HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

NIEUW! Re-charge sun by bdr: ‘Hyaluronzuurserum met drievoudig effect’

Posted on

Bij het merk bdr (beauty defect repair) zitten ze niet stil. Het merk introduceert een nieuw en uniek serum – de Re-charge Sun – dat zorgt voor hydratatie, zonbescherming en anti-aging. Een enthousiaste Dokter Debby (arts en ambassadeur van bdr) vertelt er in dit artikel alles over. En voor wie overtuigd is: er loopt een heel mooie actie voor een gratis proefbehandeling met het merk bdr.

Dokter Debby vertelt: “We zijn enorm blij met dit nieuwe serum met drievoudige werking. We hebben bij bdr meerdere Re-charge producten, maar dit serum vervangt deze producten tijdens UV-intensieve maanden. Het serum gebruik je onder een dagcrème of zonnebrandcrème. Het zorgt voor duurzame hydratatie, zonbescherming en het bevat het ‘photoaging repair complex’. Grote en kleine hyaluronzuur moleculen en betaïne en panthenol hydrateren en kalmeren de huid. Daarnaast wordt de huid beschermd tegen UV-A- en UV-B-stralen door middel van veilige zonnebrandfilters.”

KLIK HIER EN VRAAG HIER JOUW GRATIS PROEFBEHANDELING AAN!

Ingrediënten
De belangrijkste ingrediënten/werkstoffen van de Re-charge sun?

  • Bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine (ook wel Tinosorb S). Deze stabiele en veilige filter beschermt tegen UV-A en UV-B stralen. De filter wordt niet door de huid opgenomen en de filter laat geen hormoonverstorende resultaten zien in onderzoeken. Ook ontstaat er geen vorming van vrije radicalen en vangt de filter zelfs vrije radicalen weg. De kans op irritatie van de huid is erg klein.
  • Diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate (ook wel Uvinul A Plus). Dit is stabiele en veilige UV-A-filter die weinig kans geeft op huidirritatie. De filter wordt niet opgenomen door de huid.
  • De derde filter is ethylhexyl triazone (ook wel Octyltriazone). Ook dit is een stabiele en veilige filter die beschermt tegen UV-B stralen. De filter wordt niet opgenomen door de huid en heeft geen hormoonverstorende eigenschappen.
  • Naast de UV-filters is het “Repair Complex CLR™ PF” (bifida ferment lysate) een belangrijk ingrediënt. Dit complex bestaat uit postbiotica, stoffen verkregen uit probiotica, door middel van fermentatie. Studies hebben aangetoond dat het complex beschermt tegen UV-geïnduceerde huidschade, onder andere doordat het complex het herstel van DNA lijkt te ondersteunen. Het werkt beschermend tegen vrije radicalen en het hydrateert de huid.
  • Het serum bevat ook hydraterende en kalmerende ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerol, panthenol, betaine en caprylyl glycol.
Dr. Debby

Drievoudig effect
Re-charge sun is een hyaluronzuurserum met drievoudig effect. “Het zorgt voor duurzame hydratatie van de huid, het geeft bescherming tegen zowel UV-B als UV-A stralen, en het bevat het ‘photoaging repair complex’, zoals eerder omschreven. Door de olievrije formule is het serum zeer licht en wordt het snel geabsorbeerd. Het serum wordt niet wit op de huid. Het laat de huid zacht aanvoelen zonder het ‘zwetende effect’ dat soms ontstaat bij conventionele zonneproducten.” Heb je dan helemaal geen zonbescherming nodig? “Het serum bevat stabiele filters, waardoor de huid enkele uren beschermd is tegen de zon. Als je in de zon gaat, wordt geadviseerd om de huid om de twee uur in te smeren.  Je kunt het serum gebruiken als een mooie aanvulling onder een dagcrème of onder een zonnebrandcrème.”

Wanneer gebruik je dit serum in de salon? En wanneer en hoe vaak moet de cliënt het thuis gebruiken? 
“In de schoonheidssalon vervangt dit serum de andere Re-charge serums tijdens UV-intensieve maanden (van maart tot en met augustus). Na een fruitzuurbehandeling is het advies om altijd de Re-charge Sun te gebruiken als alternatief voor de Re-flect. Er kan ook worden gekozen om de Re-charge Sun en de Re-flect beide te gebruiken, bijvoorbeeld op UV-intensieve dagen. Daarnaast kan het serum worden toegepast ná microdermabrasie en microneedling, maar het mag niet tijdens de microneedling worden toegepast. Voor thuisgebruik wordt aangeraden om de gebruikelijke serums zoals de Re-charge, Re-charge PH of de Re-charge N in de ochtend te vervangen voor de Re-charge Sun. Dit advies geldt met name tijdens de maanden met sterke UV-straling. Het advies is natuurlijk wel om het hele jaar door een SPF te gebruiken.”

Is de Re-charge sun ook duurzaam?
“De Re-charge sun is niet giftig, alle filters zijn ecologisch veilig voor de zee en riffen, en het product is vrij van nanodeeltjes. Het product bevat stabiele UV-filters en naast hyaluronzuur met hoog molecuulgewicht, bevat het ook hyaluronzuur met laag molecuulgewicht voor een langdurig hydraterend effect. Daarnaast heb je ongeveer twee pompjes nodig om het gezicht, de hals en het decolleté te behandelen. Je kunt het product ’s ochtends aanbrengen, na het reinigen van de huid. Nadien kun je een dagcrème aanbrengen zoals de Re-vital, Re-vital PH of de Re-construct. Je kan er ook voor kiezen om na het serum de Re-flect aan te brengen voor extra goede bescherming. Het product is geschikt voor het gelaat, hals en decolleté, maar kan uiteraard ook voor de schouders en handen gebruikt worden.”

Meer weten? Klik dan hier!

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Wat is jouw reviewbeleid? Nieuwe wet in aantocht, Charlotte’s Law geeft advies
NIEUW! Re-charge sun by bdr: ‘Hyaluronzuurserum met drievoudig effect’