HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Finalist Schoonheidssalon van het Jaar (Klein): Beauty Style

Voor de Beauty Award kun je je opgeven als Newcomer, Schoonheidsspecialist van het Jaar of Schoonheidssalon van het jaar. Marjan Walinga-Adema, eigenaresse van Schoonheidssalon Beauty Style uit Leeuwarden schreef zich in voor het laatste, in de categorie t/m 3 fte (klein). Zij is enorm trots op wat zij met haar team – en met name samen met haar rechterhand Tineke – heeft bereikt. Ze werkt al 8 jaar samen met Tineke. Chantal is er vorig jaar als stagiaire bij gekomen en heeft sinds september een contract. Waar staat de salon, hoe hebben zij de weg naar de Beauty Award beleefd en wat gaan ze doen als ze de Award op 25 april zouden winnen?De reden om zich in te schrijven voor de Beauty Award ging in ieder geval heel spontaan. “Ik was al vaker gevraagd, maar mijn nuchtere Friesheid hield mij tegen. Op een eventdag in september 2019 van Mineral Skin Cosmetics kwam de vraag wederom en hebben we de duik in het diepe genomen. Ik wilde voor mijzelf kijken waar ik stond als schoonheidssalon en heb ook heel bewust gekozen om in de categorie Beste Schoonheidssalon ‘klein’ mee te doen. Tineke is mijn rechterhand en mede door haar zijn wij de afgelopen jaren enorm gegroeid. Dus ik wilde dit avontuur dan ook samen met haar beleven. Wij zijn ontzettend trots op wat wij met zijn tweeën neerzetten, namelijk een prachtige salon met een onvoorstelbare samenwerking en waar iedereen zich thuis voelt. Graag wilden we ook kijken waar we staan, wat we doen en wat we kunnen verbeteren, zodat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Ik wilde ook de bezem eens goed door het bedrijf halen om bewust te worden van mijn bedrijfsvisie.”

De salon
De salon is officieel opgericht op 15 januari 1998. “Maar eigenlijk reed ik in mijn schooltijd al met mijn autootje door heel Friesland om ambulant familie/vriendinnen en kennissen in de watten te leggen. Wat daarna doorgegaan is op een klein slaapkamertje, is uitgegroeid tot een prachtig jaren ’30 pand met 3 behandelruimtes in huiselijke sfeer. Samen met Tineke, en inmiddels ook Chantal, voeren wij hier onze passie uit! Tineke is alweer 8 jaar bij mij. Samen zijn wij dit avontuur aangegaan en we hebben hier onze ziel en zaligheid ingelegd. Onze portfolio is dan ook vanuit ons hart geschreven. Chantal is in het genomineerde jaar bij ons stage komen lopen en door de groei heeft ze afgelopen september een contract gekregen. De salon staat voor persoonlijke aandacht, eerlijk advies, professionaliteit en vakkennis. Wij zijn nooit klaar met leren en springen in op de nieuwste trends die bij ons passen.”

Genomineerd!
En toen was daar die langverwachte mail… zijn we genomineerd of niet? “Op het moment dat we de mail met de uitslag ontvingen, waren wij in de salon. We hebben er een momentje voor genomen, zodat we samen de mail konden openen. We waren in totale shock en kwamen dan ook niet verder als de woorden ‘we feliciteren je met de nominatie’. De dagen erna begon het fantastische nieuws te landen. We voelden een enorme trots, maar ook een beetje ongeloof dat we echt bij de finalisten behoorden. Diezelfde avond hadden we al een etentje staan (of het zo had moeten zijn) en hebben dit grootst gevierd met champagne, familie en vrienden! Samen met Mineral Skin Cosmetics hebben we een speciale Beauty Award treatment bedacht, waarbij de klant ook een mooie goodybag mee naar huis krijgt. Inmiddels is deze behandeling afgelopen maand veranderd naar een Beauty Shine treatment van Cosmedix. Met dit prachtige huidverbeterende merk zijn wij in september gestart.”

Onderscheidend
Waarom denkt Marjan dat haar salon één van de genomineerden is? “Onze salon onderscheidt zich door de passie en liefde voor het vak. Ziel en zaligheid zit erin. Ik heb klanten die al 28 jaar bij mij in de stoel liggen. Wij gaan met de laatste trends mee, maar wel met trends waar we in geloven en die echt iets voor de klanten kunnen betekenen. Door de enorme kennis die we inmiddels in huis hebben, kunnen we diverse klanten helpen met huidproblemen en hun behoeftes. Wij leggen de lat altijd erg hoog, zijn kritisch op onszelf en luisteren naar de klant. Daarom voelt de klant zich vertrouwd bij ons en in de salon.”

2x uitgesteld
En toen kwam de eerste uitreikingsdatum in zicht… Helaas kon het niet doorgaan. Wat ging er door ze heen? “We waren teleurgesteld, maar het was wat het was. Je leeft met zoveel mensen naar het moment toe en net 4 weken voor uitreiking moesten we in lockdown. Dit overheerste ook op dat moment, maar de gezondheid stond voorop. Je neemt je verantwoordelijkheid als professional. We moesten door en hebben onze schouders eronder gezet. Uiteindelijk heeft Corona ook veel gebracht, waar we anders geen tijd voor hadden gehad. Een nieuwe webshop, diverse services voor de klant online, vlogs, vele webinars gevolgd, kennis opgedaan, verdiept in wat nieuw was… Op die eerste uitreikingsdatum heb ik uiteindelijk samen met mijn gezin een thuisetentje georganiseerd en de hele dag met Tineke, Chantal en de andere genomineerden in onze gezamenlijke app gemijmerd hoe het geweest zou kunnen zijn.” Corona bleef aanwezig en gooide ook roet in het eten voor de nieuwe datum van de awarduitreiking. “De tweede keer zag ik wel aankomen en hakte er minder hard in als de eerste keer. Het was goed om de uitreiking naar 2021 te verplaatsen. Je laat het ook weer een beetje los, omdat Corona nu helaas overheerst. Hierdoor is deze uitreiking toch wel wat naar de achtergrond gegaan. Door de hele Corona toestand zijn wij als groep genomineerden wel veel hechter geworden. Ik denk dat we hier dan ook allemaal wel hetzelfde instaan. En tuurlijk begint het nu weer te kriebelen, maar voor mij is het echt heel waardevol geworden dat je met zulke vakvrouwen veel kunt delen. Dat is misschien wel één van de allermooiste prijzen!” En natuurlijk heb je ook geprofiteerd van het feit dat je langer genomineerd was… “Jazeker! Doordat we langer genomineerd zijn, heb je dit ook langer mogen gebruiken in je hele zakelijke belang. En dit heeft dan ook geresulteerd in een behoorlijke grote groei van de salon en nieuwe merken in de salon, waar ik ontzettend blij en trots op ben!” Hoe kijkt Marjan achteraf terug op deze bijzondere en moeilijke periode? “Dat we het toch maar met z’n allen hebben doorgestaan, want het was echt niet altijd even makkelijk. Maar Corona is niet alleen maar slecht, ik heb er eigenlijk een heel bijzonder gevoel bij om genomineerd te zijn in deze tijd. Juist in deze tijd moet je ondernemen, wel op een ander vlak. Het was een uitdaging, maar het heeft ons veel gebracht. Achteraf gezien ben ik daar dan ook ontzettend trots op. Natuurlijk wil ik de Award graag meenemen naar Friesland, maar eigenlijk zijn de nieuwe vriendschappen en zakelijke contacten mij veel dierbaarder!”

Ik ben gewoon ook zo trots op Tineke en Chantal! Die staan altijd als een blok achter mij en komen met zulke mooie ideeën! Ze gaan voor mijn salon alsof het hun eigen is!Waardevolle contacten
Marjan stipt het al even aan: het contact met de mede-genomineerden is voor haar zeer waardevol geweest. “Deze Coronatijd heeft ons heel dicht bij elkaar gebracht. Er zijn echte vriendschappen ontstaan. Ik heb hier een ontzettend warm gevoel bij en zie ons dan ook niet meer als concurrenten, maar als collega’s waarbij je steun kan vinden en die je kunnen helpen! Voor mij speciaal is dat Anne-Marie Mater. Met haar deel ik lief en leed, een vriendschap voor het leven! Samen hebben we deze Coronatijd overleeft: soms met een traan, maar vooral met een lach! We balen er ook van dat we zover uit elkaar wonen. Maar dit is voor mij misschien wel de mooiste award, die pakken ze niet meer van mij af!”

In afwachting…
Waarom Marjan vindt dat ze die Beauty Award moet winnen? “Wij verdienen de Beauty Award omdat wij eerlijke en pure specialistes zijn, die blijven ontwikkelen, innovatief en creatief zijn en het vak verstaan. Elke klant voelt zich thuis in de salon door onze persoonlijke aanpak. Of je nu voor een huidverbeterende behandeling komt of alleen komt harsen, ieder verdient zijn eigen persoonlijke moment. Wij leggen de lat iedere keer weer hoog om het beste resultaat te behalen. De Beauty Award zou de grootste kroon op ons levenswerk zijn.” Hoe gaat ze die uitreiking op 25 april bijwonen? “Jaaaa, dat zit nog in het vat! Of thuis met mijn team, familie en iedereen die mij lief is, of toch nog een andere speciale verrassing… Ik heb een prachtige jurk, schoenen, clutch, armband en oorbellen en die wil ik dan ook heel graag aan! Uiteindelijk is dit vooral afhankelijk van de geldende maatregelen op dat moment.”
En wat nou als ze die award wint? “Dat wordt een ontlading in hysterisch gegil van blijdschap (ben toch online, hahaha). Er zal vast ook een traan vallen. Ik ben gewoon ook zo trots op Tineke en Chantal! Die staan altijd als een blok achter mij en komen met zulke mooie ideeën! Ze gaan voor mijn salon alsof het hun eigen is! Ik merk dat het nu toch spannend wordt en dat ik de Beauty Award graag mee naar huis wil nemen!” En als dat gebeurt, zullen ook de klanten meeprofiteren natuurlijk.
“Alle klanten krijgen de link om mee te kijken en we gaan hier zeker een leuke actie voor maken. Uiteraard komen er dan bubbels en taart in de salon. Er komt ook een grote raamsticker ‘winnaar Beauty Award’ op mijn voorraam. En ik voorzie een nog grotere groei! Ik heb nog zoveel wensen die hiermee mogelijk worden. Uiteindelijk gaat er ook een feestje komen voor de vaste klanten, maar pas zodra dit weer mogelijk is.”

Wil je nog iets zeggen tegen de professionals die twijfelen om mee te doen?
“Als je je salon naar een hoger niveau wilt tillen, moet je hier zeker aan meedoen. Om eens kritisch naar jezelf en je werk te kijken, dat moet je ook aandurven. Maar ondanks dat het een ‘hell of a job’ is om alles klaar te krijgen, zou ik het echt aanraden!”


WIL JIJ DE BEAUTY AWARD LIVESTREAM BIJWONEN? Meld je dan HIER GRATIS aan!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige
Finalist Schoonheidssalon van het Jaar (klein): Petit Spa Brilliant
Finalist Schoonheidssalon van het Jaar (Klein): Beauty Style

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord