HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS-, KAPPERS-, NAGEL- EN MASSAGEBRANCHE.

Fotograferen voor social media

In mijn vorige column heb ik jullie beloofd om tips te geven over hoe je de mooiste foto’s kunt maken voor social media! Er gaat geen week voorbij op Kapper Netwerk (hier ga ik ook zeker een keer een column over schrijven hahaha) zonder dat er wordt gevraagd welke ringlamp je het beste kunt gebruiken…Maar laten we bij het begin beginnen en dat is natuurlijk altijd… het mooiste haar! Laat haar zien wat je graag wilt laten zien, dus waar ben je goed in en waar wil je nieuwe klanten op binnen krijgen? Ben je een topper in balayage, dan laat je dit natuurlijk zoveel mogelijk zien, want dat is je specialiteit. Maar zorg dat je wel kritisch bent als je foto’s gaat maken, zit het haar echt top?

De eerste tip die ik je ga geven is: overdrijf een beetje. Op een foto wordt alles wat afgezwakt, dus haar dat in real life goed volume heeft verliest dat een beetje op beeld. Dus maak het haar echt wat groter en je zult zien dat dit op je foto prima werkt. Heb je mooi haar gemaakt? Ga dan zoveel mogelijk content maken! Maak veel verschillende foto’s, maak een video, een boemerang en een slow motion filmpje, zoveel als waar je tijd voor hebt! Je moet een soort van bibliotheekje gaan opbouwen met haarbeelden. Je gaat namelijk niet alles ineens posten, maar doseert het een beetje. Dus als je vandaag een foto post, kun je over twee weken de boemerang posten en over een maand ofzo weer een foto waar het haar net even anders zit. Je zult namelijk ook wel eens dagen hebben dat je gewoon even geen tijd hebt om foto’s te maken of dat je kapsels maakt die er prachtig uitzien, maar toch niet bijzonder genoeg zijn om te fotograferen.
Het is aan te raden om je social media-pagina’s een beetje consequent in te richten, dus probeer een stijl te vinden en die vast te houden. In dit kader zou ik dus je ‘haar’ foto’s altijd in dezelfde setting maken. Zoek in je salon een hoekje (of maak er eentje) waar je mooie foto’s kunt maken. Ga dan op zoek gaan naar een rustige achtergrond, bijvoorbeeld een witte of grijze muur. Dit zorgt voor rust, waardoor de aandacht gaat naar het onderwerp. Wat ook heel bepalend is: licht! Als je veel daglicht hebt in je salon kan dat heel mooi werken, heb je dat niet gebruik dan bijvoorbeeld een ringlamp. Welke je kiest maakt niet super veel uit want ze doen allemaal wel ongeveer hetzelfde. Het gaat er bij zo’n lamp vooral om dat je de kleurtemperatuur een beetje kunt instellen waardoor de haarkleur beter uitkomt. Als je dan heel mooi haar hebt gemaakt, een hoekje hebt gevonden en je licht in orde is, ga dan lekker uitproberen. Als je een telefoon gebruikt zie je ook meteen wat er gebeurt. Kijk wat de beste pose voor je model is! En tot slot zou ik willen zeggen: ga veel collega-kappers volgen, kijk hoe zij het doen en ga dan jouw eigen stijl zoeken!

Arjan Bevers (40) is voor de meesten van ons geen onbekende in de kappersbranche. In het zuiden van het land, in Helmond, is hij de trotse eigenaar van de succesvolle salon Avanti Kappers. Daarnaast is hij Global Ambassador (Color & Digital) voor Schwarzkopf Professional, heeft hij al vele awards in de wacht gesleept en is hij twee keer uitgeroepen tot Hairdresser of the Year. Hij deelt graag zijn kennis, tips & tricks en andere wetenswaardigheden met jullie.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

     
 

   

Vorige
Inschrijving geopend! TrendVision Award 2021 by Wella Professional
Fotograferen voor social media