HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS-, KAPPERS-, NAGEL- EN MASSAGEBRANCHE.

Versoepeling maatregelen kapsalon per 25 september ’21

De overheid kondigde enige tijd geleden versoepelingen van de maatregelen aan. Wat moet er nu nog wel en wat niet in de salon? De 1,5 meter vervalt, gezondheidscheck en registratie blijft verplicht. Brancheorganisatie ANKO zet nog even de regels op rij en deelt de aangepaste hygiëneprotocollen voor kappers, haarwerkspecialisten en ambulante kappers.

Sinds aanstaande zaterdag 25 september is het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Voor kappers betekent dit dat er tussen de stoelen, in de wachtruimte, bij de wasbak en in de keuken geen afstand meer gehouden hoeft te worden; niet tussen klanten onderling en ook niet meer tussen medewerkers. 

Bij binnenkomst van je klanten hoef je geen controle te doen op de QR-code in de corona check app, maar een gezondheidscheck blijft wel verplicht. Ook dien je het bezoek van je klant en zijn/haar gegevens te blijven registeren. Ook de overige hygiënevoorschriften blijven voorlopig nog van kracht.

ANKO heeft de hygiëneprotocollen voor kappers, haarwerkspecialisten en ambulante kappers aangepast. Deze kun je via de volgende link downloaden: https://www.anko.nl/wat-we-bieden/downloads?filter=10

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Herfst creaties 2021 by Martyna Nowak
Versoepeling maatregelen kapsalon per 25 september ’21