HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Show your best results with Rosacea by Manuela van Skinsync

Mijn naam is Manuela en mijn praktijk bestaat op 1 juni van dit jaar 10 jaar! Ik heb altijd zelf gelopen met een rode, zeer gevoelige en een droge huid. Dit was voor mij dan ook een reden om de opleiding tot schoonheidsspecialiste te volgen.

Ik dacht: zo kan ik leren wat ik hieraan kan doen met als doel om hiervan mijn werk te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik had mijn opleiding af en ben gestart met mijn eigen zaak. Dit was echt zoeken, er is zoveel keuze in ons vak dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet… Totdat ik 4 jaar geleden zelf behoorlijk ziek ben geweest (ik zal jullie je de details besparen), mijn huid zag er ook niet uit, ik was spierwit en reageerde erg snel op verschillende dingen. Door onderzoeken zijn we achter de oorzaak gekomen: Coeliakie (dit betekent dat ik geen gluten verdraag en hierdoor ontstekingen in mijn darmen krijg en dus erg ziek word). Ah fijn, darmproblemen dus. Toen ik eenmaal begon aan mijn glutenvrije zoektocht en begon met slikken van suppletie, merkte ik al vrij snel dat mijn huid ook rustiger werd. Ik dacht: dat is interessant, daar wil ik meer over weten. Dat was voor mij het moment dat ik zeker wist welke kant ik op wilde. Huidverbetering van binnen en van buiten. Ik ben zelf een levend voorbeeld van wat je hiermee kan bereiken en ik maak er mijn missie van om mensen hiermee te kunnen helpen. Ik vind het een eer als ik mensen mag helpen in hun zoektocht naar een gezonde huid. En dat doe ik het liefst op een holistische wijze met de mooie (bindweefsel) technieken van Inge Deceuninck en met mooie producten (Kalahari) die doen wat ze moeten doen. Zo begon ook de zoektocht naar de juiste trainingen/opleidingen die passen bij mijn einddoel. Zo ben ik op dit moment nog bezig met de opleiding tot Balanz Coach via Karlijn Tempelman om mijn kennis te verbreden en om tips & tricks te leren. Er staan nog trainingen in de agenda bij Blend New Day (het merk suppletie waarmee ik samen werk) om nog meer kennis op te doen. En heb ik de volgende opleiding ook al op het oog: voeding en de huid. Kortom ik heb echt mijn passie gevonden, mensen helpen naar een gezonde huid en daarin verder kijken dan alleen de buitenkant.

En dat bracht Manuela dan ook tot dit geweldige resultaat bij een rosacea klant. Hoe ze dit bereikte? Lees snel verder!


Met welk probleem kwam de klant bij jou? Hoe lang kampte ze daar al mee? En wat had ze al geprobeerd? “De dame in kwestie kwam vorig jaar maart (2022) voor het eerst in mijn praktijk met best wel heftige rosacea. Hier loopt ze al een geruime tijd mee, ze voelde zich onzeker, dacht dat iedereen altijd naar haar huid keek, zodoende dat ze er ook altijd make-up overheen deed. Ze heeft een AB kuur gehad helaas zonder resultaat. Toen roacutane, ook dit zonder resultaat. Als laatste middel kreeg ze ivermectine, dit heeft haar wel iets geholpen, maar was helaas enkel symptoombestrijding waardoor het toch weer terug kwam. Ze was nog niet eerder bij een schoonheidsspecialiste geweest en was benieuwd wat ik voor haar kon betekenen.”

Wat heb je haar aangeraden en waarom? (Welk merk, welke behandeling, welke thuisproducten, een kuur?) “Na een goed intakegesprek met haar ben ik aan de slag gegaan met een zo uitgebreid mogelijk behandelplan om te gaan werken vanuit de binnenkant maar ook aan de buitenkant, dit staat immers onlosmakelijk met elkaar in verbinding. Ik ben begonnen in de praktijk met een vitamine C behandeling van Kalahari, daarnaast heeft ze de starterskit voor de gevoelige huid mee naar huis genomen zodat ze met de juiste producten voor een (over)gevoelige huid kon beginnen, hier zit in:

⁃ Milde reiniging; 

⁃ phyto comfort lotion (Ontstekingsremmend, Kalmerend, verzachtend en voedend, vermindert roodheid, verminderd jeuk);

⁃ enzym face buff (een enzymen complex waarmee dode en doffe huidcellen worden verwijdert en de poriën ontstopt);

⁃ phyto-calm facial mist (probiotica basis, verzacht, hydrateert en kalmeert gevoelige/ontstoken en atopische huidcondities.);

⁃ Nourishing Face And Neck Mask (dit masker bevat verschillende vitamine en botanische oliën en heeft een verzachtende kalmerende werking op de huid.);

⁃ Marula Face oil (deze olie bevat essentiële vetzuren die transepidermaal waterverlies te verminderen en de natuurlijk lipide laag van de huid beschermen);

⁃ Hydralite Moisturiser (voor hydratatie).

Ze is ook begonnen met de suppletie van Blend New Day, we zijn gestart met omega 3 en vitamine E. Tevens heb ik voor haar op papier gezet wat triggers kunnen zijn voor Rosacea (stress & voeding tips).  

In de opvolgende behandeling heb ik de lipid richtreatment uitgevoerd van Kalahari om maar te zorgen dat de barrierelaag zo snel mogelijk zou gaan herstellen, daarna weer de vitamine C, lipid rich en de prachtige Carboxy CO2 behandeling (verhoogd de zuurstofvoorziening in de huid) van KRX. Dit zijn voor haar de juiste behandelingen om het zo rustig mogelijk te houden en om haar huid weer in een goede conditie te brengen. Qua suppletie hebben we Chlorella, vitamine D en magnesium nog toegevoegd en qua producten het vitamin C Mask van kalahari. Het is belangrijk om te blijven kijken naar wat de huid nodig heeft aan werkstoffen maar ook om te kijken naar wat heeft het lichaam nodig. Ik pas dus aan daar waar nodig om ervoor te zorgen dat we blijven strijden voor het beste resultaat.”


Na hoeveel behandelingen haalde je dit resultaat en na hoeveel tijd? Wat was de reactie van de klant? “Na een maandje of 4 – 6 merkte de klant een zeer duidelijk verschil, ze gaf aan zich minder onzeker te voelen, gebruikt nog zelden foundation en ze zit een stuk beter in haar vel. Ze gaat met een grote glimlach naar huis. Hier doe ik het ook voor, ik vind het echt een feestje om haar te mogen helpen om naar een gezonde huid te gaan.”

Hoe gaan jij en de klant dit resultaat behouden?” “Ze blijft bij mij in de praktijk komen voor gezichtsbehandelingen, ik pas alles aan naar wat nodig is op dat moment. Daarnaast blijft ze de suppletie slikken zoals omega3.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Bang voor rimpels, hangborsten en hamsterwangen
Show your best results with Rosacea by Manuela van Skinsync

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord