen en maximale compensatie van schade. “Zoals jullie van ons gewend zijn volgen we alle actuele ontwikkelingen in Den Haag op de voet. Waar nodig scherpen we onze inzet aan of breiden deze uit. We houden jullie op de hoogte en zullen jullie voorzien van actuele hulpdocumenten en tools.”

Bron: www.anko.nl

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Omzetontwikkeling kappersbranche: sterkte fluctuatie
Coronamaatregelen: ANKO pleit voor 100% compensatie