GRATIS scholingen! Een BOOST voor beautyprofessionals. Meld je NU aan!

Posted on

Wist jij dat er door de overheid twee subsidieaanvragen zijn goedgekeurd waardoor jij als beautyprofessional en/of aankomend beautyprofessional volledig GRATIS scholingen en specialisaties kan volgen? Lees snel verder, want dit is interessant voor iedereen die werkzaam is of werkzaam wil zijn in de beautybranche! Denise van Wassenberg van Amice Opleidingscentrum, een van de initiatiefnemers voor het aanvragen van de subsidies, legt uit hoe het precies zit en wat de mogelijkheden zijn.

Het is echt waar… je kunt door twee goedgekeurde subsidies echt GRATIS scholingen en specialisaties gaan volgen. Denise: “Een subsidieaanvraag moet je snel indienen, maar daarna begint het wachten. Na ruim 3 maanden afwachten is uiteindelijk onze aanvraag per 1 juli goedgekeurd! Dit betekent dat er vanuit de Sector Zorg en Welzijn maar liefst 80 gratis scholingstrajecten voor de uiterlijke verzorging mogen worden aangeboden waarbij erkende certificaten of diploma’s kunnen worden behaald! De overheid subsidieert 80% van de scholingskosten en de opleiders subsidiëren tenminste 20%. De scholing heeft een waarde van € 75,- tot € 1575,-. Je kunt je aanmelden voor 1 traject, waarbij scholingen stapelbaar zijn. Binnen de € 2000,- (bijdrage van de overheid) mag je maximaal 3 scholingen volgen!” Hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je op www.subsidie-NL-leert-door-provoet.nl. In dit artikel gaan we verder in op de totstandkoming van de aanvraag en de verdere uitleg over waar je precies terecht kunt voor je aanvraag en welke scholingen en specialisaties je kunt doen.

Totstandkoming subsidieaanvraag
Denise: “In coronatijd hebben de contactberoepen het zwaar gehad en weinig steun gekend. We merkten dat meer praktijken de deuren definitief sloten en het tekort aan vakmensen toenam. Op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden ontdekten wij de subsidietrajecten die aangeboden werden door de overheid in het kader van ‘NL leert door’. Hoe mooi zou het zijn als beautyprofessionals GRATIS scholingen en specialisaties kunnen doen? Ze waren immers zwaar gedupeerd door de lockdowns.” Door eerdere ervaringen met aanvragen van subsidies en de ondersteuning door subsidiebureau Finestri en 2 grote collega opleiders Tailor-it trainingen en Berlitz School of Languages, zag Amice kansen voor de beautybranche om mee te liften op de opgedane kennis en ervaring. “Voor het aanvragen van de subsidies waren er echter meerdere partijen nodig. “We hadden een brancheorganisatie nodig en een werkgever- en werknemerorganisatie. Wij hadden door eerdere aanvragen al contacten met brancheorganisatie ProVoet. Daarnaast hebben we contact gezocht met FNV Mooi en Stichting van de Arbeid. Al deze partijen vormden de basis voor de aanvraag bij de overheid. Samen hebben we een marktanalyse gemaakt en gekeken naar wat de markt nodig had. Het was natuurlijk heel erg belangrijk dat mensen zich wel konden blijven ontwikkelen. Als laatste hebben we alle scholen uitgenodigd om mee te doen. En uiteindelijk hebben we 12 opleiders gevonden die mee doen aan dit traject. Dit zijn: All Classes For Beauty, Amice Opleidingscentrum, Berlitz, D&M, Esthetica Opleidingen, La Lique, PediMedique, PediRoda, ROCAS Opleidingen, ROC Midden Nederland, Tailor-it, Thomas Instituut.”

Wie kunnen deelnemen?
Deze trajecten zijn voor werkzoekenden, herintreders en omscholers, Pedicures of Schoonheidsspecialisten die zich willen verdiepen of verbreden, Medisch Pedicures en Allround Schoonheidsspecialisten die willen bijscholen en hun positie in de branche willen verstevigen en mogelijk door willen stromen naar een HBO opleiding Huid- of Podotherapie. Je kunt deelnemen als je tussen de 18 en 65 jaar bent.

Onderstaand een aantal voorbeelden:
Je bent schoonheidsspecialist en je wilt je graag specialiseren. Dan zijn nu bijvoorbeeld GRATIS de specialisaties Acne, Huidverbeterende Massage, Shiatsu Massage en nog veel meer te volgen! Maar je kunt ook kiezen voor het verbreden van je talenkennis. Of wellicht wil je graag pedicure worden? Je branchediploma om laten zetten in een MBO-diploma? Ook dit is mogelijk!

Ga snel naar www.subsidie-NL-leert-door-provoet.nl.
Wees er snel bij, want vol is vol! De subsidietrajecten starten op 1 juli, maar je kunt je nu al inschrijven!!

Nog meer mogelijkheden
Dan is er nog een subsidie goedgekeurd: NL Leert door met inzet van scholing. Eind november 2020 diende ProVoet samen met 14 erkende opleiders en exameninstellingen TCI en Exuive een subsidieaanvraag in. Deze werd eind januari 2021 afgewezen. Na een bezwaarprocedure is het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op haar oordeel teruggekomen. De gratis scholing wordt gegeven door erkende opleiders en geldt overigens niet alléén voor ProVoet-leden, maar juist ook voor bijvoorbeeld nieuwe aanwas. Dit houdt in dat er een bedrag van maar liefst € 1.358.000 (1.358 scholingstrajecten à € 1.000) wordt verstrekt in het kader van de tijdelijke subsidieregeling ‘NL leert door met inzet van scholing’. De toekenning van de subsidie betekent dat (‘toekomstige’) ProVoet-leden volledig gratis scholing kunnen ontvangen in deze moeilijke tijd. De trajecten worden aangeboden vanaf 1 juli en moeten succesvol worden afgesloten vóór juni 2022). Voor meer informatie over dit traject: http://vindjeupdate.hoewerktnederland.nl

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Jolien
  juli 1, 2021

  Wauw! Mooi initiatief!
  Is dit ook voor belgen?

  • Moniek Robbe
   juli 2, 2021

   Daar zeg je me wat… ik zou eens met de organisatie contact opnemen! Ik durf het je niet te zeggen. Snel doen he, want vol = vol!

Previous
Leren van vakgenoten: Schoonheidssalon Dessa
GRATIS scholingen! Een BOOST voor beautyprofessionals. Meld je NU aan!