De ‘road to success’ in nagels lakken

Posted on

Wat is de beste nagellak? Welke nagellak blijft het langste zitten? Met welke nagellak kun je mooie nagels lakken? Dat is een vraag die heel vaak wordt gesteld. Het antwoord is niet zo simpel, want of nagellak goed blijft zitten hangt af van vele factoren. Wat voor type nagel heb je zelf; sterk, broos, vochtig, dun of dik en wat doe je als voorbereiding op het lakken van nagels? Er zijn dus best wel wat factoren die er wel, of juist niet voor kunnen zorgen dat een nagellak goed blijft zitten. Maar een aantal tips zijn altijd inzetbaar voor ieder type nagel en nagellak. 8 Tips voor mooi gelakte nagels.

#TIP 1

Nagels vijlen! Je nagels vijlen voor het lakken zorgt ervoor, dat alle haaltjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Tevens kun je zo de lengtes aanpassen, zodat het een mooi geheel wordt. Let wel goed op je keuze vijl. Een te grove vijl is slecht voor je nagels en kan deze doen laten splijten, een papieren vijl met niet minder als 240 grit zoals; CND™ Kanga ™ vijl, is de ideale vijl om je nagels in model te brengen.

#TIP 2

Voorbereiding is het halve werk! Dat is maar al te waar op het gebied van nagels lakken. Ontvet je natuurlijke nagels goed voordat je nagellak aanbrengt. Hierdoor hecht de nagellak beter en als je een dehydrator gebruikt die ook nog eens desinfecteert zoals; CND™ Scrub fresh™, weet je zeker dat er ook niets onder je laagje nagellak kan gaan broeden. Super belangrijk dus voor de gezondheid van de natuurlijke nagel en het langer plezier hebben van je nagellakkleur.

#TIP 3

Schudden voor gebruik! Nagellak bestaat uit verschillende ingrediënten. Het flesje goed schudden of stevig op zijn kop tussen de handpalmen rollen, vermengt deze ingrediënten en zorgt voor een beter kleurdekking en aanhechting. Er zijn ook top coats die goed geschud moeten worden. Lees dus altijd de gebruiksaanwijzing voor een mooi resultaat.

#TIP 4

Wel of geen base coat? Bij de meeste merken is een base coat belangrijk als basis laag. Sommige base coats helpen tegen verkleuring van de nagel en bevorderen de hechting van de nagellak. Maar er is tegenwoordig ook een long wear nagellak op de markt waarbij een base coat niet nodig is en deze geïntrigeerd zit in de kleur. Dat scheelt tijd tijdens het lakken en in het zoeken naar de juiste base coat. Met CND™ Vinylux™ bespaar je dus geld en tijd. Maak je wel gebruik van een base coat, zorg dan dat je deze niet te dik en netjes lakt. Als de ondergrond niet goed is dan het moeilijk om een mooi en perfect eind resultaat te creëren.

#TIP 5

Hoe lak je nagels? Het liefst lakken we de kleur in één keer met één laag, dit lijkt sneller maar niet is minder waar! Eigenlijk creëer je een kaassoufflé op je nagels. Door het lakken van één dikke laag krijgt de nagellak niet de kans om in zijn geheel goed te kunnen uitharden. De lak lijkt dan droog maar is van binnen nog zacht. De droogtijd duurt dus extra lang met het lakken van één dikke laag. Je bent uiteindelijk met het lakken van twee dunne laagjes minder tijd kwijt omdat het sneller droogt, mooier dekt en je de volgende ochtend niet weer opnieuw hoeft te beginnen omdat je dekbed als afdruk in je nagellak terug kunt vinden. Twee dunne laagjes lakken is dus echt een must als je lang wil genieten van je nagellak!

#TIP 6

Top Coat als bescherming? Top coat is de finishing touch en echt essentieel voor lang plezier van je nagellak. Het geeft buiten een mooie glans, ook een beschermlaag aan je kleur. Wist je dat er een top coat op de markt is die harder wordt door blootstelling aan natuurlijk licht? Dat betekend dat je nagellak sterker wordt tijdens het dragen en je zo dus sterkere en langere nagels kan krijgen. Geen nagelverharder meer nodig om je nagels te laten groeien maar alleen CND™ Vinylux™ Longwear Top Coat. Daarnaast voorkomt een goede top coat ook verkleuring van de kleurlaag en blijft deze langer mooi en zal minder snel slijten.

#TIP 7

Long lasting? Long lasting betekend niet dat je jouw nagellak eindeloos kan laten zitten. De term houdt vaak in dat de nagellak langer blijft zitten dan een reguliere nagellak. Maar ook deze moet je echt vervangen. Laat long lasting nagellakken niet langer zitten dan een 1 week, het kan anders uitdrogend werken voor je natuurlijke nagel. Er zijn ook nagellakken die een verzorgende factor bevatten zoals Vitamine E en Jojoba olie, die de natuurlijke nagel verzorgen en tot een week lang heel mooi blijven. Daarna is echt tijd om je nagellak te verwijderen, het liefste met een nagellakverwijderaar op basis van aceton en verzorgende producten zodat de aceton de nagels niet te veel uitdroogt. Offlyfast™ van CND™ bevat Macademia oil wat uitdroging tijdens het nagellak verwijderen tegen gaat.

#TIP 8

Nagellak snel drogerspray. Een snel drogerspray kan er voor zorgen dat nagellak sneller droogt. Vaak bevatten ze ook nog verzorgende ingrediënten, dubbel winst dus! Soms versnelt het de droogtijd zelfs met 50%. Natuurlijk bedoelen we met snel drogen niet dat je jouw vers gelakte nagels onder de koud waterkraan moet houden. Al lijkt het met deze methode alsof je nagellak sneller droogt, maar niets is minder waar! Ook hier creëer je dan weer het effect van een kaassoufflé. Alleen het bovenste laagje hard uit waardoor de tussenlaag niet voldoende de kans krijgt om goed te kunnen uitharden en zal dan eerder gaan loslaten. Met CND™ SolarSpeed spray™ voorkom je problemen, bespaar je tijd en verzorg je de huid.Één ding is zeker; als je het goed doet, dan kan nagellak naast dat het mooi is er ook echt voor zorgen dat je nagels sterker worden. Dit  komt dan vooral omdat we met nagellak op minder pulken aan onze nagels en het een extra versteviging geeft, mits je kiest voor het juiste product en de juiste manier van aanbrengen.

Ook op zoek naar de nagellak die voldoet aan alle deze wensen? Kijk op  www.beautyservice.nl, www.vinylux.nl of zoek CND Vinylux op www.bijenkorf.nl voor de juiste producten naar jouw road to succes in nagels lakken en het krijgen van mooie sterke nagels.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang geregeld updates over jouw vakgebied!

Previous
Startpakket ClinicCare met Huidanalyse apparaat
De ‘road to success’ in nagels lakken