HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

KIVH: ‘Mindfulness is dankbaar zijn voor wat je hebt’

Onlangs spraken wij op hét Zoom event ‘Boost je ondernemerskills en vakkennis’ dat georganiseerd werd door Tom Sebastian en Moniek Robbe van De Beautyprofessional. We spraken daar over de rol van voeding bij acne, waar we eerder een artikel over schreven. Tom praatte de sessies mooi aan elkaar en vroeg de deelnemers waar zij dankbaar voor zijn. Dit inspireerde ons en we besloten hier een column over te schrijven. Deze maand dus een stukje mindfulness. Iets waar wij dagelijks mee bezig zijn. Benieuwd naar een kijkje achter de schermen? Lees dan snel verder… Auteurs: Samantha Jordaans en Inge Backx, oprichters van het Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH)

‘Dit gesprek pak ik wel op. Wil jij die dermatoloog dan nog een mail sturen? Over twee dagen geven we een training in het noorden van het land, wat is de status daarvan? Volgende week moet ons nieuwe artikel af en volgende maand lanceren we onze nieuwe webinar, wat moet hier nog voor gebeuren?’ Dit is meestal hoe onze maandag er meestal uitziet. Vervolgens brengen we onze prioriteiten in kaart, verdelen we de taken, brengen we medewerkers op de hoogte en gaan we aan de slag.

Iets móéten is leuk
Herken je dit? Er zijn altijd duizenden dingen die je ‘moet’ doen. Maar in hoeverre besteed jij aandacht aan jezelf, hoe begin jij jouw dag, hoe sluit je deze af en sta jij ook wel eens stil bij de dingen die goed gaan en die je al hebt bereikt? Wij doen dit heel bewust. Individueel, maar ook met elkaar als team. Aan het eind van elke week delen we bijvoorbeeld successen met elkaar. Iedereen benoemt waar die trots op is en we geven de ander een mooi compliment. Zo wordt dat ‘moeten’ ineens een stuk leuker.

Met beide benen op de grond
Dat wij zo mindful bezig zijn is geen opwelling, maar doen we al jaren heel consequent. Het is een deel van ons leven en is jaren geleden al routine geworden. Wist je bijvoorbeeld dat Inge naast eigenaresse van het Kennisinstituut voor Voeding & Huid ook yogadocente is? In 2013 vertrok zij tijdelijk naar India om een yoga docentenopleiding te volgen, waarbij ze een maand van zeer ervaren yogi’s heeft mogen leren. Inge: “Het leven in de ashram was er simpel, puur en sereen. Ik heb zo leren waarderen wat er is, of eigenlijk vooral wat niet nodig is. Je hebt geen tig spullen nodig om gelukkig te zijn. De mensen daar hebben bijna niets, het maakte in mij veel los. Wij hebben hier zoveel, maar dromen van een groter huis of mooiere spullen. Wat velen hier naar mijn mening missen is vaak de connectie met zichzelf. Yoga en meditatie is niets meer en niets minder dan met beide benen op de grond staan. Tijd nemen voor jezelf en voelen wat er in je lichaam gebeurt. Werken aan die zwakke spieren en jezelf weer opladen.”

Focus op het positieve
Overal merk je dat men eerder geneigd is om meer te focussen op het negatieve dan op het positieve. Als iemand een grote ontsteking heeft op het voorhoofd is dat soms het enige dat diegene ziet. Of als je als professional een klacht krijgt van een klant, ga je met een rotgevoel naar huis. Sta dagelijks eens stil bij de dingen waar je dankbaar en blij van wordt en die pukkel en chagrijnige klant verdwijnen ineens naar de achtergrond. Voor een stralende huid, maar vooral ook om letterlijk en figuurlijk lekker in je vel te zitten, heb je meer nodig dan enkel de juiste kennis en producten.
Het gaat om het geheel. Onder andere de juiste voeding, suppletie, leefstijl, yoga, meditatie staan bij ons centraal. Dit stukje bewustwording en deze positieve mindset nemen we dan ook mee in onze opleidingen. We focussen op de positieve invloeden van voeding en suppletie op de huid. We kijken niet zozeer naar wat je moet vermijden of beperken, dat suiker slecht is voor de huid weten we immers allemaal wel. We staan vooral stil bij wat je wél kunt doen om betere resultaten te bereiken.

Yoga in de pauze
Niet alleen in ons werk, maar zeker ook in ons privéleven vinden we het belangrijk om gezond te leven en te kijken naar wat er allemaal goed gaat, welke successen we individueel en met elkaar hebben behaald en om de focus te hebben op het positieve. Of dit nu grote of kleine dingen zijn. Hopelijk hebben we je kunnen inspireren om dit ook (meer) te doen.

Ben jij geïnteresseerd in voeding en de huid, kun je wel wat positiviteit gebruiken en ben je nieuwsgierig geworden naar hoe wij mindfulness hebben geïntegreerd in onze opleidingen? Schrijf je dan snel in voor de opleiding ‘Voeding, suppletie en acne’. De opleiding start dagelijks en is geaccrediteerd met 19 punten voor schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten. Aanmelden kan via deze link.

Benieuwd naar onze andere opleidingen? Ga dan snel naar kivh.nl/opleidingen voor ons aanbod.

Over het Kennisinstituut voor Voeding & Huid, het initiatief dat wetenschap praktisch toepasbaar maakt.
Het Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH) is opgericht voor twee diëtisten en is het eerste initiatief waarbij specialismen binnen de huid- en voedingsbranche samenkomen. Het is ontstaan vanuit de behoefte aan wetenschappelijk onderbouwde kennis op het gebied van voeding, suppletie en huidgezondheid. Het KIVH biedt praktische adviezen die gebaseerd zijn op de laatste wetenschappelijke inzichten, waarbij een volwaardige voeding altijd voorop staat. Met het delen van specialistische kennis met onder andere schoonheidsspecialisten, door middel van opleidingen en een kennisbank, draagt het KIVH bij aan het bieden van completere behandelingen voor onder andere mensen met een slappe en/of doffe huid, acne, rosacea, oedeem en alopecia. De missie van het KIVH om voeding, en indien nodig suppletie, een vast onderdeel te maken van huidbehandelingen.
Wil je meer weten over wat het KIVH voor jou kan betekenen of wil je een opleiding volgen? Ga dan naar www.kivh.nl voor meer informatie. En vergeet ons niet te volgen op Instagram voor meer gratis content.

Samantha & Inge, oprichters KIVH

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Net verschenen Massage Magazine 1 | 2024

Net verschenen Massage Magazine 1 | 2024

Posted on

De eerste editie van 2024 is net verschenen. We beginnen dit jaar ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Veroudering van de huid & nagels
KIVH: ‘Mindfulness is dankbaar zijn voor wat je hebt’