HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Brancheorganisatie ANBOS bestaat dit jaar 75 jaar

Al vanaf de oprichting van de branchevereniging in 1949, richt ANBOS zich op de verbinding tussen het mentale welzijn en schoonheid. Nog steeds ziet ANBOS dit als kern van het beroep. ANBOS streeft de komende jaren naar een krachtige positioneringen erkenning van de waarde van het vak. In het kader van dit jubileumjaar hebben we de jubileumfilm gemaakt waarin we je meenemen in de ontwikkelingen van de afgelopen 75 jaar ANBOS. Ook viert ANBOS op 9 september 2024 haar 75-jarig jubileumfeest met de leden.

Tevens presenteerde ANBOS recent haar meerjaren ambitie in het visiedocument 2024-2027 ‘De waarde van welzijn door schoonheid’, waarin uitgewerkt is waar we als brancheorganisatie de komende jaren naartoe willen werken.

Achtergrond

Welzijn en zorg
ANBOS-schoonheidsspecialisten leveren een waardevolle bijdrage aan het welzijn van mensen. Huidverzorgende en huidverbeterende behandelingen en persoonlijke aandacht hebben een positief effect op het welzijn van mensen. Dit geldt voor iedereen, maar vooral voor mensen die extra aandacht nodig hebben vanwege een specifieke aandoening of ziekte. Binnen de zorgketen kunnen ANBOS-schoonheidsspecialisten een rol vervullen, bijvoorbeeld bij het vroegtijdig opsporen van verdachte plekken. Er worden meer specialisaties (exameneisen) ontwikkeld, die inspelen op de maatschappelijke ontwikkelingen, zoals ‘oncologische huidzorg en massage’. ANBOS-schoonheidsspecialisten beschikken over kennis over wat wel of niet is toegestaan bij ziekte en door kunnen door middel van tijd, aandacht en aanraking een belangrijke verzorgende en stressverlagende rol spelen. De ANBOS-schoonheidsspecialist wordt kortom een erkende gesprekspartner binnen de ondersteunende ‘nuldelijnszorg’.

Imago 
ANBOS streeft naar het handhaven van professionaliteit. Jong en oud investeert graag in een schoonheidsideaal, zoals via sociale media en diverse influencers getoond wordt. Daar kan ook veel mis in gaan en dat straalt negatief af op de branche. ANBOS wil het imago van de branche versterken met een duidelijk en herkenbaar profiel. ANBOS staat voor goede zorg, effectieve voorlichting en gegarandeerde kwaliteit. De ANBOS-schoonheidsspecialist committeert zich aan de ANBOS-beroepscode, gevormd door de verschillende (behandel)protocollen die de kwaliteit moeten waarborgen. De brancheorganisatie communiceert actief over deze protocollen, intern naar de leden, maar ook extern naar andere beroepsgroepen, consumenten, overheid en (zorg) verzekeraars. De branchevereniging blijft zich ook de komende jaren inzetten voor professionaliteit van het vak en zal zich vaker actief uitspreken om het imago van de branche steviger uit te dragen en te versterken. 

anbos.nl

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Nieuw van ArtDeco! Luminous Face Primer
Brancheorganisatie ANBOS bestaat dit jaar 75 jaar

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord