HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Nagelafwijkingen bij behandelingen tegen kanker

In de komende editie vertelt onze vaste specialist Dermatoloog dr. Annemie Galimont-Collen over nagelafwijkingen bij behandelingen tegen kanker. Een voorproefje lees je hier! Nagelafwijkingen komen vaak voor bij mensen die behandeld worden tegen kanker met de traditionele chemokuren of met de nieuwere therapieën zoals doelgerichte en immunotherapie. Nagelstylisten mogen tijdens deze behandelingen hun klanten niet behandelen. Toch kun jij een grote rol spelen in het kader van voorlichting en advies. Tekst in samenwerking met Annemie: Birgitta van der Linden, BLUSHtxt

Meestal zijn nagelafwijkingen bij behandelingen tegen kanker onschuldig, maar soms zijn ze zo pijnlijk dat mensen niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Dan wordt de kuur (tijdelijk) gestopt. De rol van nagelstylisten tijdens dit traject is groot. Dat komt doordat klanten niet altijd optimaal geïnformeerd zijn. Ze weten niet goed hoe ze de nagelafwijkingen kunnen voorkomen en wanneer ze het behandelteam moeten waarschuwen.

DE ROL VAN NAGELSTYLISTEN
Met goede voorlichting en eenvoudige preventieve maatregelen kunnen nagelafwijkingen in veel gevallen voorkomen worden. Als de nagelafwijkingen eenmaal aanwezig zijn, dan zijn ze in een vroeg stadium vaak eenvoudig te behandelen. Het is belangrijk dat je de klant adviseert op tijd het oncologisch behandelteam te waarschuwen en voor te lichten over preventieve maatregelen. Dit kan in veel gevallen voorkomen dat de behandelingen tegen kanker onderbroken of gestaakt moeten worden.

NAGELVERANDERING DOOR MEDICIJNEN
Een overzicht van de nagelafwijkingen en de medicijnen die deze veroorzaken zie je in de komende editie. Heb je nog geen abonnement? Ga dan snel naar www.beauty-pro.nl/abonnementen en sluit vandaag nog jouw abonnement af! Hieronder alvast een klein voorproefje.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Leren van vakgenoten: Schoonheidssalon Dessa
Nagelafwijkingen bij behandelingen tegen kanker