HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

BE THERE! De Week van de Beautyprofessional #WVDB

Op maandag 7 februari gaan wij van start met ‘De week van de Beautyprofessional’. We hebben jullie eerder al van dit initiatief op de hoogte gebracht en velen schreven zich al in! Maak hier kennis met de sprekers. De Week van de Beautyprofessional vindt plaats van 7 tot en met 11 februari 2022.

De hele week kun jij gewoon doorwerken en tijdens het ontbijt, de lunch en in de avond kwalitatieve, online en interactieve masterclasses (maar liefst 15!) bijwonen. Elke masterclass wordt opgenomen, zodat je het later nog eens terug kan kijken via onze kennisbibliotheek. We zijn trots dat al deze experts willen meewerken om jouw kennis naar een nog hoger niveau te tillen! Lees snel verder over de sprekers en hun masterclasses en schrijf je vandaag nog in! Als jij leest welke kennis jij straks weer meeneemt na het event, dan ben je zeker overtuigd!

Meet the experts!
Hieronder tref je het programma in het kort. En daaronder vertellen de experts uitgebreid wat je van hen kunt verwachten. Gun jezelf een mooi cadeau en schrijf je in voor de Week van de Beautyprofessional! Inschrijven kan via deze link: https://www.tomsebastian.com/de-week-van-de-beautyprofessional/

Ochtendsessies
Maandag 7 februari – Haal het volle potentieel uit jezelf en je bedrijf, door Tom Sebastian.
Dinsdag 8 februari – Beauty Business, door Aletta de Rooij, businesscoach
Woensdag 9 februari – Samen staan we sterk! Meer info volgt binnenkort, door Tom Sebastian & Moniek Robbe
Donderdag 10 februari – Oosterse massage, de weg naar energie in balans, door Patricia Werkman, (o.a. Huidexpert Club)
Vrijdag 11 februari – De perfecte instagramfeed voor meer omzet en klanten, door mariska vink, instagram expert

Middagprogramma
Maandag 7 februari – Nieuwe visie van het bindweefsel door meer dan 20 jaar endoscopisch onderzoek door Professor Guimberteau, door Isabel van Genugten en Marit Verhoeven, USKIN
Dinsdag 8 februari – Een mooie huid van binnenuit. Orthomoleculaire geneeskunde in relatie tot de huid: voeding, suppletie en lifestyle, door Yvonne van Stigt, OFPG
Woensdag 9 februari – Stel jouw ondernemersvragen aan Annemarie van Gaal, door Annemarie van Gaal
Donderdag 10 februari – Lymfe, rioolstelsel of meer? door Desiree Groen, (o.a) Huidexpert Club
Vrijdag 11 februari – Acne… wat doen we ermee?! door Marianne van den Broek, (o.a) Huidexpert Club

Avondprogramma
Maandag 7 februari – Dr. Debby over apparatuur en huidverbetering, door Cosinta en bdr.
Dinsdag 8 februari – De 10 meest gestelde financiële vragen voor de beauty business, door Vicky Vermeiren, businesscoach
Woensdag 9 februari – Marketing Rules, door Charlotte Meindersma, Charlotte’s Law & Fine Prints
Donderdag 10 februari – Nieuwste ontwikkelingen en het herkennen van huidkanker, door Carla Uppelschoten, U-Consultancy
Vrijdag 11 februari – Slaapverwekkend webinar by Linda Dool

Al overtuigd? Schrijf je hier in! https://www.tomsebastian.com/de-week-van-de-beautyprofessional/

De experts en hun masterclasses

Stel al jouw ondernemersvragen aan Annemarie van Gaal!

“Op de eerste plaats ben ik een ondernemer in hart en nieren. In de negentiger jaren probeerden talloze internationale mediabedrijven, tevergeefs om voet aan de grond te krijgen in Rusland. Ons is het gelukt en mijn bedrijf Independent Media, groeide uit tot de grootste onafhankelijke uitgeverij van Rusland. In 2000 verkocht ik mijn belang in Independent Media en verhuisde ik terug naar Nederland. Terug in Nederland heb ik diverse bedrijven gestart in onder andere de media, retail- en vastgoedsector en daarnaast geïnvesteerd in een aantal bedrijven in binnen- en buitenland.”

