HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Werk & privé in balans: Marlie Essens

Mijn naam is Marlie, Brabantse eigenaresse van mijn schoonheidssalon Van Top & Teen. Ik ben allround schoonheidsspecialiste en medisch pedicure. 5 jaar geleden – op 20-jarige leeftijd – heb ik de sprong gewaagd om mijn eigen salon te openen. Met knikkende knietjes stond ik voor de KVK om mijzelf in te schrijven. Maar nu ben ik trots op wat ik bereikt heb.

Ik hou van mijn werk en ons vak, waarmee ik het liefst 24 uur per dag bezig ben. Daarnaast vind ik het heerlijk om mijn hoofd leeg te maken door te sporten, met de hond te wandelen en leuke dingen te doen met vrienden. Mijn ultieme ontspanning: Netflix.

Werkleven of leven om te werken..?
Zoals iedere ondernemer ben ik altijd met mijn werk bezig, zo zijn er altijd nieuwe ontwikkelingen. Er is natuurlijk niets mis met hard werken, maar voor mijn rust en ontspanning is dit niet altijd goed. Eerlijk gezegd vind ik het soms lastig om zakelijk en privé in balans te houden.

Één van mijn valkuilen is het altijd ‘nog even’ checken van mijn telefoon, want misschien heeft er nog wel iemand gebeld of geappt.
Een andere valkuil is mijn fanatisme met social media. Ik post en like graag, maar gebruik het ook graag voor mijn salon om zichtbaar te blijven voor het publiek. Soms denk ik: ‘Marlie, dat kan ook een andere keer’.

Hebben meer vakcollega’s hier last van, of is dit mijn verslaving?

Oplossing
Mijn soort van oplossing om werk en privé in balans te houden, is toch echt wel het aanschaffen van een werktelefoon. Het geeft mij minder ‘drang’ om te moeten reageren. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik af en toe stiekem kijk of ik berichtjes binnen heb gekregen.

Een tip voor iedereen: ‘Schaf Whatsapp Business aan’! Deze app stuurt buiten werktijden automatische berichten, zodat mensen weten dat het bericht is ontvangen en er op dat moment niet gereageerd kan worden. Zo ontvang ik ook geen vraagtekens meer als ik niet meteen reageer of veel gemiste oproepen.

Ik vind het ook fijn om berichten voor social media van te voren in te plannen. Dan ga ik een middag zitten om al mijn posts klaar te zetten die ik de volgende week of in de hele maand wil plaatsen. Zo blijf ik actief op social media en terwijl mijn post geplaatst wordt, zit ik lekker met mijn huispak op de bank te Netflixen.

Ik hoop voor mijn vakcollega’s dat jullie tips uit mijn verhaal kunnen halen! En meer tips zijn altijd welkom.

Marlie

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Nieuwe Body & Lifestylelijn Van P&B Cosmetix
Werk & privé in balans: Marlie Essens