HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De week van… Nathalie Dauvillier

In de aankomende editie van Vakmagazine De Beauty Professional staat een uitgebreid interview met schoonheidsspecialist en beauty award genomineerde Nathalie Dauvillier. Maak hier alvast kennis met Nathalie die een werkweek heeft bijgehouden voor jullie. En laat je verder inspireren door haar verhaal in het magazine!

Mijn naam is Nathalie Dauvillier (26) en ik ben werkzaam als schoonheidsspecialiste in mijn eigen instituut: Cosmetisch Huidinstituut Dronten. Dit doe ik nu 4 jaar met heel veel passie. De huidproblemen en huidverbetering vind ik het leukst. Wij adviseren mensen over hoe zij hun huid het beste kunnen verzorgen en wat wij kunnen doen om hun wensen te behalen. Momenteel ben ik genomineerd voor een Beauty Award in de categorie Schoonheidsspecialist van het Jaar regio midden/oost Nederland. Wat een ontzettende eer is en daar ben ik dan ook heel erg trots op! Door De Beauty Professional is gevraagd om een stukje te schrijven over mijn werkweek! Dit is wat er allemaal gebeurd. Veel plezier met lezen!

Maandag 12 oktober – Een nieuwe dag, een nieuwe week! Wat had ik vandaag een heerlijke volle dag met behandelingen. Ik heb vandaag alleen gewerkt, zonder collega’s of stagiaires. Soms wel wat stil en saai, maar af en toe ook best heerlijk om in je eentje te werken. Vandaag veel verschillende behandelingen mogen doen; een kruidenpeeling, een LPG-endermologie behandeling, een nieuwe klant voor een intakegesprek… Het intakegesprek ging goed. Het is altijd even afwachten wat voor huid je te zien krijgt en wat je daarbij kan doen. We hebben verschillende behandelingen besproken en een plan van aanpak gemaakt. Volgende week staat meteen de eerste behandeling gepland! Ook heeft deze dame meteen een aantal producten van hannah bij ons aangeschaft, zodat ze kan gaan beginnen met het gebruik van de juiste producen voor haar huid. Door thuis ook de juiste producten te gebruiken, kunnen we meer resultaat behalen. Wij doen het werk in de salon en mevrouw helpt daarbij zelf ook mee door geschikte producten te gebruiken.

Zo rond een uur of 4 rond ik mijn laatste behandeling af. Het was een volle dag. En waar ik vanmorgen nog dacht; ‘’Oh, heerlijk eens een hele dag alleen werken!’’ Zo moet ik nu ook nog alles alleen schoonmaken 😉 Tja, het hoort erbij! Stofzuigen, dweilen, de afwas, de was vouwen… Met een muziekje aan is het ook weer zo gebeurd. Gauw omkleden om nog even een rondje hard te lopen voor het eten. Op maandag zo tussen 5 en 6 is het standaard prik om met mijn neef te gaan hardlopen. We komen beide na ons werk naar het bos toe en rennen dan vaak een kilometer of 6/7 door het bos. Een heerlijke start van de week!

Dinsdag 13 oktober – Dinsdag is voor mij altijd een hele lange dag. Ik werk dan tot 22.00 uur en ik probeer daarom vaak wat later te beginnen. Maar wat veel ondernemers zullen herkennen; je ‘’vrije’’ uurtjes vullen zich dan toch wel weer met andere dingen op. Ik probeer op dinsdag de agenda niet voor 13.00 uur in te plannen, zodat ik maximaal 9 uur werk op die dag. Maar toch betrap ik mijzelf er vaak op dat ik dan alsnog rond een uur of 11.00 in de salon zit. Zo was vandaag niet anders, haha! Die uurtjes zijn eigenlijk vrije uren natuurlijk, maar ik merk dat zo’n extra beetje tijd ook heel fijn is af en toe. Ik kan dan net even wat extra dingetjes doen, waar je op momenten dat er behandelingen ingeboekt staan, niet aan toe komt. Ik wilde mijzelf nog even inlezen in bepaalde ingrediënten waar een klant van mij vragen over had. Daar had ik nu even in alle rust de tijd voor. Soms hebben klanten wel een hele specifieke vraag betreft 1 ingrediënt waar dan allergisch op gereageerd wordt. Om dit even goed uit te zoeken voor deze klant, moest ik even de tijd vinden. En dat kon ik mooi vanochtend doen!

