Hoe profileer ik mij succesvol als schoonheidsspecialist?

De wensen van de moderne consument zijn veranderd. Zij zoeken persoonlijk welzijn in de handen van experts. Een schoonheidsspecialist beschikt over veel kennis over de huid en huidproblemen. Dankzij deze kennis is de schoonheidsspecialist een plek waar de huid ook echt kan verbeteren. Door Carla Uppelschoten, directeur U-Consultancy

Dagelijks zie je als schoonheidsspecialist veel verschillende cliënten. Geen enkele cliënt is hetzelfde. Het is belangrijk om dit in je achterhoofd te houden bij de behandeling van je cliënt. Wat voor type huid heeft de cliënt? Hoe is de conditie van de huid? Heeft de huid veel zon gezien? Zijn er huidproblemen of huidaandoeningen? Gebruikt de cliënt medicijnen? Wat verwacht de klant zelf van zijn behandeling? Allemaal factoren die ieders huid uniek maken en vragen om een individuele aanpak. Geen standaardbehandeling, altijd maatwerk!

Een cliënt kiest voor jou als schoonheidsspecialist niet om je prijs, maar om de betrouwbaarheid van jou als schoonheidsspecialist. Om je te onderscheiden van andere schoonheidsspecialisten is het belangrijk dat je veel kennis hebt. Kennis leidt tot vertrouwen. Hoe meer kennis je hebt hoe veiliger de cliënt zich zal voelen in jouw handen. Hoe fijn is het als jij als cliënt al je vragen kunt stellen en deze dan deskundig worden beantwoord. Advies waar je echt iets mee kunt.

Zelf ga ik ook regelmatig naar de schoonheidsspecialist. Ik merk dat ik het fijn vind als iemand passie heeft in zijn vak. Als de schoonheidsspecialist met veel enthousiasme te werk gaat en mij een persoonlijke behandeling geeft zal ik veel sneller terug komen dan wanneer dit niet het geval is. Echt contact is belangrijk, prijs komt pas op de tweede plek, is mijn mening.

Hoe ben je dus succesvol? Niet door je prijs te verlagen of te verhogen maar door jezelf bewust te zijn van je werk en jouw invloed als schoonheidsspecialist. Zorg dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om jouw cliënt optimaal te kunnen helpen. Kwaliteit dat loont. Jij bent misschien nog wel belangrijker dan het plaatje er om heen (je salon, website, marketing). Cliënten komen vaak terug bij een salon door het contact met de schoonheidsspecialist van deze salon, ze blijven trouw omdat ze zo goed zijn behandeld.

De medisch opgeleide schoonheidsspecialist
Kennis en persoonlijke aanpak leer je tijdens de opleiding tot medisch schoonheidsspecialist. De medisch opgeleide schoonheidsspecialist is een professional met nog meer aandacht voor huidproblemen. Dit onderscheidt de medisch schoonheidsspecialist van anderen. Omdat de medisch schoonheidsspecialist opgeleid is in dermatologische kennis, is zij of hij goed in staat huidproblemen te signaleren en cliënten hierover te informeren. Dankzij de intensieve samenwerking van U-Consultancy met dermatologen is kwaliteit van het onderwijs gegarandeerd en zijn deze schoonheidsspecialisten op de hoogte van alle actuele nieuwe ontwikkelingen. Als medisch schoonheidsspecialist ben je een wezenlijke schakel in de dermatologische zorgketen met als voornaamste doel een vroegtijdige herkenning (onder andere huidkanker) en een professionele behandeling van huidproblemen. Een medisch schoonheidsspecialist is door de opleiding geoefend om de zorgvraag, indien nodig, adequaat vervolg te geven richting bijvoorbeeld de huisarts.

U-Consultancy geeft je na het behalen van het diploma medisch schoonheidsspecialist een kick-start met het promotiepakket wat onder andere bestaat uit: een deurbordje, raamstickers, registratie op de medisch schoonheidsspecialist website https://medisch-schoonheidsspecialist.nl/ en een brief naar de door u vijf geselecteerde huisartsen t.b.v. samenwerking. Voor meer informatie over deze opleiding kun je terecht op de website van U-Consultancy.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang geregeld updates over jouw vakgebied!

Previous
Show your best results by Beauty Huis
Hoe profileer ik mij succesvol als schoonheidsspecialist?