Mondkapjes en hygiëne voor de PMU specialist

Wat zijn we blij dat we weer meer lucht krijgen in omgang, terrassen bezoeken, winkelen en zelfs weer naar het theater of de bioscoop! We kunnen weer lekker gaan genieten van onze vrijheden! Maar wat verandert er bij een PMU specialist?
Tekst: Rebecca Langmair, Langmair Academy

Ik herinner mij vorig jaar nog heel goed dat iedereen zo moest wennen aan alle maatregelen rondom het behandelen en die vervelende mondkapjes. Voor mij was dit niet zo. Ik draag al jaren gewoon een mondkapje en handschoenen tijdens de behandelingen. Mijn klanten zeiden ook altijd: “Je zult wel veel extra tijd kwijt zijn met al dat reinigen?” De grap is: Dat is niet zo… Als PMU-specialist moet je altijd veel doen om veilig en dus hygiënisch te werk te gaan. En dat gaat soms heel ver. Kortom, voor ons als PMU specialist gaan we door zoals we altijd gewend zijn en dat is: met mondkapjes en heel veel poetsen!

Waarom al die hygiëne maatregelen?
Als specialist dien je te voorkomen dat er kruisbesmetting ontstaat. Dat betekent dat je je klanten niet met een andere klant mag besmetten door middel van bloed en wondvocht overdracht. Zorg er daarom ten alle tijden voor dat je na iedere cliënt goed alle oppervlakten reinigt en dat de reinigingsproducten goedgekeurd zijn en op de positieve lijst staan van het LCHV (Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid). Deze lijst is ook op internet te vinden.

Waar moet je op letten?
– Zorg voor dispensers aan je muur voor zeep en reinigingslotion
– Zorg voor een Tork rol (papier) om schoon te maken
– Stromend water in de ruimte – Pedaalemmer die je niet met je handen hoeft aan te raken
– Vervang na iedere klant de handdoek of bekleed hoofdsteun met plastic en vervang dit na iedere afspraak. Dit geldt ook voor de voeten. Wij gebruiken plastic matten die we na elke cliënt schoon sprayen met desinfectie.
– Reinig alles wat je mogelijk kan hebben aangeraakt: Loupe lamp, afstandsbediening, behandelstoel, werkblad en spiegel die je klant of jij (met vieze handschoenen) heeft vastgehad.
– Zorg dat je nooit en te nimmer je mobiel tussendoor aanraakt hier zitten veel bacteriën op. Dus jouw before and after foto zonder handschoenen maken! Handen ontsmetten en dan handschoenen aan.
– Zorg altijd dat je je inkt vóór de behandeling in je cup doet en dan altijd de kop waar de inkt uitkomt even goed afnemen met een tissue of ontsmettingsdoekje. De GGD zegt zelfs te willen dat je dit met 80% alcohol doet.
– Gebruik disposables voor je werkblad, bescherming van je snoer, lamp etc. Vervang dit na elke klant.
– Wees ook voorzichtig bij jezelf met het prikken in je huid of mesje. Je kunt op die manier ook zelf besmet raken met ziektebeelden van je cliënt.

Deze lijst gaat nog wel even door. Ook wij worden soms moe van hoe vaak de GGD deze richtlijnen aanpast. Ik zie het jaarlijks veranderen. Zo was voor kort nog zo dat je met 80% alcohol het te behandelend gebied mocht ontsmetten. Nu moet dat weer Dettol zijn wat ook als geneesmiddel wordt gezien. (Dettol Chloroxylenol).

Bij de Langmair Academy besteden wij veel aandacht aan deze protocollen zodat je jezelf aanleert hoe je goed en hygiënisch te werk gaat. Je kan dan ook na de opleiding altijd een GGD keuring kunt aanvragen. Je weet exact hoe je moet handelen na onze opleiding. Wees ook voorzichtig bij jezelf met het prikken in je huid of mesje. Je kunt op die manier ook zelf besmet raken met ziektebeelden van je cliënt. Wij proberen onze oud leerlingen via ons platform op Facebook hen up to date te houden van o.a. dit soort wijzigingen.

Covid – 19 is dus niet een reden dat wij ons zo beschermen. Wij willen dat onze klanten niet elkaar besmetten door slecht handelen door ons toedoen. Heb je nog vragen aan ons over deze zaken of andere dingen waar je tegenaan loopt? Stuur gerust een mail via ons contactformulier op onze website www.langmairacademy.com. Wij helpen je graag!

In ieder geval kunnen we allemaal weer heerlijk genieten van een beetje ‘het oude normaal’, zoals we dat een naam hebben gegeven… Daar proost ik op en al onze trouwe klanten vast ook! Geniet van de zomer met al je vrienden en familie!

Warme groet,
Rebecca Langmair

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Previous
Kuur voor pigmentvlekken by Mary Cohr
Mondkapjes en hygiëne voor de PMU specialist