Pfff, wat een spannende avond vandaag. Ik merkte dat ik er ’s middags toch stiekem al wel een beetje tegen op begon te zien. Klanten begonnen er ook over: De persconferentie. Ondanks dat er van tevoren altijd wel wat dingetjes uitlekken op internet, blijft het toch spannend tot het moment dat het gezegd gaat worden. Ik moest ook nog eens werken vanavond waardoor ik het niet kon zien. Mijn vriend zat gelukkig klaar met zijn telefoon bij de tv om mij direct op de hoogte te brengen. Super lief kreeg ik elke zin die gezegd werd door Mark Rutte en Hugo de Jonge door getypt op mijn telefoon! Tussen mijn behandelingen in checkte ik dan gauw eventjes mijn telefoon om te kijken of er maatregelen waren voor mij. Gelukkig is er nog niks gezegd over onze branche (ondanks de mondkapjes natuurlijk). Daar ben ik heel erg blij mee. Na een wat lange, enerverende dag kon ik om 22.00 uur voldaan de deur achter mij dicht trekken! Gauw mijn bed in.

Woensdag 14 oktober – Gisteravond natuurlijk een spannende avond gehad, maar gelukkig mogen wij nog door werken! Gister om 22.00 uur afgesloten en direct naar huis gegaan! De dag begon vandaag met een behandeling van een klant die ik al sinds februari niet meer had gezien. Wat ontzettend leuk om elkaar weer te kunnen zien en te spreken. We hebben veel om over bij te kletsen en ze toont ook veel interesse in mijn ‘’corona periode’’. Wat lief en wat doet het je goed om zo met mensen bezig te zijn.

Ik was een beetje bang dat na gisteravond de afmeldingen binnen zouden stromen. Wellicht dat mensen toch ‘’bang’’ zijn en dus niet willen of niet durven om een behandeling te ondergaan. Ik had mij dus mentaal al een klein beetje voorbereid op een stroom aan belletjes en mailtjes. Maar het bleef (gelukkig) stil. Het viel alles mee. Ik heb voor vandaag 1 afzegging van een klant die zich niet goed voelde. Fijn dat ze dan ook meteen ’s ochtends even belt! Dan weet je waar je aan toe bent. Gelukkig was het mijn laatste klant, dus ik was simpelweg gewoon wat eerder klaar met de behandelingen vandaag. Gelukkig blijven mensen komen. Dit doet mij goed en zo kunnen wij toch nog ons mooie vak uitoefenen.
Lekker een keertje extra vroeg klaar vandaag (gebeurt zelden… dus extra van genieten een keertje)! Gister een lange dag gehad, dus vandaag wat korter komt goed uit. Dat compenseert elkaar weer een beetje. Ik twijfelde nog om na mijn laatste klant nog even door te werken. Er moesten nog wat bestellingen gedaan worden, wat administratie en ik had nog wat facturen die ik moest ordenen. Ik zag de stapel al liggen… Maar ik besloot tóch om lekker af te sluiten en echt even vrij te pakken. Ik trakteerde mezelf even op een vrije middag. Om half 4 stond ik al te zweten in de sportschool. Heerlijk om de dag even van je af te zweten, gedachte op 0 en even in mijn eigen bubbel. Alhoewel ik er echt niet altijd zin in heb, is het toch lekker om even bezig te zijn. Gedachtes weer even leeg en weer opgeladen.
Ook nog even een stop gemaakt bij de supermarkt; ik trok vandaag alweer de laatste koffiemelk uit de koelkast en ook de theezakjes zijn bijna op. Even weer de boodschappen in huis halen. Ook voor dat soort dingetjes heb je dan mooi even de tijd.

Donderdag 15 oktober – Het was een rustige dag. Ook vandaag toch wel weer 1 afmelding door corona. Ergens wel jammer, als het maar niet heel veel meer gaat worden denk ik af en toe… De agenda loopt gelukkig nog niet leeg, maar toch merk je her en der wel wat meer verschuivingen in de agenda. Mensen melden zich nu toch wat vaker af door de omstandigheden. Het zal de komende tijd niet anders zijn met het griepseizoen op komst. Vandaag dus nog even een uurtje over, vanwege een afmelding. Nu kon ik mezelf niet trakteren op extra vrije tijd; want de stapel van gisteren lag er natuurlijk nog steeds. Dus nu was het moment daar; ik moest weer aan de administratie (bleghh, niet helemaal mijn ding). Ook direct even de bestellingen gedaan en ook dit dagboekje weer even verder uitgewerkt! Tussendoor nog even een extra kop thee en zo kwam ik de dag wel door. Mijn zus kwam ook nog langs voor een gezichtsbehandeling. Erg leuk! Zo kletsen we ook meteen even bij. Ik wilde al meteen wat heftiger gaan werken (na een aantal keren een oppervlakte peeling wilde ik toch wel de stap zetten naar een wat diepere, intensievere peeling. Ik dacht zelf aan een microdermabrasie behandeling. Maar helaas… Ze had morgen een feestje, dus toch maar de basisbehandeling aangehouden). Na de behandeling samen nog even een bijpassende nachtcrème uitgezocht van Dr. Murad en zo kon zij ook weer met een frisse huid het weekend in!
Ook was vanmiddag mijn cosmetisch arts Eefke Carey weer aanwezig. Ondanks corona stond toch de gehele middag vol geboekt bij Eefke. Ook 2 nieuwe klanten kwamen op consult. Altijd leuk om mensen weer blij te maken met een botox- of fillerbehandeling. Samen ook alvast even de agenda voor 2021 in orde gemaakt, want mensen boeken soms alweer een afspraak voor het nieuwe jaar. Eefke komt gemiddeld 1x in de maand bij ons (afhankelijk van hoe druk het die tijd van het jaar is) en dus moesten we even de datums goed met elkaar afspreken in de agenda.

Vrijdag 16 oktober – De laatste dag van de week alweer. De dag ging heel erg vlot. Ik werkte vandaag samen met mijn collega Marleen. Marleen en ik stonden de hele ochtend beide volgepland. De gehele ochtend hadden we beide 4 behandelingen. We troffen elkaar eigenlijk pas weer aan in de middagpauze om 13.00 uur bij de lunch haha! Het gebeurt best vaak dat we elkaar niet eens zo heel veel zien tijdens het werk, dus soms pakken we na het werk nog even wat extra tijd om bij te kletsen.
Na de behandelingen ’s middags nog even de mailtjes en telefoontjes behandeld, zodat iedereen terug gebeld en terug gemaild is voor het weekend. Elke vrijdag zorg ik er in elk geval voor dat iedereen minimaal 1x terug gebeld is en iedereen terug gemaild is. Eigenlijk doen we dit praktisch elke dag, maar op vrijdag vind ik het des te belangrijker dat iedereen iets terug gehoord heeft. En daarna… Lekker genieten van een welverdiend vrij weekend!

Het was eigenlijk een heerlijke week. Wel wat spannend door de persconferentie, maar ondanks dat ging de week weer hartstikke snel! Weer veel klanten blij gemaakt met een heerlijke huidbehandeling en weer veel mensen gezien en gesproken.

Fijne week allemaal.
Liefs, Nathalie

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Posted on

Ik ben Manja Wunderink, ook wel bekend als de Beauty Makelaar, en ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Werk & privé in balans: Marlie Essens
De week van… Nathalie Dauvillier