HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Werk & privé in balans by Daphne van de Burgt

Daphne van de Burgt is 22 jaar jong en sinds 15 december 2018 trotse eigenaresse van Beautysalon D-Bella, gevestigd aan de Bakkerstraat 13 in Putten (Provincie Gelderland). Ze ging van een salon aan huis naar een pand en daardoor veranderde de werk-privé situatie drastisch, in goede zin.

Tijdens mijn opleiding als schoonheidsspecialiste hebben mijn ouders mij geholpen met het verbouwen van het ‘kantoorkamertje’ in huis. De kantoorkamer was veranderd in een prachtige kleine sfeervolle huissalon en hier kon ik tijdens mijn opleiding veel oefenen op vrienden, familie en kennissen. Zodra ik een onderdeel van een examen had afgerond was het voor iedereen mogelijk om tegenover een vergoeding heerlijk te genieten
bij mij in de stoel.

Locatie en ons gezin
Het verbouwde kantoorkamertje bevond zich op de 1e verdieping van het huis. Kennissen belden netjes aan en kwamen via de voordeur naar binnen. In principe kwamen zij alleen in de gang van ons huis terecht. Vrienden en familie kwamen daarentegen via de achterdeur en liepen standaard door ons hele huis heen. Voornamelijk viel hier voor mijn ouders al een stukje privacy weg. Mama zorgde altijd dat ze netjes rechtop met nette kleding op de bank zat als ze wist dat er mensen verwacht werden. Omdat mijn salon kamertje tussen de slaapkamer van mijn broertje en de badkamer in zat, heeft het gehele gezin altijd rekening met mij (moeten) houden. Mijn ouders en broertje hebben dit op alle fronten ook daadwerkelijk gedaan. Zodra mijn moeder op zaterdag het huis wilde stofzuigen, kon dit eigenlijk niet. Zodra mijn broertje wilde gamen op zijn slaapkamer moest zijn koptelefoon op en hij moest zachtjes doen. Als mijn vader lekker wilde douchen na een lange dag werken, werd er toch even gewacht. Dit allemaal omdat het storend zou zijn voor de klanten die heerlijk bij mij lagen te relaxen.


Door tot in de late uren en weekenden
Als ik ‘s avonds om 21.00 uur lekker op de bank zat, kon er spontaan nog een vriendin bellen of ze welkom was voor een wenkbrauw treatment: ‘Tuurlijk’ zei ik altijd, dat hebben we tenslotte zo gedaan! Ik weet dat ik er zelf bij ben, maar ‘nee’ verkopen was niks voor mij. Dat voelde niet goed! Het alsmaar doorgaan werd van kwaad tot erger, tot de late avonduren ging ik door, maar ook de weekenden.

Nieuwe start
Mijn twee ooms hebben al zo’n 20 jaar een eigen kapsalon in Putten, genaamd E&H Hairline. Op een dag kwamen ze met het verhaal dat het pand naast hun kapsalon leeg was komen te staan. Ze hadden het grote idee om dit op te kopen en hun kapsalon te verbouwen en verder uit te breiden. Gek genoeg, alsof het zo had moeten zijn, kreeg ik er lucht van dat ze een ruimte overhielden. Ik stond direct vooraan te springen. Ik wilde dolgraag deel uitmaken van dat stukje pand. Na een paar keer om de tafel gezeten te hebben werd mijn
droom werkelijkheid, dankzij Henk en Erik kon ik mijn mini salon thuis verlaten en een prachtig nieuwe start gaan maken.


Opening
Na een lange verbouwingstijd was het eindelijk zover! Op 15 december 2018 was de officiële opening van mijn nieuwe en hun vernieuwde salon. We hebben ervoor gekozen om een gezamenlijke ingang en wachtruimte te maken. De muur tussen beide gebouwen is eruit gebroken. Via die weg kunnen klanten gemakkelijk van de schoonheidssalon naar de kapsalon lopen en andersom. Veel klanten combineren ook hun afspraak, want als je er toch al bent. Waarom niet?!

Werk & Privé op dit moment
Mijn werk en privé situatie is sinds 15 december 2018 drastisch veranderd. Gedurende de openingstijden ben ik aanwezig en buiten deze tijden is het niet mogelijk om nog even snel langs te komen voor een behandeling. Ook heb ik een zakelijke telefoon, hier ben ik alleen op te bereiken op die dagen en tijden dat ik werk. In mijn whatsapp status, maar ook in mijn voicemail, heb ik duidelijk aangegeven dat het mogelijk is dat ik op zondag en maandag slecht tot niet te bereiken ben. Verder is mijn salon gevestigd in Putten en woon ik zelf in Nijkerk. Kortom: zodra ik de deur achter mij op slot draai, ga ik naar huis en genieten van mijn
privé leven. Het zakelijke laat ik dan volledig los! Af en toe blijft de verleiding zeker aanwezig om thuis nog bezig te zijn voor mijn zaak, maar ik heb veel geleerd over hoe belangrijk het is om privé en zakelijk gescheiden te houden.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
‘Haal meer uit de samenwerking met jouw leveranciers’
Werk & privé in balans by Daphne van de Burgt

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord