HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De zin en onzin omtrent vitamine D 

Er wordt jaar in jaar uit veel geschreven en gesproken over vitamine D. Vooral in de aanloop naar de zomer, want hoe zit het ook alweer precies met de relatie tussen de zon en vitamine D?  En wat doet de vitamine eigenlijk voor de huid? Samantha Jordaans, diëtist en voedingswetenschapper bij het Kennisinstituut voor Voeding & Huid, vertelt hoe het exact zit, want volgens haar gaat er een hoop onzin rond over vitamine D. 

Dit is een Sneak Peak van het complete artikel dat eind deze week in De Beauty Professional staat. Het volledige artikel met veel feiten en fabels vind je daarin terug. Wil jij niks meer missen? Neem dan nu een (online) abonnement! KLIK HIER!

Vitamine D is een in-vet-oplosbare vitamine die vaak in dierlijke producten voorkomt. Denk aan vette vis en natuurlijke oliën. We maken ook zelf vitamine D aan onder invloed van zonlicht. Onze eigen vitamine D-voorraad ligt, net als bij dieren, opgeslagen in onze vetcellen.  

Vitaminen D2 en D3 

Jordaans: “Vitamine D komt voor in verschillende vormen. De meest bekende zijn vitamine D2 en vitamine D3. Vitamine D2 komt van nature voor in paddenstoelen en schimmels en wordt gevormd onder invloed van ultraviolette (UV) straling. Vitamine D3 is een andere vorm van vitamine D en wordt, onder invloed UV-straling, aangemaakt in de huid van mensen en dieren. Deze laatste vorm heeft een sterkere werking dan vitamine D2. Deze vorm komt vaker voor in voeding en wordt ook het meest gebruikt in supplementen. In dierlijke producten wordt deze vitamine veel uit het wolvet van schapen gehaald en is daarom niet geschikt voor veganisten. Verder vind je vitamine D3 vooral in vette vis zoals haring, zalm, makreel en wordt het in Nederland toegevoegd aan halvarine, margarine en bak- en braadproducten.”

Effecten voor de huid en de gezondheid 

Volgens Jordaans heeft vitamine D veel positieve effecten voor de gezondheid. Er zijn nog geen gedegen klinische studies gedaan specifiek naar de effecten voor de huid, maar er zijn wel andere onderzoeken gedaan. Zo suggereren………………… MEER LEES JE EIND DEZE WEEK IN JOUW NO1 VAKBLAD!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Aqualine 5 waterfiltersysteem van Tradeline
De zin en onzin omtrent vitamine D 

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord