Fout gezette PMU? Zo help je jouw klant

Posted on

Hoe kan jij je klant het beste helpen die bij jou met fout gezette PMU komt? Het liefst doen we ons eigen mooie werk op een mooie schone huid. Vooral omdat oude pigmenten ook weer invloed hebben op nieuwe andere pigmenten. Ze kunnen elkaar afstoten of de nieuw gezette PMU kan verkleuren (vervormen) door de oude pigmenten. Helaas krijgen we in werkelijkheid krijgen vaak veel lelijk werk van collega’s te zien. Hoe kun je dit het beste aanpakken? Door Rebecca Langmair, Langmair Academy

Foute PMU biedt kansen!
Toch is fout gezette PMU een grote kans om deze klant voor altijd aan je te binden. Een hele nieuwe doelgroep! Als jij haar probleem weet op te lossen, zal zij jou eeuwig dankbaar zijn. En dan is zij een klant die jou helemaal vertrouwt en ook open staat voor andere behandelingen (cross sell/up sell).

Er zijn 3 opties om fout gezette PMU te verhelpen of te verbeteren. Wel hangt het ervan af of de foute PMU ook echt ongelijk is gezet of alleen de kleur niet goed is. PMU die zeer ongelijk is gezet kun je het beste echt verwijderen. Als de kleur bijvoorbeeld alleen veel te donker is of misvormd, kan je vaak met het alleen oplichten al heel ver komen.

1). Kleurcorrectie

2). Pigment Removal

3). Laserbehandeling

Optie 1 – Hier is het van belang dat je weet wat kleuren doen met elkaar. Primaire, secundaire en complementaire kleuren. Zo kan je met bijvoorbeeld groene ondertoon pigmenten of correctiekleuren iemand zijn te rode, oranje of juist met oranje pigmenten blauwgroene tonen corrigeren. Kleurkennis is van groot belang als specialist, zodat jij nog flexibeler met foute PMU om kunt gaan. Deze optie is alleen aan te raden als de vorm niet dermate scheef of te donker is gezet. Bij te scheve PMU of te breed gezette PMU heb je te maken met contouren die weg moeten… Daarvoor moet je intensievere behandelingen uitvoeren (optie 2 of zelfs 3).

Optie 2 – Pigment Removal is een doorzichtige vloeistof die je middels de naaldmethode in de huid inbrengt om zo de oude pigmenten eruit te laten gisten. De vloeistof geeft een chemische reactie in de huid die ervoor zorgt dat de pigmenten in de huid uitgestoten (gegist) worden. Dit kan een pijnlijk brandend gevoel geven. Je dient deze behandelingen meerder keren te herhalen. Zelf ben ik niet zo fan van deze techniek, omdat je vaak heel veel behandelingen moet doen om het iets lichter te krijgen. Echt weghalen is nauwelijks mogelijk. Soms kan het wel fijn zijn om de toon wat te verzachten om zo betere kleuren in te brengen.

Optie 3 – Met de PicoLaser kun je snel en effectief de huid schoon krijgen. De YAQ Laser is het type laser dat hiervoor geschikt is. Of de nieuwste in zijn soort de ‘PicoLasers’. Deze laser schiet de ingekapselde pigmenten weer los zodat het lichaam het met zijn afweermechanisme weer kan opruimen. Wel dient de specialiste voor aanschaf van dit apparaat kennis te hebben van de huid en alles omtrent het behandelen met deze laser. Hier zijn ook specialisaties voor te behalen: VO = voortgezette opleiding bij onder andere ANBOS of U-Consultancy.

Na correctie klant eeuwig dankbaar!
Als je na het goed verwijderen of verlichten van de huid je klant zover hebt dat je opnieuw mooie PMU kunt inzetten met de juiste tools en technieken, zal zij eeuwig dankbaar zijn! Betere mond-tot-mond reclame kun je niet krijgen. Zij blij, jij blij!

De Picolaser 4 Plus is NIEUW te verkrijgen bij de Langmair Academy inclusief uitgebreide trainingen met modellen. Bij onze Academy trainen wij ook behandelaars voor het geven van Laserbehandelingen met dit type laser. Onze PicoLaser 4 Plus is zeer geschikt om met gemiddeld 2 tot 3 behandelingen klanten te verlossen van hun te donker of fout gezette PMU. Je kan niet alleen wenkbrauwen corrigeren maar ook lippen of eyeliners. Daarnaast kan deze laser ook ingezet worden voor het verwijderen van alle kleuren tatoeages. Verder verwijdert hij ook ontsierende ouderdomsvlekken in gelaat, hals/decolleté en handen en kun je ook zelfs huidverjongende behandelingen uitvoeren. Deze vierde generatie laser is nog sneller en ook minder pijnlijk voor jouw cliënt in het verwijderen van pigmenten uit de huid. Met deze laser genereer je hogere omzetten en vergroot je je klantenkring. Een echte alleskunner!

Ga voor meer info naar onze website www.langmairacademy.com of ons YouTube kanaal

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang geregeld updates over jouw vakgebied!

Previous
Vijf veelvoorkomende fouten op een website
Fout gezette PMU? Zo help je jouw klant