HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De week van… Madelon Schuytvlot

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Madelon Schuytvlot, ik ben 29 jaar. Sinds dat ik op mijn 17e begon met de opleiding tot allround schoonheidsspecialiste is mijn passie voor het vak met het jaar toegenomen. Ik heb veel ervaring opgedaan in de branche en het was dan ook als een droom die uitkwam toen ik ruim 3 jaar geleden Madesalon opende in Amsterdam. Misschien is het jullie al opgevallen maar mijn voornaam zit in de salon naam, ik heb altijd gezegd als ik ooit een salon begin noem ik het Madesalon.

Madesalon is een plek waar ik mensen met huidproblemen help en waar ik me richt op het voorkomen van huidveroudering. Dit doen we van binnenuit en buitenaf. Het is mijn passie om mensen met huidproblemen te helpen en mensen voorgoed te laten stralen. Bij Madesalon kan dat in een laagdrempelige, relaxte omgeving waar de klant zich altijd op zijn gemak voelt!

Graag neem ik jullie mee in mijn (drukke) werkweek als ondernemer en specialist. Sinds de 2e lockdown zijn er een aantal dingen veranderd bij Madesalon. Voor de lockdown had ik iemand in dienst. Van haar heb ik helaas tijdelijk afscheid moeten nemen. Ik probeer de dagen nu zo gestructureerd mogelijk in te plannen.

Maandag
Deze dag staat in het teken van administratie, klantvragen, inkoop en wat tijd voor mijzelf. Ik behandel van dinsdag t/m zaterdag en op zondag probeer ik dan ook echt vrij te zijn.
Ik start de dag altijd in mijn dagplanner, voor mij werkt het goed om uit te schrijven wat ik die dag moet doen zodat ik niks kan vergeten. Voor de rest van de week maak ik ook een planning met belangrijke afspraken en taken.

Dinsdag
De eerste afspraak staat om 10:30 en ik ben altijd op dinsdag om 09:00 in de salon te vinden. Op dinsdag hou ik altijd een grote schoonmaak, hygiëne staat op nummer 1. Waar ik altijd erg vrolijk van word en belangrijk vind is de sfeer en uitstraling van de salon. Ik koop elke week een mooie verse bos bloemen, in de behandelkamer en in de ruimte voorin maak ik het extra sfeervol met kaarsjes.

Sinds we weer open zijn komt elke klant super blij binnen, met de woorden “ein-de-lijk mogen we weer’. Het is dan ook erg gezellig om weer lekker te kunnen babbelen met je vaste klanten en hun huid weer te laten stralen. Persoonlijke aandacht van begin tot eind staat bij Madesalon erg hoog in het vaandel.

Woensdag
De salon gaat van dinsdag t/m donderdag om 10:30 open. Op woensdag en donderdag heb ik daardoor in de ochtend wat tijd voor mijzelf. Deze tijd benut ik door te sporten of een wandeling te maken. Met het fysieke werk vind ik het belangrijk om in beweging te blijven. Na het sporten maak ik een goed ontbijt om zo de dag goed van start te gaan. Ik check nog of er belangrijke mails zijn binnengekomen en vertrek naar de salon. Ik woon op 5 minuten afstand fietsen dus dat is heerlijk.

Donderdag
Vandaag ben ik gestart met een heerlijke wandeling door het park! Ik ben op tijd naar de salon gegaan want er waren een aantal webshop bestellingen die ik in orde moest maken. Ik probeer steeds meer te focussen op het online gedeelte waar bestaande en nieuwe klanten terecht kunnen voor producten en online huidadvies. Heb jij een webshop en merk je dat er vraag naar is?

De agenda staat helemaal volgepland sinds de salon weer open is, het geeft een superfijn gevoel dat mensen niet bang zijn om te komen. Ik boek altijd voldoende tijd uit voor een pauze! Erg belangrijk om een momentje voor jezelf te hebben. Soms hoor ik collega’s om me heen die dan geen pauze inplannen. Juist met dit fysieke en mentale zware werk is het belangrijk om even tot jezelf te komen. Plan jij altijd een pauze voor jezelf in?

Vrijdag
Vandaag komt de eerste klant om 09:00 ik probeer altijd minimaal een half uur van tevoren aanwezig te zijn zodat ik rustig kan opstarten. De behandelingen die ik op een dag doe variëren. Ik behandel alleen het gezicht, nek en decolleté. Bij elke klant pas ik de behandeling aan op de huidbehoefte en wensen van de klant. Dit kan verschillen van microneedling, verschillende peelings, microdermabrasie en bindweefselmassage. Zo blijft elke behandeling uitdagend en mijn dag gevarieerd.

Zaterdag
De laatste werkdag van de week! De weken vliegen voorbij, het is zo fijn om weer aan het werk te zijn en om klanten weer blij te maken. Vandaag werk ik tot 17:00, daarna kan het weekend beginnen. Voorheen wisselende ik de zaterdag af met mijn collega, ik vond het fijn om niet meer elke zaterdag te werken. Voor nu is het even door bikkelen. Maar binnenkort krijg ik gelukkig weer versterking!

Ik vond het leuk om jullie een weekje mee te nemen in mijn werkweek. Geniet van de mooie momenten die je met passie uit voert en omarm soms de iets mindere momenten als ondernemer!

Liefs Madelon

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid

Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid

Posted on

Volg de cursus Huiddiagnostiek in Zwolle! Overweegt u ‘huidanalyse’ een professioneel en betrouwbaar ...

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Multi-Regenerating by Germaine de Capuccini
De week van… Madelon Schuytvlot