De week van… Ilse Janssen, Salon voor Jou

In de week van Hemelvaart hield Ilse Janssen en dagboekje bij van haar belevenissen als schoonheidsspecialist. Het resultaat is een leuk en spontaan verhaal waarin jij jezelf wellicht soms herkent. Ilse trapt af: “Wat leuk dat ik jullie deze keer mee mag nemen in ‘de week van…’ Mijn naam is Ilse Janssen (28), samenwonend, mama van een zoontje (1) en sinds 2017 trotse eigenaresse van Salon voor jou.”

“Samen streven naar een mooie huid en zorgen dat de klant geniet, dat is echt mijn passie. Daarnaast bied ik ook pedicure behandelingen aan. Hierdoor is mijn werk altijd heel afwisselend en is geen week hetzelfde. Ik zou zeggen, lees lekker verder en neem een kijkje in mijn week.”

Maandag
“Wat een geluk! Het ontbijt staat al klaar, mijn vriend is al naar het werk en ik heb nog even wat langer gesnoozed met mijn zoontje. De eerste klant komt om 9.30 uur, dus we hebben wat meer tijd vandaag. Om 8.15 uur breng ik mijn zoontje naar de opvang en bij terugkomst drink ik rustig mijn (warme) kopje thee, wat niet altijd vanzelfsprekend is haha. Ik start rustig alles op, bekijk de mail, alle gezondheidchecks, afspraken en to do’s voor vandaag. Het is een gevarieerde dag met onder andere gezichtsbehandelingen, korte behandelingen en pedicure behandelingen.

Het is alweer 13.30uu. Jeetje de tijd vliegt, tussen de boterham door nog wat social media en appjes beantwoorden en weer door.

Volgende week ga ik op 2-daagse training voor een nieuw merk dat echt een aanvulling zal zijn voor de salon. En ik wil nog een overnachting boeken, zodat ik niet zoveel heen en weer hoef te rijden. Ik vraag mijn volgers op social media of ze een leuke tip weten. ‘s Avonds staat een klant gepland die in een hotel werkt, dus die heeft vast ook nog wel een tip. En jazeker, die heeft ze! Ik gun me deze keer wat meer, nu we geen uitjes kunnen doen, dus boek meteen de kamer met een lekker bad. Nog 1 klant de gehele benen harsen en dan is het alweer 21.00 uur. Opruimen, de was aanzetten, stofzuigen, samen met mijn vriend wat drinken, de dag doornemen en naar bed!

Dinsdag 

Op Dinsdag ben ik ‘vrij’. Ja tussen haakjes, want zodra mijn zoontje ‘s middags gaat slapen, probeer ik toch vaak wat kleine dingen te doen, zoals mail, bestellingen of social media. Maar deze week is het Mei-vakantie. Normaal haal ik elke dinsdag mijn neefje s’middags van school. Vandaag komt hij gezellig de hele dag. We gaan alvast samen zijn verjaardagscadeau kopen en uiteraard lekker buiten spelen. ‘s Avonds staan er toch nog 2 afspraken gepland in de salon, aangezien ik volgende week 2 dagen dicht ben door de training.

Ook maken we deze dag kennis met onze huishoudelijke hulp. We hebben hier lang over getwijfeld en ik vind het best lastig om iemand daarvoor te vragen. Maar het huishouden, ondernemen, mama zijn, vriendin zijn, genieten van je vrije dagen en dat alles voor de volle 100% gaat gewoon niet. Het geeft me rust dat we deze stap nu zetten en lichamelijk heb ik mijn vrije dagen nodig, je bent toch altijd in de weer met de was, boodschappen, privè afspraken etcetera.

Om 20.30 uur ben ik klaar, maak nog even een Reel voor op instagram, bekijk de gezondheidschecks voor de afspraken van morgen, de mail en dan is het weer bijna bed tijd. Ook zo’n vrije dag vliegt altijd weer voorbij!

Hebben jullie ook een huishoudelijke hulp? Zo ja, komt ze wekelijks of om de week? En moest je ook een drempel over om deze stap te zetten? Vraag me vaak toch wel af hoe andere de combinatie doen met ondernemen en gezin etc.

Woensdag
Op woensdag ontbijten we gezellig bij mijn moeder, zij past iedere woensdag namelijk op.
Om 10.00 uur heb ik een belafspraak met mijn leverancier, dit om te kijken hoe het gaat, welke acties er lopen en wat eraan komt. Dit vind ik persoonlijk wel fijn, omdat de mails soms vol staan met informatie. Met een belafspraak krijg je vaak toch weer net wat andere ideeën om de acties in te zetten.
Ook staat er vandaag een microneedling behandeling gepland, de laatste voor deze klant na een kuur van 4. Beiden zijn we blij met het resultaat en maken gelijk weer een afspraak voor Oktober om weer een ‘onderhouds’ behandeling te doen. Tussendoor krijg ik wat reacties op mijn Reel van gister en worden er bestellingen gedaan, zo leuk om te zien dat je op een leuke en soms met humor manier klanten kennis laat maken met je producten. Ook zelf vind ik het nu super leuk om te doen, 1,5 jaar geleden zei ik nog ‘ik ga echt niet een filmpje opnemen, vind dat zo raar, wat moet ik dan zeggen, kom niet eens is uit mijn woorden’… en nu… nu maak ik filmpjes, reels, story’s en het lijkt net of ik echt gewoon tegen mijn klanten/volgers praat!
Mijn nichtje belt op of ze mag komen logeren vanavond want het is mei-vakantie. We spreken af dat ze dan ook kan blijven eten, ik ‘s avonds wel nog moet werken, dus dat we haar beautymoment morgenochtend doen.
Om 21.00 uur ben ik klaar en zoals elke avond check ik de mail, nog even wat drinken en weer bijna bedtijd 😉

Donderdag
Het is Hemelvaart, maar normaal ook mijn vrije dag op Donderdag. Het is vroeg vanmorgen, maar ook meteen gezellig met de logee. We ontbijten en dan kan ze niet meer wachten op haar beautymoment, ze had zelf een sheetmasker mee en stickers voor op haar nagels, heerlijk even tutten. Mijn vriend is even een paar uurtjes werken, maar op tijd weer thuis.
Er staat voor vandaag een klusdag gepland. Mijn zoontje gaat met mijn nichtje mee naar huis en daar spelen, zodat wij even samen vooruit kunnen met klussen.
‘S avonds eten we met zijn alle frietjes en zoals het vaak gaat, staat de volgende in de rij om te willen blijven logeren. Helaas morgen moeten we beide werken, dus spreken we af dat ze de andere zaterdag mag logeren :)!
Bij thuiskomst check ik weer even de mail, de gezondheidschecks voor morgen, maak een to do lijst voor morgen en mijn vriend en ik kletsen nog even na over onze klusdag en kijken wat er voor het weekend op de planning staat.

Soms verlopen de weken (net zoals deze week) heel soepel met de combinatie werk & prive en kan ik werk beter uitschakelen op mijn vrije dagen, maar uiteraard ziet het er soms ook anders uit. Tijd voor familie vind ik erg belangrijk en aangezien alle neefjes en nichtjes al op school zitten, moeten we het echt van de vakantie’s en/of weekenden hebben om wat leuks te kunnen doen. Normaal op mijn vrije dagen doe ik tijdens het slaapje van mijn zoontje s’middags taken voor de salon.

Vrijdag

Een volle ochtend tot 13.00 uur vandaag met toevallig alleen pedicure behandelingen. Het is weer de eerste vrijdag dat ik ‘s middags vrij heb na de lockdown. Een afspraak bij de waxsalon en kapper staan gepland en dan is het tijd voor weekend!

Zaterdag

Tot Oktober ’20 werkte ik elke vrijdag en zaterdag als kapster bij een werkgever. Sinds die tijd begint bij mij op vrijdagavond het weekend. Het voelt nog steeds gek, maar tegelijkertijd heel fijn en geeft het rust. Maandag en woensdag maak ik dus lange dagen: 9-21 en vrijdag 9-13 in de salon en erna tot ongeveer 17.00 uur taken. Vandaag staat er weer een klusdag op de planning en ik vraag me nu al wel eens af hoe ik het allemaal deed toen ik 5 dagen werkte.. voelt het met een kindje drukker of komt het doordat het in de salon ontzettend druk is na de lockdown? Ik ben in ieder geval trots en blij op alles wat op mijn pad komt, de keuzes die ik gemaakt heb en ik ben er zeker van overtuigd dat alles gebeurt met een reden.

Zondag

De zondag proberen we toch echt te zien als ‘rust’ dag. Leuke dingen doen, lekker rustig aan en vooral niets moet alles mag. Heerlijk genoten van ons eerste terrasje vandaag en tussen de buien door lekker naar buiten.

Meestal bereid ik me op zondagavond weer een beetje voor op de maandag: mails, gezondheidschecks kijken, afspraken en to do’s. Maar vanavond pak ik alvast alle spullen om morgen op 2-daagse training te gaan.

Ik vond het ontzettend leuk om jullie mee te mogen nemen in mijn week. Zoals eerder gezegd lopen uiteraard niet alle weken zo soepel met de combinatie werk & privé. Maanden getwijfeld of ik de stap volledig ZZP wel moest/kon doen, maar zo ontzettend blij dat ik deze keuze in oktober ’20 heb gemaakt!

De dagen dat de salon open is ben ik voor 100% mijn passie aan het uitvoeren en de dagen dat ik vrij ben ben ik er voor de volle 100% voor mijn gezin en plan ik sommige taken zo in dat bijna niemand er hinder van heeft.

Bedankt voor het lezen! Geniet van je passie en van alles wat op je pad komt!

Liefs Ilse

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang geregeld updates over jouw vakgebied!

Previous
Onmisbare SPF bescherming by DÉCAAR
De week van… Ilse Janssen, Salon voor Jou