Annemarie doet natuurlijk nog veel meer. Zo schrijft ze bestsellers en mensen kennen haar van televisieprogramma’s als Dragons Den, Een Dubbeltje Op Zijn Kant en Crisis in de Tent. Ze is ook veel gevraagd als tafelgast bij talkshows als Op1, Goedemorgen Nederland of Jinek.

MASTERCLASS: De nieuwste visie op bindweefsel na meer dan 20 jaar endoscopisch onderzoek door Professor Guimberteau, by Isabel van Genugten en Marit Verhoeven van USKIN.

Tijdens de presentatie zullen Isabel en Marit jullie meenemen in de wondere wereld van de Fascia. Wat is de fascia precies? En wat heeft wetenschappelijk onderzoek aan het licht gebracht? Met de icoone® benaderen zij de fascia volgens de nieuwste inzichten, wat een volledig pijnloze behandeling is met respect voor de huid. Hierdoor werken we effectief op de aanpak van onder andere cellulite en lipoedeem. Bij cellulite moet je denken aan het verbeteren van verklevingen, de aanpak vetcellen en het afvoeren van het vocht. Hierdoor verbeterd het huidbeeld. Ook de behandeling van lipoedeem is volledig pijnloos. Na de behandeling zullen mensen onder andere een lichter gevoel in hun benen hebben, minder last van rusteloze benen en minder pijnlijke benen hebben. Hierdoor verbeterd de kwaliteit van leven. Bij lipoedeem ligt de focus op het draineren van het vocht, verbeteren van de doorbloeding en de aanpak van de vetcellen. Voor de aanpak van vet wordt ook gebruik gemaakt van de aanvulling van de LED en Laser technologie.

MASTERCLASS: Acne… wat doen we ermee?! by Marianne van den Broek, Huidexpert Club

Al 40 jaar zet ik mijn stappen op het schoonheidspad en ik heb hierbij verscheidene zijpaden genomen in de loop der jaren. Vanaf Niveau 3, UVPO, VO, Niveau 4 en HBO medische basiskennis. En natuurlijk de verschillende specialisaties. Dat heeft ervoor gezorgd dat er een totaalplaatje ontstond met inzicht in behandelen van de huid vanuit diverse perspectieven en disciplines. Ook de 9 jaar ANBOS bestuurservaring en 10 jaren als docent hebben hieraan in grote mate bijgedragen. Mijn passie ligt evenwel bij acne in al haar facetten. Heb gedurende 7 jaren de ANBOS nascholing Acne mede vormgegeven totdat de nieuwe stijl zijn intrede deed.
Tijdens deze masterclass ga ik in op de diverse vormen van acne en is er ruim voldoende tijd voor het stellen van vragen. De interactieve vorm vind ik prettig en laagdrempelig. Te vaak zie ik oplossingen die aangedragen worden op social media waarvan mijn tenen kromtrekken. Als ervaringsdeskundige heb ik veel hiervan vroeger aan den lijve ondervonden. Tijdens mijn presentatie hoop ik dat jullie geïnspireerd raken om uiteindelijk de algemene theoriecursus en de acne cursus te volgen. De algemene theorie zakt heel snel weg bij iedereen heb ik gemerkt. Daarom hebben we een hele dag theorie van celkern tot huid in het leven geroepen. Daarna ben je in staat om meerdere cursussen op een beter niveau te volgen.

MASTERCLASS: Een gezonde huid van binnenuit. Orthomoleculaire wetenschap: voeding, suppletie en lifestyle by Yvonne van Stigt, OPFG

Yvonne heeft haar roots in het onderwijs en is opgeleid in de klinische Psycho Neuro Immunologie. Zij heeft hierin een European master opleiding gevolgd in Gerona (Spanje). Zij heeft een zestal boeken geschreven over oervoeding en gezondheid. Sinds 5 jaar is zij directeur van het OPFG een opleidingsinstituut voor de preventieve en functionele geneeskunde. Hier worden professionals opgeleid tot orthomoleculair therapeut, maar ook verzorgt zij een 12 maanden durende opleiding voor de schoonheidsspecialist die zich wil verdiepen in de werking van het lichaam om huidklachten van binnenuit op te lossen.

MASTERCLASS: Marketing Rules by Charlotte Meindersma, Charlotte’s law & Fine Prints

Charlotte Meindersma is ondernemer en jurist. Met haar bedrijf Charlotte’s Law & Fine Prints helpt ze andere ondernemers met juridische zaken rondom marketing en consumentenrecht. Ze is ook veelvuldig te vinden op verschillende social media kanalen, zoals Instagram en YouTube, waar ze met posts en video’s gratis advies geeft.

Marketing Rules
Tijdens Marketing Rules krijg je een update over nieuwe regels rondom prijzen en kortingen die in mei 2022 ingaan en vertelt Charlotte hoe je klanten rechtmatig inzet voor je marketing, zodat je eer klanten aantrekt. Bovendien is dit jouw unieke kans om je juridische vragen aan Charlotte te stellen!
Resultaat: Na deze masterclass weet jij hoe je meer klanten aan kunt trekken, zonder regels te overtreden, te spammen of een boete te krijgen. Zo kun je met een gerust hart ondernemen en je omzet maximaliseren.

Fotocredit: Eline Schuurmans

MASTERCLASS: De 10 meest gestelde financiële vragen voor de beauty business by Vicky Vermeiren

Ik ben Vicky Vermeiren en in januari reeds 10 jaar businesscoach specifiek voor de beauty-en lifestylesector. De meeste mensen kennen me van mijn video’s met tips en van mijn boek Succesvol Salon. Ik adviseer over alle aspecten die bij het runnen van een salon komen kijken: Geld, verkopen, marketing, en het vinden van balans.

De basis van een gezonde zaak zijn de financiën. Of je het nu wil of niet, als ondernemer krijg je hier dagdagelijks mee te maken. In deze masterclass geef ik antwoord op de 10 financiële vragen die beauty ondernemers me het vaakst stellen. Gaande van mindset tot praktische tips over je geld. Na deze masterclass sta je sterker in je schoenen met je financiële kennis. Je krijgt duidelijke handvaten mee omtrent je prijzen, het opbouwen van een buffer en investeringen.

MASTERCLASS: Lymfe, rioolstelsel of meer? by Desiree Groen, Huidexpert Club

Na mijn opleiding tot oedeemtherapeut aan de Dr.Vodder academie in Oostenrijk, houd ik mij de afgelopen 30 jaar intensief bezig met ‘de lymfe’ in al haar facetten. Ik was een aantal jaren actief als behandelaar van kankerpatiënten, sinds de laatste 10 jaar richt ik mij volledig op het werkveld van schoonheidsspecialisten, massagetherapeuten en natuurgeneeskundigen. Ik ben oorspronkelijk opgeleid als docent en heb een eigen massagepraktijk in Leidschendam.
Een goed werkend lymfestelsel is de basis voor onze gezondheid en vitaliteit. Toch blijft de kennis over dit ingenieuze systeem in veel beroepsgroepen die zorg verlenen vér achter bij die over het bloedvatstelsel. Het lymfestelsel vervoert afbraakproducten die vrijkomen bij de celstofwisseling, maar het lymfestelsel heeft veel meer belangrijke functies die er voor zorgen dat we ons gezond en vitaal kunnen voelen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het vervoer van voedingsstoffen en over een sterk werkend afweersysteem. Vervuiling van het systeem leidt onherroepelijk tot gezondheidsklachten en (chronische) aandoeningen. Ook huidaandoeningen zoals eczeem, jeuk, slecht genezende wondjes en een onrustige huid hebben vaak te maken met een niet goed werkend lymfestelsel. In mijn masterclass over ‘de lymfe’ komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • In grote lijnen de anatomie en fysiologie van het lymfestelsel
  • Oorzaken en gevolgen van vervuiling van de lymfe
  • Wat kan je zelf doen om het lymfestelsel in een goede conditie te brengen en te houden.

