HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS-, KAPPERS-, NAGEL- EN MASSAGEBRANCHE.

Coronastress zorgt voor meer haar- en hoofdhuidproblemen

54,9% van de Nederlanders heeft haar- of hoofdhuidproblemen, of heeft deze gehad. Uit onderzoek blijkt dat bij bijna 13,2% van hen deze problemen ontstaan of verergerd zijn door de coronacrisis. Dat meldt branchevereniging ANKO in een persbericht.

Bij mannen zijn de haar- en hoofdhuidproblemen sterker toegenomen tijdens de coronapandemie: de stijging is 14,9% bij de mannen en 11,9% bij de vrouwen. Jeuk, eczeem en zelfs haaruitval zijn klachten die veroorzaakt kunnen worden door stress, maar op hun beurt ook stress veroorzaken. Gespecialiseerde haarwerkspecialisten kunnen veel betekenen. Want er zijn goede behandelingen voor haar- en hoofdhuidproblemen. Maar uit onderzoek blijkt ook dat veel mensen niet weten waar ze met hun problemen en vragen terecht kunnen.

Het belang van haar
75,3% van de Nederlanders vindt dat hun haar en kapsel bijdraagt aan het zelfvertrouwen en welbevinden. Voor vrouwen is hun haar belangrijker voor hun zelfvertrouwen dan voor mannen. 88% van de vrouwen geeft aan dit (zeer) belangrijk te vinden en dit geldt voor 66,5% van de mannen. “Haar is ontzettend belangrijk voor het welzijn van mensen.” vertelt Willeke Pietersma, voorzitter van de ANKO Sectie Haarwerken. “Door de lockdowns van vorig jaar en begin dit jaar, werd dat meer dan ooit duidelijk. Nederland miste de kapper enorm en de waardering voor ons vakmanschap steeg naar ongekende hoogte.”

Voor deskundig advies naar de erkende haarwerkspecialist
De erkende haarwerkers werken vaak voor mensen met ernstige haarproblemen, bijvoorbeeld bij haaruitval door chemo of bij Alopecia. Maar een haarwerkspecialist kan ook veel betekenen voor mensen met minder ernstige klachten, die geen haarwerk nodig hebben. Willeke Pietersma: “Er is zoveel mogelijk qua preventie van haaruitval en het oplossen van problemen, maar helaas weet nog niet iedereen dit. Uit ons onderzoek blijkt dat 69,5% van de Nederlanders niet weet dat je bij haar- en hoofdhuidproblemen voor een deskundig advies naar een erkende haarwerkspecialist kunt gaan.”

Scholing m.b.v. dermatologie
De ANKO haarwerkspecialisten zijn deskundigen die zijn getoetst op hun kennis en die continu worden geschoold met de laatste inzichten. Onlangs ontwikkelden Willeke Pietersma en dermatologe Annemie Galimont voor de ANKO een online opleidingsplatform, speciaal voor haarwerkspecialisten. “Het is belangrijk dat er meer aandacht komt voor haarproblematiek, want het is een beladen onderwerp, vertelt Annemie. Zij is onder andere gespecialiseerd in haarproblematiek en ziet in haar praktijk dagelijks mensen die hiermee moeten leren leven. “Mensen krijgen snel een stigma en vaak zie je ook psychosociale problematiek.” In haar rol als arts Daarbij verwijst ze patiënten regelmatig door naar haarwerkspecialisten. “Zij hebben een heel belangrijke rol in het behandelen van haarproblemen”, benadrukt Annemie. “Door op 21 oktober een ‘Dag van het Haarwerk’ te organiseren, proberen we meer bekendheid te geven aan deze uiterst deskundige beroepsgroep” legt Willeke Pietersma uit. “En zo laten we mensen met haar- en hoofdhuidproblemen weten welke oplossingen er allemaal zijn.”

Deskundigheid en privacy
De ANKO Sectie Haarwerken verenigt zo’n 350 deskundige en erkende haarwerkspecialisten. Zij zijn gewend te werken met kwetsbare klanten. Willeke Pietersma: “Wij kennen heel goed de onzekerheden en gevoeligheden van bijvoorbeeld kankerpatiënten en mensen met alopecia, maar juist ook mensen met ‘gewoon’ heel dun haar of een gevoelige hoofdhuid kunnen bij ons terecht. Zorg en beauty gaan bij ons hand in hand. Onze salons zijn zo ingericht dat privacy voorop staat en klanten zich snel op hun gemak voelen. Ook voor een vrijblijvende kennismaking is iedereen van harte welkom!”

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

     
 

   

Vorige
Show your best Results by Isabella Albers van Apparance
Coronastress zorgt voor meer haar- en hoofdhuidproblemen