HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Dermatologie voor haarprofessionals

Alles wat kappers over afwijkingen aan huid en haar moeten weten

Uitgeverij CocoBooks kondigt met trots de lancering aan van het nieuwe boek Dermatologie voor haarprofessionals. Dit omvangrijke handboek is een onmisbaar naslagwerk voor kappers en haarstylisten die hun klanten willen informeren over afwijkingen aan de huid en het haar.

Aan de hand van meer dan 350 unieke medische foto’s en illustraties behandelt het boek een breed scala aan dermatologische onderwerpen, van erfelijke kaalheid tot roos, van grijs haar tot wratjes achter de oren, van eczeem in het gezicht tot verdachte moedervlekken in de nek. Alle afwijkingen zijn voorzien van wetenschappelijk onderbouwde oplossingen en praktische adviezen.

Dermatologie voor haarprofessionals is geschreven door een team van ervaren dermatologen: Drs. Ids Boersma, Dr. Johan Toonstra en Dr. Anton de Groot.

‘De kapper is vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten met huidaandoeningen of veranderingen aan het haar,’ schrijven de auteurs. ‘Met dit boek willen we niet alleen informeren, maar ook een brug slaan tussen kappers en huisartsen zodat zij effectiever kunnen samenwerken aan de vroegtijdige opsporing en behandeling van huid- en haaraandoeningen.’

In Dermatologie voor haarprofessionals worden alle afwijkingen aan de huid en het haar beschreven waar kappers mee te maken kunnen krijgen. Het boek stelt haarprofessionals in staat om verdachte symptomen te herkennen en in te schatten wanneer zij een klant een bezoek aan de huisarts kunnen adviseren.

‘In het geval van een melanoom, een agressieve vorm van huidkanker, kan dit levensreddend zijn’, stelt Ids Boersma, initiatiefnemer en een van de auteurs van het boek. ‘De verwachting is dat het aantal gevallen van huidkanker de komende jaren explosief gaat stijgen; 80 procent van alle huidkankers bevindt zich in het hoofd-, hals- en nekgebied. Kappers hebben een unieke positie omdat zij hun klanten meerdere keren per jaar van dichtbij zien – veel vaker dan de huisarts. Daardoor zijn zij vaak de eersten die verdachte veranderingen aan de huid en het haar opmerken. Met behulp van Dermatologie voor haarprofessionals kunnen zij een belangrijke signaalfunctie vervullen. Wij geven al jaren les aan haarprofessionals over dermatologie en kennen verschillende voorbeelden van cursisten die dankzij hun nieuwe kennis klanten konden adviseren om met een verdacht plekje naar de huisarts te gaan. Het plekje bleek kwaadaardig, maar de dokter was er dankzij de kapper op tijd bij.’

Dermatologie voor haarprofessionals is dankzij een heldere structuur en een uitgebreid trefwoordenregister ideaal als naslagwerk.

Screenshot

Informatie

Titel: Dermatologie voor haarprofessionals
Auteurs: Ids Boersma | Johan Toonstra | Anton de Groot
ISBN/EAN: 9789079142323
Uitgeverij: CocoBooks
Omvang: 352 pagina’s
Uitvoering: Harcover met extra stofmslag, full colour
Prijs: €79,95
Vanaf 6 juni te koop in de boekhandel

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Ontdek de nieuwste QMS Travel & Trial sets
Dermatologie voor haarprofessionals

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord