HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS-, KAPPERS-, NAGEL- EN MASSAGEBRANCHE.

Het topevenement voor de internationale kappersbranche

Posted on

Exclusieve combinatie van creativiteit en business

TOP HAIR – DIE MESSE Düsseldorf: op 7 en 8 mei 2022 geldt weer ‘vrij baan’ voor het premium kappersevenement. Het programma in de hallen 15, 16 en 17 biedt op twee compacte dagen adembenemende shows, bijzondere ensceneringen, volop workshops en exclusieve podiumpresentaties waarin de experts van de branche hun kennis delen. Bij TOP HAIR tonen de sterren van de scene hun huidige collecties en trends en laten zich door het publiek bij het werken met de nieuwste technieken op de vingers kijken. De bezoekers kunnen uit een bomvol programma kiezen, waarbij de line-up van de shows, de workshops en het congres van uitzonderlijk hoge kwaliteit is.

Met het oog op de ontwikkeling van de coronapandemie en dan vooral de verspreiding van de Omikron-variant in Duitsland en Europa, kon TOP HAIR Düsseldorf niet zoals gepland in maart plaatsvinden. “We vertrouwen erop, dat de algemene randvoorwaarden er begin mei beter uit zullen zien, waardoor niets een succesvolle beurs in de weg zal staan. Bezoekerstickets die al waren aangeschaft, behouden uiteraard hun geldigheid voor deze verplaatste looptijd. “Door het verschuiven van de beurs naar begin zomer, hebben we niet alleen de planningszekerheid voor de exposanten en bezoekers kunnen verhogen, maar ook een beduidend beter perspectief voor de te verwachten internationaliteit gecreëerd. Inmiddels bieden de huidige ontwikkeling van de pandemie en de door de politiek opgestelde roadmap voor het verder open gaan van het openbare leven, een zeer goede basis voor positieve omstandigheden waarin het evenement in mei kan plaatsvinden. Het complete team van Messe Düsseldorf en haar partners zetten met hun competentie en enthousiasme alles in het werk, om van de beurs TOP HAIR opnieuw een onvergetelijke beleving te maken. Ons beproefde hygiëneconcept onder het motto ‘PROTaction’ zal hierbij als uitgangspunt dienen, om een beurs ook tijdens coronatijden succesvol en veilig te kunnen organiseren,” vult Hannes Niemann, projectleider van TOP HAIR aan.

Bron: Messe Düsseldorf / Tillmannn

Christian Schikora, directeur van TOP HAIR International GmbH: “Na twee lange jaren van ‘bonjour tristesse’, een tijd van virtuele besprekingen en weggevallen of hybride evenementen, is het in 2022 dan eindelijk zover: onze exposanten, bezoekers, vakprogramma-deelnemers, maar ook onze partners van Messe Düsseldorf en niet te vergeten het gehele TOP HAIR-team verheugen zich erop! Eindelijk weer persoonlijke ontmoetingen, een kop koffie op een beursstand, de echte uitwisseling met geweldige, vakbekwame mensen en het gevoel je weer onder te kunnen dompelen in deze mooie branche – we hebben het allemaal enorm gemist! Het is ons gezamenlijk uitgangspunt, om de standing van TOP HAIR – DIE MESSE weer in alle glorie te herstellen en in te zetten op de gebruikelijke aantrekkelijke opzet, de fijne ambiance en de bijzondere verrassingen. Het programma is geweldig – natuurlijk zorgen we er ook voor dat het enthousiasme, de emotionaliteit en het plezier niet te kort worden gedaan. We vieren samen niet alleen een van de mooiste kappersbeurzen; we zijn bezig met het voorbereiden van een feest voor de branche.”

Rock your Head met een eersteklas showprogramma
Het hoogwaardige vakprogramma biedt een marktoverzicht van kappersbenodigdheden, professionele haarverzorging en haarcosmetica, inrichtingen, beroepsartikelen en dienstverlening, met een duidelijke scheiding van het ordersegment en de directe verkoop, wat door bezoekers zeer wordt gewaardeerd.

Op het showpodium in de showhal 15 toont de top van de kappersbranche haar kunnen. Ook dit jaar hebben eersteklas teams aangegeven de bezoekers te willen inspireren. TOP HAIR presenteert op zaterdagavond de speciale show ‘World of Color by Wella Professionals’ – James Earnshaw, Wella U.K. Digital Ambassador & British Hairdressing Awards-winnaar , en het Sassoon Creative Team verzorgen extravagante runway shows. Voor het eerst zal de TOP HAIR-show op zaterdagavond live worden gestreamd, zodat ook geïnteresseerden die niet naar Düsseldorf kunnen komen, het evenement mee kunnen maken. De video’s van alle andere shows en de TOP Salons-prijsuitreiking zullen ‘on demand’ op de TOP HAIR-website ter beschikking worden gesteld.

Tot de andere highlights van de showprogramma behoren New Flag PRO Education Team met D.Machts Group + Team, de Britse legende van het
opgestoken haar Patrick Cameron ‘House of Luxury’, MOSER. FUSION feat. Josh Lamonaca, New Flag PRO Chris Appleton & Color Wow, ‘Gloss like a boss’ mit Redken Shades EQ – P.A.M. college & Marco Arena en Kertu, Keller & Betram K. voor L‘Oréal Professionnel Paris ‘French up!’. Meer informatie op: https://www.top-hair-international.de/shows.

Alles wat belangrijk is rondom kapsel, kleur en styling
Ok de beide workshoppodia is er een op de praktijk afgestemd programma, waarbij praktische knowhow en technieken voor kapsels, kleur en styling voor de dagelijkse gang van zaken worden gepresenteerd. De teams tonen concrete en eenvoudig toe te passen interpretaties van de huidige trends, geven toelichting op kapsels en tips voor het kleuren. Meer dan 40 workshops bieden het volledige pakket aan inspiratie en praktische kennis voor in de salons. Deelnemers zijn onder meer: Dyson, Kemon, Paul Mitchell, Wella Professionals, Calligraphy Cut, Brow&Lash Bar GmbH powered by RefectoCil, Redken Shades EQ, ORGÆNIC Lifestyle, Shore GmbH, New Flag, WAHL PROFESSIONAL, MOSER, L’Oréal Professionnel Paris en Authentic Beauty Concept. Alle workshops zijn hier te vinden: https://www.top-hair-international.de/workshops

Nieuwe koers door corona en digitalisering
Wie in mei voor TOP HAIR naar Düsseldorf reist, zal een branche zien die zich onder meer vanwege de coronapandemie niet meer uitsluitend met wassen, knippen en föhnen bezighoudt. Geïnspireerd door de toenemende digitalisering zijn steeds meer haarprofessionals zich ook meer gaan verdiepen in de mogelijkheden van nieuwe technologieën en nieuwe communicatie.
Een centrale rol speelt hierbij ook het hoogwaardige TOP HAIR-congres dat de bezoekers waardevolle strategieën voor hun business biedt. Bij het congres delen topsprekers tijdens de in totaal elf lezingen hun ondernemers- en strategische kennis rond marketing, salonmanagement, conflicthantering, persoonlijke ontwikkeling en leidinggeven. De volgende sprekers zullen tijdens deze één uur durende sessies aan het woord komen: Regina Först, Fabio Barattucci, Gerd Achilles, Heiko Schneider, Ralph Goldschmidt, Steffi Burkhart, Tanja Copertino, Guido Paar & Oliver Schmidt, Trudelies Grigoletto, Salvatore Caserta en Ralf Osinski. https://www.top-hair-international.de/kongress

Tijdens TOP HAIR Düsseldorf onderscheidt het kappersvakblad ‘TOP HAIR International tijdens een feestelijke prijsuitreiking op zaterdagavond de ‘TOP Salons’ in vijf categorieën: Best Practice (traditie, aanhoudend succes en een continue doorontwikkeling), Digital Business (digitalisering van het bedrijf, zowel naar binnen als naar buiten toe, de voordelen ten opzichte van de concurrentie benutten), Design (de onderscheiding voor uitmuntende inrichting van ruimtes), Employer (dit betreft salons, die talenten op bijzondere wijze stimuleren en door laten groeien) en Marketing (uitstekende marketingstrategieën).

Bron: Messe Düsseldorf / Tillmannn

Alle programmahoogtepunten in één oogopslag met de TOP HAIR-app
Met de interactieve hallenplattegrond, de exposantenlijst en het programmaoverzicht helpt de TOP HAIR-app vóór en tijdens de beurs bij het plannen van het bezoek, de oriëntatie op het beursterrein en het behouden van het overzicht. De app kan gratis worden gedownload via http://www.top-hair-international.com/app.

Het TOP HAIR-ticket: alles zien voor één prijs
Net als bij voorgaande edities geldt ook nu: met een geldig beursticket is het gehele programma van TOP HAIR – DIE MESSE Düsseldorf inclusief: shows, workshops en alle congresonderdelen. Een dagkaart kost 78 euro, een tweedagenkaart 118 euro. Voor beide ticktets geldt dat deze uitsluitend online kunnen worden aangeschaft. Met een ticket kan zowel de beurs, als de shows, de workshops en het congres worden bezocht. Bovendien gelden de tickets op zaterdag en zondag voor de parallel plaatsvindende beurs BEAUTY DÜSSELDORF.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
ONtherapie by Dermophisiologique (Lavalois Cosmetique)
Het topevenement voor de internationale kappersbranche