HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS-, KAPPERS-, NAGEL- EN MASSAGEBRANCHE.

Milieuvriendelijke salons – Groen, groener, groenst

Je kunt slimme oplossingen verzinnen om energie en water te besparen. En de keuze aan verantwoorde producten wordt steeds groter. Ook de kappersbranche wordt dus langzaam maar zeker steeds ‘groener’. Dat is niet alleen beter voor het milieu, het is ook wat de klant anno 2021 verwacht. Een jaar of twintig, dertig geleden speelde dit vraagstuk nog niet echt. En toch waren er ook toen al milieuvriendelijke salons. StyleVision sprak met Sylvia Hovingh van Fris Haar in Groningen en Renate Verhage van Eco Coiffures in Alphen aan den Rijn.

Renate Verhagen

Ik heb altijd mijn eigen pad gevolgd

“Ik wist al op jonge leeftijd dat ik een eigen salon wilde beginnen. Nadat ik een aantal jaar in een salon had gewerkt, was de tijd daarvoor aangebroken. Er waren alleen al zoveel salons in Alphen dat ik me wel realiseerde dat ik met iets anders moest komen, met een nieuw concept. En precies in die tijd, we hebben het over 1990, opende Ecolonia, de eerste ecologische wijk. Ik kon daar een pand huren en besloot in te spelen op de situatie en te starten met een groene kapsalon. Sommige mensen lachten erom, die associeerden het met geitenwollen sokken, maar veel mensen waardeerden het juist. Ik was de eerste salon in de wijk en de inwoners vonden het heel leuk dat mijn salon aansloot bij hun woonomgeving.

Er was nog niet veel op de markt, dus ik moest echt
op zoek naar goede producten. In het begin werkte ik
met kleurproducten op hennabasis, maar dat heeft ook beperkingen. Dus om mijn creativiteit goed kwijt te kunnen, ging ik verder op zoek. Na vijf jaar ben ik naar mijn huidige pand verhuisd en startte toen met haarkleuringen die geen ammonia of ppd bevatten en dat was in de jaren negentig echt nog bijzonder. Tegenwoordig werk ik met het Italiaanse merk Sensùs.

Ik heb altijd mijn eigen pad gevolgd. Klanten vragen me nu wel eens of ik het niet vervelend vind dat steeds meer salons ‘groen’ gaan werken. Maar nee, zo ervaar ik dat niet. Ik vind eigenlijk dat ze dat al jaren eerder hadden moeten doen. Er wordt zoveel door de wasbak gespoeld …

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Advanced Day Ultimate ProtectTM SPF50+ – PA++++
Milieuvriendelijke salons – Groen, groener, groenst