HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Bang voor rimpels, hangborsten en hamsterwangen

Hangborsten, rimpels, spataderen, dunner wordend haar: allemaal zaken waar vrouwen van 65 jaar en ouder zich zorgen over zouden kunnen maken. Maar blijkbaar start het gepieker over deze lichamelijke problemen al veel eerder: namelijk op 28-jarige leeftijd. Dit blijkt uit onderzoek van Vitamines.com onder 1.500 Nederlandse vrouwen.

De aftakelingsstrijd begint volgens het onderzoek voor vrouwen behoorlijk vroeg, en dus kunnen vrouwen als Roxeanne Hazes, Monica Geuze en Nikkie de Jager – die alle drie richting de 30 gaan – mogelijk binnenkort gaan stressen over rimpels, dunner wordende lippen of hamsterwangen.

Vrouwen vanaf 28-jarige leeftijd bang voor rimpels

24-jarige vrouwen meest tevreden over uiterlijk
Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen op 24-jarige leeftijd het meest tevreden over hun uiterlijk zijn, al kan dat sentiment slechts vier jaar later volledig omslaan. Op 28-jarige leeftijd beginnen Nederlandse vrouwen meer moeite te doen om er weer jonger uit te zien: uit angst voor rimpels (39%), uitgezakte borsten (34%) en hamsterwangen (31%). Ook kan de haardos rond deze leeftijd dunner worden: bijna een kwart (24%) van de respondenten zegt zich daar zorgen over te maken. 19% van de vrouwen ligt regelmatig wakker van dunner wordende lippen. 

Hamsterwangen op één na grootste beautyzorg bij vrouwenHamsterwangcorrectie in opmars
Een opvallende beautyzorg in de top 3 zijn hamsterwangen. Dave Leusink van Vitamines.com“Hamsterwangen zijn hangende wangen die het gezicht een verouderde uitstraling geven. Zelfs wanneer de huid van het gezicht vrijwel rimpelloos is, lijkt het gezicht veel ouder door hangwangen, waardoor hamsterwangcorrecties ook in populariteit toenemen. 9% van de vrouwen die zich zorgen maken over hamsterwangen, overweegt daar ook daadwerkelijk iets aan te gaan doen.”

Dagelijks 13 minuten voor de spiegel
Om de tekenen van ouderdom te bestrijden, is de gemiddelde Nederlandse vrouw zo’n 13 minuten bezig met het aanbrengen van de nodige zalfjes en make-up. Dat komt neer op 79 uur per jaar, oftewel 3 volle dagen volledig bezig zijn met huidverzorging.

1 op de 10 vrouwen voelt zich 5 jaar ouder
Huidverzorging is voor 62% van de vrouwen dé oplossing: respondenten zeggen zich dankzij make-up en anti-aging supplementen jonger te voelen dan zij daadwerkelijk zijn. Opvallend is ook dat 1 op de 10 vrouwen zich 5 jaar ouder voelt dan zij daadwerkelijk is. Het merendeel, zo’n 54% van de 1.500 ondervraagde vrouwen, zegt daarentegen zeer regelmatig complimentjes over haar uiterlijk te krijgen. 

Top 3 anti-aging supplementen

  1. Collageen poeder
  2. Vitamine D
  3. Co-enzym Q10

Dave Leusink: “Het is opvallend dat zoveel jonge vrouwen van 28 jaar oud, die toch in de bloei van hun leven zijn, zich zorgen maken over het effect dat veroudering op hun gezicht en lichaam kan hebben. Het is echter nooit te vroeg om je huid goed te verzorgen, en de vrouwen van nu hebben het geluk dat er heel veel huidverzorgingsproducten zijn, zoals collageen poeder dat uit Hollywood is komen overwaaien als hét anti-aging supplement.”

Toelichting op het onderzoek
Het onderzoek is tussen 6 en 15 februari 2023 uitgevoerd onder 1.518 Nederlandse vrouwen en alle geïnterviewden zijn 18 jaar of ouder. De Top 3 anti-aging supplementen is gerangschikt op basis van actuele verkoopcijfers van Vitamines.com.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Op de mat! Editie 2-2023 vakblad De Beauty Professional
Bang voor rimpels, hangborsten en hamsterwangen

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord