HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Make-Up tips voor een jongere uitstraling

Met de juiste make-up kan je mooie punten in je gezicht accentueren. Soms heb je wel eens iets waar je niet de aandacht op wil hebben, dat kan je met make-up heel mooi camoufleren. Maar wist je dat make-up je ook een jongere uitstraling kan geven? Tekst: Micky Jooren

In deze column geef ik je 3 tips voor een jongere uitstraling.

Foundationkeuze
Te veel foundation op de huid maakt ouder, een te dekkende foundation heeft de neiging om in de rimpeltjes te kruipen waardoor je er echt ouder uitziet. Hetzelfde geldt voor poederachtige foundations of oil free foundations. Deze zijn erg droog en geven de huid een maskerachtige finish. De huid ziet er daardoor droog en dof uit.

Bij een wat oudere huid zijn natuurlijke producten het allermooist bijvoorbeeld een transparante vloeibare foundation, of een bb cream. Deze laatste zie je bijna niet zitten op de huid. Ook mooi is een minerale foundation. Mocht je een huid hebben die toch wat meer correctie nodig heeft dan zou je ook een foundation plaatselijk aan kunnen brengen, daar alleen waar het nodig is. Let er dan wel op dat de foundation mooi geblend overloopt naar de gedeeltes waar niets zit.

Gebruik cremeblusher in plaats van poederblusher
Naarmate je ouder wordt, kan de huid ook wat droger worden. Een poederblusher geeft op een oudere huid een matte en doffe finish en kruipt net zoals een gezichtspoeder in de lijntjes. Om de huid te laten stralen is daarom het gebruik van cremeblushers mooier. Een cremeblusher laat de huid stralen! Breng de blusher aan op de koontjes van je wangen, dit geeft een blozende, jonge uitstraling en maakt het gezicht wat voller. Vooral de kleuren zachtroze, perzik en abricot zijn erg mooi en rustig.

Blenden!!
Vermijd harde lijnen in een gezicht, harde lijnen maken oud, zachte lijnen maken jonger. Blenden, een ander woord voor vervagen, is hét toverwoord. Zorg dat je goede kwasten hebt om de make-up te blenden, dit geldt voor de foundation, blusher en ook voor de oogmake-up.

Tip: Probeer met zo weinig mogelijk make-up de huid zo mooi mogelijk te maken.

Veel succes!

Micky Jooren
www.visagie-opleidingen.nl

Fotograaf: Michel Zoeter Make-up’/haarstyling: Cynthia van Style Up Model; Wendy van Fashion From Heaven
Foto’s gemaakt tijdens Beroepsopleiding visagie/Make-up artist
Micky Jooren Haar- en make-upcursussen
Molenstraat 3
5061 HB Oisterwijk
www.visagie-opleidingen.nl

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Hedendaags nr. 1 Must-have Serum
Make-Up tips voor een jongere uitstraling