HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS-, KAPPERS-, NAGEL- EN MASSAGEBRANCHE.

Richard Koffijberg: ‘De overeenkomst tussen ondernemerschap en sport’

“Naast mijn passie voor het kappersvak heb ik nog een passie: sport. Ik sport eigenlijk mijn leven lang (bijna) elke dag. Hardlopen, tennis, skiën, bootcamp en crossfit. Het liefst zo gevarieerd mogelijk zodat de spieren en hersens worden geprikkeld om telkens weer een andere prestatie te leveren.

Sinds een paar jaren geef ik een aantal uren per week small group- en personal trainingen. Het ontwikkelen van personen, zowel in het kappersvak als met sporten, vind ik geweldig. Kijken waar de ontwikkelbehoefte van personen ligt ervaar ik als een verrijking van mijn leven. Waarom? Het houdt mij scherp en dwingt ook tot constante ontwikkeling van mijn geest (ondernemerschap) en lichaam (sport). Mijn overtuiging is dat bij coaching ik de onderwerpen zelf ook moet weten of kunnen.

Zijn er overeenkomsten tussen ondernemers en sporters? Absoluut! Startende sporters melden zich vaak pas aan als de nood hoog is. Te lang niets gedaan, te veel genoten van het leven, zwaarlijvigheid, soms op dokters- of advies van de partner, maar bijna altijd onzeker. Zolang niets gedaan, wat staat mij te wachten als ik begin? Zien andere deelnemers niet mijn conditionele achterstand en durf ik wel tot het gaatje te gaan? Een noodzakelijk intakegesprek biedt duidelijkheid wat iemand kan verwachten en welke prestatie geleverd moet worden voor het behalen van de individueel gestelde doelen. Dit om terugval en teleurstelling te voorkomen. Herkenbaar?

Wanneer ik business trainingen of presentaties geef voor de Business Factory zie ik vrijwel hetzelfde gebeuren. Deelnemers zijn in eerste instantie terughoudend en kijken de kat uit de boom. Maar zodra het duidelijk is dat iedereen met dezelfde vragen of problemen zit is er binnen de kortste keren een enorme open- en samenhorigheid. Dan worden oplossingen en ideeën besproken en gedeeld. Er komt energie vrij die deelnemers enthousiast maakt en dat zorgt ervoor dat er weer hals reikend wordt uitgekeken naar een volgende training. De duidelijk bestaande overlap tussen ondernemerschap en sport zit hem vaak in het onbekende. Zodra de schroom eraf gaat en men zich openstelt voor het nieuwe komen de prestaties en ontwikkeling vaak snel. Dat is een mechanisme waar ik ontzettend van geniet en mij ook de power geeft om dit te doen.

De moraal van deze blog is: ‘Gooi de schroom van je af en ontwikkel jezelf. Ga sporten, schrijf je in voor businesstrainingen of presentaties.’ Ik beloof je meer energie en een betere fysieke- en geestelijke fitheid. Iets waar je elke dag profijt van hebt, zowel zakelijk als privé.”

Met collegiale groet,
Richard Koffijberg

www.business-factory.nl

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

     
 

   

Vorige
Sneak peak: The alternative facelift
Richard Koffijberg: ‘De overeenkomst tussen ondernemerschap en sport’