HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS-, KAPPERS-, NAGEL- EN MASSAGEBRANCHE.

Milieuvriendelijke salons – Groen, groener, groenst

Je kunt slimme oplossingen verzinnen om energie en water te besparen. En de keuze aan verantwoorde producten wordt steeds groter. Ook de kappersbranche wordt dus langzaam maar zeker steeds ‘groener’. Dat is niet alleen beter voor het milieu, het is ook wat de klant anno 2021 verwacht. Een jaar of twintig, dertig geleden speelde dit vraagstuk nog niet echt. En toch waren er ook toen al milieuvriendelijke salons. StyleVision sprak met Sylvia Hovingh van Fris Haar in Groningen en Renate Verhage van Eco Coiffures in Alphen aan den Rijn.

Sylvia Hoving

Ik heb nooit chemisch gekleurd

“Ik kom uit een kappersfamilie en was al vrij jong aan
het knippen. Toch ging ik naar de havo en begon aan een opleiding tot kleuterjuf, maar dat was toch niet mijn ding. Ik ben toen allerlei cursussen en trainingen gaan volgen om me het vak op die manier eigen te maken en ging aan het werk bij mensen thuis. Alleen knippen, ik heb nooit met chemie gewerkt. Voor kleuren of permanenten waren ze bij mij niet aan het goede adres.

Na verloop van tijd opende ik een salon in mijn garage en kwam via een klant in aanraking met plantaardige kleuring. Zij ging daarvoor speciaal naar Haarzuiver in Den Haag, want je kon er verder bijna nergens voor terecht. We hebben het over zo’n twintig jaar geleden. Ik besloot dat dit een mooie manier zou zijn om mijn dienstverlening completer te maken. Ik volgde allerlei trainingen en ging ermee aan de slag. Met vallen en opstaan, want het is niet makkelijk. Wat wel scheelde is dat ik ook schilder en veel van kleurenleer weet én juist het feit dat ik geen chemische achtergrond had. Het was dus niet zo dat ik bepaalde tinten voor ogen had en wilde nabootsen.

Bij plantaardig kleuren is de ondergrond van het haar bepalend, want de kleur is transparant. Er is dus ook
geen kleurenkaart, ik luister naar de wensen, kijk naar de mogelijkheden en maak dan een mooie kleur. Een kleur die vaak veel meer lijkt op de natuurlijke haartint. Mijn klanten zeggen vaak dat hun haar er weer net zo uitziet als vroeger. Je kunt nooit een standaard recept gebruiken, want het haar ziet er anders uit na een vakantie of in de winter. Zo blijf je creatief! Inmiddels heb ik zoveel ervaring dat ik direct een recept in mijn hoofd heb als een klant aan komt lopen. Er komen steeds meer plantaardige producten op de markt, dus ik heb …

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

     
 

   

Vorige
Aminozuren en de collageenvezel (deel 3)
Milieuvriendelijke salons – Groen, groener, groenst