Meer kennis over het lymfestelsel geeft de Schoonheidsspecialist een steviger fundament en meer inzicht in zijn/haar handelen in de salon, met betrekking tot huidverbetering en welbevinden van de cliënt.

MASTERCLASS: Oosterse Massage, de weg naar energie in balans by Patricia Werkman

Mijn naam is Patricia Werkman, ik ben docent bij de HuidExpert Club en heb een praktijk waar massages een belangrijk onderdeel zijn van huidconditie verbeterende behandelingen. Nog vóór de start van mijn loopbaan als schoonheidsspecialiste was ik al geboeid door de positieve effecten van een massage – mits deze goed werd uitgevoerd. Mijn passie is mijn kennis te delen.

Kijken door een andere bril: De visie van ‘het Oosten ten opzicht van het Westen’ waar het onze gezondheid betreft, het aansturen op herstel van balans door middel van de verschillende Oosterse massage technieken, de invloeden van voeding, ontspanning, houding en beweging op ons gestel en onze huidconditie, alles heeft te maken met balans in onze energiehuishouding.

Oosterse Massage: Wat mag je verwachten van een training? Reflexzones beoordelen, relatie van drukpunten en energiebanen (meridianen) tot lichaamsfuncties, massage technieken leren naast een goede eigen massage houding en – niet onbelangrijk – het anders leren kijken naar onze gezondheid, het zelf herstellend vermogen van ons lichaam en de broodnodige balans in ons leven: Yin & Yang.

MASTERCLASS: Slaapverwekkend webinar by Linda Dool

Mijn naam is Linda Dool. In Bedum, Groningen ben ik al meer dan 20 jaar werkzaam als natuurlijke schoonheidsspecialiste. Om ook de binnenkant aan te pakken combineer ik huidverbetering met NLP-lifestylecoaching. Het is mijn uitdaging om de klant te begeleiden om zich van binnen en van buiten goed in haar vel te laten voelen. Dit doen we door positieve mindset, lifestyle aanpassingen en mooie huidverbetering.

Slaapverwekkend webinar
Ken je dat gevoel wanneer je je klant voelt ontspannen in jouw stoel en ook nog eens in slaap valt tijdens de massage dat er ergens in je achterhoofd een stemmetje klinkt die aan jou vraagt ‘Wanneer voelde jij je zo ontspannen?’ Een manier om makkelijker te kunnen ontspannen is met regelmaat goed slapen. Wat is nu een goede nachtrust, hoeveel uur moet je slapen om voldoende energie op te doen? Kom jij in de ochtend gebroken uit je bed? Kan jij moeilijk in slaap komen? Lig jij in het donker te malen en wordt je regelmatig wakker? Met kleine aanpassingen in je routine en lifestyle kan ook jij meer uitgerust wakker worden. Met voldoende slaap kan je makkelijker problemen aanpakken. Zo blijf je gefocust en kan je meer betekenen voor jouw klanten. Kortom met voldoende slaap ben je een blijer mens.

MASTERCLASS: De perfecte Instagramfeed by Mariska Vink, Social Agency

Hi, ik ben Mariska Vink. Als Instagramexpert & business motivator help ik jou als vrouwelijke ondernemer om je business in het juiste licht te zetten. Samen creëren we een goed werkende Instagramfeed die jou perfect passende klanten én meer omzet brengt. Jij weet precies wat jouw klanten nodig hebben om te stralen, vanbinnen en vanbuiten. Dit verhaal gaan we vertellen, op een manier die past bij jou en je klanten. Instagram is als je het mij vraagt het leukste socialmedia-platform wat er is en perfect om je bedrijf in de spotlight te zetten.

Ben je klaar om te stralen?

Zorg dan dat je erbij bent! Ik vertel je hoe jij online het verschil maakt. Hoe je verbinding opbouwt en van je volgers klanten maakt. Ik gebruik hiervoor mijn Instagram BASIC-methode: Basis, Aandacht, Structuur, Inspiratie, Creatie. Na afloop van de presentatie weet je hoe je jouw tijd slim inzet om je bedrijf online goed zichtbaar te maken. Voor je het weet straal je als nooit tevoren!

MASTERCLASS: Haal het volle potentieel uit jezelf en je bedrijf by Tom Sebastian

Ik zal bij elke presentatie aanwezig zijn om de gasten welkom te heten en vragen te beantwoorden. Daarnaast geef ik ook zelf een masterclass. In “Haal het volle potentieel uit jezelf en je bedrijf” zal ik je tips en ideeën geven hoe je meer rendement en winst uit je bedrijf kunt halen. Winst zit hem niet alleen in geld, maar ook in tijd en balans voor jezelf. Ideeën om je te ontwikkelen en te groeien. Ik zoom in op de uitdagingen van dit jaar en bespreek hoe het ondernemerslandschap verandert. Er is een andere manier van ondernemen ontstaan. In deze sessie neem ik je mee hoe je daarop in kunt spelen. Waarom je mijn masterclass niet mag missen? De tips kun je direct in deze uitdagende tijden toepassen, maar zullen ook van pas gaan komen in de rest van je carrière als ondernemer!

MASTERCLASS: Business in Beauty by Aletta de Rooij, Partners in Crème

Businesscoach Partners in Crème sinds 2015 en al sinds 1988 in het vak. Ik wilde ondernemer worden in iets wat ik leuk vind. De beautybranche sprak me altijd al aan. Ik heb als jong meisje al mogen balansen bij de buren in de drogisterij en dat vond ik al fantastisch. Ik heb eerst nog een secretaresse opleiding gedaan, maar na het behalen van mijn papieren direct doorgegaan voor schoonheidsspecialiste. In de afgelopen 35 jaar heb ik alle kanten van de toonbank in de cosmeticabranche gezien. Als schoonheidsspecialist, verkoopster, accountmanager, trainster, coach én als ondernemer. Door de jaren heen heb ik geleerd wat ondernemen is, hoe je klanten kunt aantrekken en wat verkopen is, in tijden van overvloed, maar ook in tijden van crisis en persoonlijke omstandigheden. En hierin zal ik je tijdens deze masterclass dan ook meenemen.

MASTERCLASS: Apparatuur & huidverbetering by Dr. Debby, bdr – Cosinta

Drs. Debby heeft haar geneeskunde studie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft haar laatste grote stages gevolgd bij de plastische chirurgie in Haarlem en bij een groot districtsziekenhuis in Tanzania. Inmiddels heeft ze ervaring opgedaan als arts spoedeisende hulp en als arts orthopedische chirurgie. Daarnaast heeft zij altijd al interesse gehad in cosmetiek en het verhaal achter gezichten. Zodoende is zij ambassadeur geworden van Beauty Defect Repair (BDR).  

“Wat ik mooi vind aan mijn werk is dat ik mensen leer kennen met ieder een uniek en persoonlijk verhaal. Naast lichamelijke gezondheid is het ook belangrijk dat iemand tevreden is met zijn of haar uiterlijk. Een stralende huid kan iemand extra zelfvertrouwen geven en dat heeft impact op het dagelijks leven. Vanuit mijn medische achtergrond en oog voor esthetiek leerde ik BDR kennen en heb ik mij aangesloten bij Cosinta. Ik heb mij ingelezen over het concept en ik ben enorm enthousiast geworden. BDR is een uniek concept dat leidt tot huidverbetering, waarbij er 3 behandeltechnieken in 1 behandelsessie kunnen worden toegepast. Er wordt gebruik gemaakt van fruitzuren, microdermabrasie en microneedling waarbij direct zichtbaar resultaat haalbaar is. De salonproducten alsook de thuisproducten zijn hoog geconcentreerd in werkstoffen. In ‘De week van de beautyprofessional’ ga ik een webinar geven over dit concept waarbij ik zal uitleggen hoe dit tot huidverbetering leidt. In het eerste gedeelte zal ik theoretische uitleg geven en in het tweede gedeelte zullen jullie zien hoe de behandeling er in de praktijk aan toe gaat. Ben jij benieuwd naar dit concept en naar wat het voor de huid kan betekenen? Schrijf je dan nu in voor het webinar op 7 februari. Tot dan!”

