HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

2 jaar LookYou skin&beauty: van grafische wereld naar huidcoach

Na een carrière in de grafische branche besloot Vanessa Walterbos zich een aantal jaar geleden om te scholen tot make-up artist en schoonheidsspecialist. Inmiddels bestaat haar eigen salon, LookYou skin&beauty, twee jaar en is ze trots op wat ze in korte tijd heeft weten te bereiken. Lees mee met het verhaal Vanessa.

“Ik ben dus Vanessa Walterbos, 42 jaar, getrouwd en 3 kinderen, een tweeling van 17 en een van 14, alle 3 jongens. In mijn vrije tijd doe ik bootcamp en fitness. Daarnaast geniet ik er van om met vrienden of mijn gezin samen iets te ondernemen. Twee jaar geleden startte ik als zelfstandig ondernemer in de beautybranche. Ik heb mij op latere leeftijd nog om laten scholen tot make-up artist en schoonheidsspecialist. Dit vak vond ik altijd al interessant, maar het is eigenlijk zo gelopen dat ik eerst in de grafische wereld terecht ben gekomen. Het is altijd blijven kriebelen en uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik alsnog de opleidingen gaan volgen.”

Diploma’s en de start

Mijn diploma als make-up artist aan de school van Mieke Petiet heb ik het eerst gehaald. Ik wilde daarnaast heel graag hannah huidcoach worden, maar daarvoor moest ik eerst de opleiding schoonheidsspecialist doen. Hierna mocht ik de opleiding bij hannah volgen tot huidcoach. Zelf ga ik al jaren naar een hannah huidcoach, dus vandaar dat ik zelf ook graag met dit mooie merk wilde werken.

Tussen de opleidingen door ben ik mij gaan verdiepen in het opstarten van een eigen salon. Ik wilde eigelijk gelijk voor mezelf beginnen. Ik had jaren voor een baas gewerkt en wilde nu zelfstandig verder. Dan maar helemaal gelijk in het diepe springen. Na het behalen van mijn diploma’s en stage heb ik mij ingeschreven bij de kvk. Uiteindelijk een jaar later heb ik mijn officiële opening gevierd van LookYou skin&beauty. Tot op de dag van vandaag nog erg blij mee en het wordt alleen maar leuker.”

Specialisaties

“Mijn specialisatie met betrekking tot de behandelingen is de bindweefselmassage. Dit is zo goed voor je huid. Als mensen zeggen dat het pijnlijk is, dan doe je iets niet goed. Gevoelig kan het zijn, maar pijn mag niet. hannah is ook de ‘ontdekker’ van de bindweefselmassage. Als hannah huidcoach doe je ook ieder jaar een ‘refresh’, zodat je alle grepen goed blijft uitvoeren. Het is goed voor je doorbloeding, fijne lijntjes, littekens, goede opname van de werkstoffen en ook zeker ontspannend. 
Qua make-up is mijn specialiteit bruids make-up. Het is echt ontzettend leuk om een ‘onderdeel’ te zijn bij de voorbereidingen van de trouwdag en natuurlijk op de belangrijkste dag iemand nog mooier te maken.”

Leukste aan ondernemen

“Het leukste vind ik dat je het kunt invullen hoe je zelf wilt. Maar ook ideeën opdoen en brainstormen met andere ondernemers vind ik leuk. Het is dan wel jouw eigen uiteindelijke beslissing hoe het wordt doorgevoerd in jouw salon. Ik hoef geen verantwoordelijkheid af te leggen en het voelt ook als een bepaalde vrijheid. Ook al zit je agenda vol en kan je echt niet zomaar even vrij nemen tussendoor. Maar een volle agenda willen we graag als ondernemer, dus je hoort mij niet klagen.”

Favoriete merken

“Mijn favoriete merk is toch echt hannah, qua huidverbetering. Ik kom zelf al jaren bij een huidcoach die met hannah werkt en heb hierdoor natuurlijk zelf ervaren wat dit doet met je huid en wat voor ontzettende fijne producten er zijn. Daarom sta ik met volle 100% achter dit product en heb ik hiervoor gekozen. Afgestemd op jouw huid en de behandeling er omheen is toch net even iets gerichter en exclusiever per persoon.

PUNE is mijn favoriete make-up merk. Sinds juni werk ik met dit merk in de salon. PUNE betekent kusje in het Maastrichts. Het is heel erg toegankelijk en er zit in veel van de producten een spf wat ik zeer belangrijk vind. Het is een verlengstuk van de huidverbetering.”

Hoogtepunten

“Ik ga nog niet zo heel lang mee in deze branche en als zelfstandig ondernemer, maar ik vind alles eigenlijk nog een hoogtepunt haha. Zeker dat ik mijn diploma’s heb behaald naast mijn eigen werk en gezin en dat de salon al goed draait in een korte tijd. Ik heb nog veel toekomstplannen en sommige zijn al eerder uitgevoerd dan ik van plan was. Het heeft goed uitgepakt. Ik volg mijn gevoel en speel daar op in. Ik doe het met heel veel plezier en passie, dat is denk ik het belangrijkste.”

Werk en privé
Balans houden als moeder, ondernemen en partner. Bij mij kan je online een afspraak inboeken. Ik probeer wel iedere dag een pauze te blokken in mijn agenda, dit doe ik meestal als ik zie dat er is geboekt of als ik zelf doorplan met de klant. Ik heb vaste dagen dat ik werk. Soms ontkom je er niet aan meer te werken of te
schuiven in je agenda, maar over het algemeen gaat het goed. Je hebt dagen, zoals tegen de kerst, dat ik meer op elkaar plan en ik denk dan ‘ach straks weer ff bijtanken en het is leuk werk :-)’. In het begin vond ik het lastig om aan te geven bij de klant dat ik een
bepaalde tijd niet kon, maar het is ook een beetje meer sturen naar de klant.”

Toekomst van de branche
“Ik heb nog genoeg plannen voor mijn salon en ik denk ook dat de branche alleen maar meer zal groeien. De laatste jaren is uiterlijk en verzorging steeds belangrijker geworden. Het aanbod wordt ook steeds
groter, maar er is ook steeds meer vraag. Dus dat zit wel goed. Ik heb er heel veel zin in.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
OPI x XBOX voorjaarscollectie (medio februari ’22 verkrijgbaar)
2 jaar LookYou skin&beauty: van grafische wereld naar huidcoach