HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Column Tom Sebastian: Goede gewoontes, een goede gewoonte

Zoals je hebt kunnen lezen in vakmagazine De Beauty Professional stopt Tom Sebastian met zijn columns in het magazine en gaat hij voor magazine businesscases schrijven. De eerste businesscase lees je in het september-nummer van De Beauty Professional. Maar Tom Sebastian wil jullie ook blijven inspireren met columns, dus verschijnt er voor abonnees een wekelijkse column op www.beauty-pro.nl. Deze eerste column geven we weg. Maar de volgende columns zullen uitsluitend te lezen zijn voor onze abonnees. Wist je al dat je al een online abonnement hebt voor maar 35 euro exclusief BTW per jaar? Je kunt dan zowel de online artikelen en expertscolumns lezen als het vakmagazine online. Uiteraard kun je het magazine ook fysiek ontvangen en alle online artikelen en expertcolumns lezen. En dat voor nog geen 79 euro exclusief BTW per jaar en dan krijg je er ook nog een leuk cadeautje bij! Wil jij niks meer missen? Kies dan nu jouw abonnement: KLIK HIER. Veel leesplezier met deze wekelijkse inspirerende columns!

Goede gewoontes, een goede gewoonte

Goede gewoontes aanleren is moeilijk, bijna net zo moeilijk als slechte gewoontes afleren. Vaak ligt daar de focus op, maar het is net zo belangrijk om goede gewoontes aan te leren. Goede gewoontes laten je beter voelen. Ze geven ritme en structuur in positieve zin.

Hoe doe je dit? Het is belangrijk dat je de lat niet te hoog legt, begin in kleine stapjes. Goede gewoontes delen met anderen is bijvoorbeeld een goede tool om ze waar te maken. Eén van mijn goede gewoontes die ik graag deel is dat ik altijd alles opschrijf. Taken die ik moet doen, maar ook maak ik meteen notities van ideeën in mijn hoofd zodat het op schrift staat. Zo vergeet ik het niet en is de eerste stap naar het uitwerken van dat idee gezet. Aan het einde van de dag streep ik van de taken door wat ik gedaan heb en wat over blijft is dan meteen mijn to do list.

Voorbeelden van andere goede gewoontes die je kunt aanleren zijn bijvoorbeeld op een vast moment stil staan bij waar je dankbaar voor bent. Of op een vast moment de visie voor je bedrijf te visualiseren. Plan je goede gewoontes op een vast tijdstip op een vaste dag. Er zijn apps die je daar bij kunnen helpen. Maak er een ritueel van, zo is het makkelijker om het vast te houden. Als je het een aantal dagen doet zie je dat het al bijna vanzelf gaat.

Als je goede gewoontes in de ochtend plant heb je er de hele dag profijt van. Het mooie is namelijk dat als je de dag ermee begint, je meteen in een positieve flow komt. En blijft!

Want positiviteit trekt positiviteit aan. Je zult zien dat je in een opwaartse spiraal komt door je goede gewoontes. Ze hebben een krachtige positieve werking. Je voelt je goed, je straalt dit uit en zo laat je andere mensen zich ook goed voelen!

En dit is precies wat je nodig hebt, voor jou en je beauty business!

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Tom Sebastian, businesscoach

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Website medisch-schoonheidsspecialist.nl is vernieuwd
Column Tom Sebastian: Goede gewoontes, een goede gewoonte