MASTERCLASS: ‘Vlekjes en plekjes: huidkanker?’ by Carla Uppelschoten, U-Consultancy

Het is als schoonheidsspecialist steeds belangrijker dat je kennis hebt over huidkanker. Er is een snelle toename van huidkanker en daarom is het belangrijk dat vlekjes en plekjes in een vroeg stadium worden herkend. In de salon zie je in een vroeg stadia cliënten met huidkanker. Wanneer je meer kennis hebt over deze vlekjes en plekjes, kun je de juiste informatie geven aan je cliënten en doorverwijzen naar artsen.

Het aantal mensen met huidkanker neemt nog steeds toe. De drie belangrijkste vormen van huidkanker zijn: het basaalcelcarcinoom, het plaveiselcelcarcinoom en het melanoom. Het basaalcelcarcinoom komt het meeste voor, ongeveer 80% van de maligne huidtumoren is een basaalcelcarcinoom. Ruim 10% is een plaveiselcelcarcinoom en bijna 10% een melanoom. Naast deze maligne (kwaadaardig) huidafwijkingen bestaan er benigne (goedaardig) en premaligne (voorstadia kwaadaardig) huidafwijkingen. Zowel endogene oorzaken (aanleg, veroudering) als exogene oorzaken (onder andere UV-licht) spelen hierbij een rol.

Let op in de salon

Het is belangrijk dat je in de salon let op persisterende rode ruwe plekjes op zonlicht beschenen delen van de huid. Daarnaast zijn niet genezende wondjes en huidkleurige/rode tumoren met glanzende opstaande rand en vaatjes plekken die je goed in de gaten moet houden. Wanneer je twijfelt over een moedervlek, kun je de ABCDE regel toepassen in je observatie en documenteren. Jij ziet de klant regelmatig dus bent de aangesproken persoon om veranderingen tijdig te ontdekken. Het belangrijkste is echter dat wanneer je twijfelt, je de cliënt doorverwijst naar de arts. Preventie is beter dan genezen!

Tijdens de week van de beauty professional geef ik de lezing  over vlekjes en plekjes. Tijdens deze lezing zal ik je meenemen in de wereld van vroegtijdige herkenning van huidafwijkingen. Kom vooral luisteren als je hier meer kennis over wilt verkrijgen.

Carla heeft de opleiding tot A-verpleegkundige gevolgd en daarna verder gespecialiseerd in diverse specialismen. De passie voor dermatologie ontstond uit Carla’s belangstelling voor de huid en ze verkreeg steeds meer kennis op dat vakgebied. Tegelijkertijd ontstond het verlangen om haar kennis te delen met anderen, en na meerdere lerarenopleidingen werd zij docent bij de afdeling opleidingen van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Carla is directeur en verpleegkundig senioropleider bij U-Consultancy en geeft trainingen op het vakgebied van dermatologie. Hiernaast geeft ze regelmatig presentaties op congressen en schrijft ze al meer dan tien jaar artikelen over de huid.

Schrijf je vandaag nog in! Klik hier: https://www.tomsebastian.com/de-week-van-de-beautyprofessional/

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Posted on

Na een periode van intensief overleg met de Belastingdienst heeft Nathalia van ...

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Posted on

De vraag naar huidverbeterende cosmetica die de natuur respecteert, groeit gestaag. In ...

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Posted on

Op 16 maart staat het HUYD Congres weer voor de deur, met ...

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Posted on

Van 22 tot en met 24 maart 2024 vindt BEAUTY DÜSSELDORF plaats, ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Top 20 Best gelezen artikelen – categorie huid – laatste half jaar 2021 (deel 1)
BE THERE! De Week van de Beautyprofessional #WVDB