HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS-, KAPPERS-, NAGEL- EN MASSAGEBRANCHE.

Omzetontwikkeling kappersbranche: sterkte fluctuatie

Als gevolg van de corona pandemie en de genomen overheidsmaatregelen is de omzetontwikkeling van de kappersbranche nog niet eerder zo onregelmatig geweest. Dat blijkt uit cijfers van Marktdata.nl.

Hadden kapsalons in het eerste kwartaal van 2021 vrijwel allemaal een omzetdaling ten opzichte van hetzelfde kwartaal en jaar eerder, in het tweede kwartaal was het juist omgekeerd en noteerde vrijwel alle kappers een omzetplus. Dit heeft alles te maken met de tijdelijke corona maatregelen van de overheid.

Het CBS registreert per kwartaal het aandeel van kapperszaken met een omzetstijging, daling en met een stabiele omzet. Onderstaand figuur toont de ontwikkelingen per kwartaal vanaf het eerste kwartaal van 2012 t/m het tweede kwartaal van 2021. Per saldo was er in de meeste kwartalen een vrij stabiel beeld. Sinds het eerste kwartaal van het jaar 2020 zien we de gevolgen voor de omzet in de kappersbranche als gevolg van de overheidsmaatregelen.

Marktdata.nl vermeldt verder: Toch is het opvallend dat in het eerste kwartaal van 2020 al driekwart (74%) van de kapsalons een omzetdaling noteerde en dat in het eerste kwartaal van 2021 zelfs 91 procent van de kappers een omzetdaling noteerden ten opzichte van het toch al slechte kwartaal van een jaar eerder. Een lichtpuntje is het tweede kwartaal van 2021, waarin 88 procent van de kappers een omzetplus noteerde, het hoogste percentage ooit gemeten. Maar in het vergelijkingskwartaal (tweede kwartaal van 2020) noteerde 88 procent van de kappers een daling van de omzet.

Schoonheidsspecialisten, pedicures en manicures
Deze omzetfluctuatie geldt overigens ook voor andere segmenten in de schoonheidsverzorging, zoals schoonheidsspecialisten, pedicures en manicures. In de gehele haar- en schoonheidsverzorging (SBI-code 9602) nam de omzet in het eerste kwartaal van 2021 bij 86 procent van de bedrijven af. Daar tegenover noteerde 88 procent van de ondernemingen in het tweede kwartaal een omzetgroei.

Bron: www.marktdata.nl

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

     
 

   

Vorige
Blog: De samenwerking met jouw leverancier(s) in 2022
Omzetontwikkeling kappersbranche: sterkte fluctuatie