HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Starters in de beautybranche: Juulke Adam

Juulke Adam is 21 jaar, woont in Boekel en is in 2020 haar eigen salon gestart. “Voordat ik als zelfstandig ondernemer begon, heb ik ook nog 2 dagen in de week bij een andere salon in Boekel gewerkt. Hier heb ik erg veel geleerd en een hele leuke tijd gehad. Maar toen ik in 2020 de kans kreeg om een eigen salon te beginnen in Venhorst, twijfelde ik hier niet over!”

“Vanaf jongs af aan heb ik een grote passie voor uiterlijke verzorging. Ik ben in 2018 geslaagd voor mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste en pedicure. Daarna heb ik me gespecialiseerd als medisch pedicure en hier ben ik in 2019 voor geslaagd. Tijdens mijn opleidingen ben ik steeds bij hetzelfde stagebedrijf blijven werken, namelijk Salon de Bie in Deurne. Vanaf dat ik mijn schoonheid- en pedicurediploma in 2018 heb gehaald ben ik hier ook 3 dagen in de week blijven werken. Hier heb ik het erg naar mijn zin en tot op heden werk ik hier nog steeds.”

Mijn start als zelfstandig schoonheidsspecialiste 
“In 2020 werd in Venhorst een gezondheidscentrum gebouwd. Toen ik dit hoorde had ik meteen mijn idee klaar. Ik wist dat ik ooit nog voor mezelf wilde beginnen, echter wilde ik eerst wat ervaring op doen. De kans om voor mezelf te beginnen kwam eerder dan dat ik had verwacht, maar ik was er klaar voor en meteen helemaal enthousiast. Nadat het huurcontract getekend was, heb ik mij in augustus 2020 inschreven bij de KvK. De bouw van het pand liep wat vertraging op, maar in die tussentijd heb ik niet stil gezeten want er moesten nog veel dingen geregeld worden. Op 19 oktober 2020 heb ik mijn eerste behandelingen uitgevoerd en werk nu parttime in mijn eigen salon. Helaas heb ik door de coronacrisis geen officiële opening kunnen houden.”


Starten na een landelijke sluiting
“Starten met een eigen onderneming is natuurlijk altijd spannend, maar starten na een landelijke sluiting al helemaal. Je weet dat de kans erin zit dat klanten niet durven te komen, dat klanten met klachten last minute afzeggen of dat je als startende salon na een aantal dagen of weken al moet sluiten. Dat laatste werd 14 december werkelijkheid. Helaas zitten we nu midden in de 2e lockdown en is mijn salon alweer enkele weken gesloten, dit betekent echter niet dat ik stil zit. Het leuke aan een eigen onderneming vind ik dat je jezelf en je eigen bedrijf kunt blijven ontwikkelen en dat op je eigen manier. Zo houd ik mij tijdens deze lockdown bezig met het verbeteren van mijn website, mijn social media bij te houden en volg online trainingen. Mijn klanten geef ik tussendoor allerlei tips en ik beantwoord hun vragen online. Ook breng ik bestellingen rond naar de klanten. Het is een vervelende situatie waar we in zitten, maar ik probeer positief te blijven en mijn (extra) tijd goed te benutten.” 

Website 
“Ik heb zelf een website gemaakt. Op mijn website heb ik informatie staan over de behandelingen die ik geef, over de prijzen en over mijzelf. Ik heb geen webshop, misschien een optie voor in de toekomst. Ik probeer wel veel gebruik te maken van social media en dan voornamelijk Facebook en Instagram. Hierop zet ik ‘voor & na foto’s’, winacties en informatie over mijn salon. Dit is natuurlijk vooral in deze coronatijd wel fijn omdat je je klanten nu niet ziet. Zo kun je ze toch op de hoogte houden en contact met ze houden.”

Salonbenodigdheden en inrichting
“Ik heb 2 groothandels uitgekozen waar ik mijn salonbenodigdheden heb gekocht. Ik heb ervoor gekozen om alles te kopen in plaats van te leasen en ik hoop natuurlijk alles snel terug te verdienen. Voor de inrichting van mijn salon heb ik heel veel op Pinterest gekeken. Omdat ik niet alleen schoonheidsspecialiste ben maar ook medisch pedicure heb ik er goed opgelet dat ik efficiënt kan werken; dat ik niet van alles moet gaan verplaatsen voordat ik met een andere behandeling begin. Ik doe ook nog manicure met gellak, wimperextensions, lash volume lift en hennabrows.”  

Cenzaa
“Ik heb ervoor gekozen om met het merk Cenzaa te werken. Het was voor mij moeilijk om een merk te kiezen omdat ik door de coronacrisis alles online moest doen, de beautybeurzen gingen niet door. Ik heb dus heel veel websites bekeken en bij verschillende merken een proefpakketje aangevraagd. Ik was op zoek naar een merk die echt zorgt voor huidverbetering, maar ook nog het stukje ontspanning heeft. Ik ben super blij dat ik voor Cenzaa gekozen heb; ik heb zelfs een saloncoach! Iemand die mij bij alle vragen helpt en mee wilt zorgen dat mijn salon een succes wordt.”

ANBOS en SKIN-Register 

“Ik ben niet ingeschreven bij ANBOS en in het SKIN-register. Misschien dat ik me hier nog wel voor wil inschrijven maar dat komt in de toekomst.” 

Toekomst 
“Natuurlijk heb ik verschillende doelen en toekomstplannen. Ik hoop dat ik over een jaar een vol klantenbestand heb, zodat ik fulltime in mijn eigen salon kan werken. Ook wil ik over ongeveer een jaar gaan investeren in huidverzorgingsapparatuur om zo nog beter en sneller huidproblemen van mijn klanten te kunnen verhelpen. Over 5 jaar hoop ik in een groter pand te zitten en zelfs personeel in dienst te hebben.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
  • Doortje
    12 oktober, 2021

    Afgelopen week via de mail de eerste contacten met Juulke gezocht en wat heeft ze mijn voorstel met veel enthousiasme en leuke ideeën op een spontane manier opgepakt. De afspraak is gemaakt en ik ben benieuwd hoe dit uitpakt. Verrassend voor Juulke en voor mij. Later, na de behandelingen hier meer over. Word vervolgt….

Vorige
Sharon Pieters en Selma Hendrikse van Salonnepro: “In voor- en tegenspoed”
Starters in de beautybranche: Juulke Adam

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord