HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

“ Huidverbetering met een orthomoleculaire visie is de toekomst”

Posted on

Drie jaar geleden startte ze haar eigen bedrijf Skinfluencers met een eigen heldere missie en visie. Op basis van haar eigen ervaring wilde zij zoveel mogelijk mensen helpen met ontstekingsgerelateerde huidproblemen vanuit een orthomoleculaire benadering. Geen symptoombestrijding dus, maar het probleem echt langdurig van binnenuit aanpakken. Esther van der Slik won met haar bedrijf vorig jaar de Beauty Award in de categorie beste Schoonheidsspecialiste van oost en midden Nederland. Het bewijs dat haar bedrijf en haar visie klopte. Tijd om eens te kijken hoe Esther zover is gekomen. Inmiddels heeft ze namelijk ook haar eigen supplementenlijn en staat ze voor een verhuizing en verdere groei. In de komende edities zal zij meer uitleggen over hoe zij te werk gaat en waarom. Ze wil haar kennis namelijk heel graag met jullie delen.

Op haar 21e startte Esther al als zelfstandig ondernemer. Ze deed daarvoor de opleiding tot schoonheidsspecialist en deed ervaring op bij verschillende bedrijven zoals Douglas en Ariane Inden. Ze had zelf echter een sterke visie op huidverbetering en die strookte niet met wat ze deed. Toen ze 21 was kwam ze in contact met een schoonheidsspecialist die ging emigreren naar Japan. “Ik was pas 21, maar ik besloot de salon toch te kopen. Op die manier kon ik mijn eigen ideeën kwijt in mijn eigen bedrijf en had ik ook meteen een klantenkring.” Dit was het begin van haar carrière die later een heel andere wending zou nemen.

Eigen ervaring
Ondertussen ontwikkelde ze zelf een zwaar huidprobleem en daarop liep ze vast. “Ik probeerde van alles, van behandelingen tot medicijnen. Maar niets hielp. Uiteindelijk kreeg ik in het ziekenhuis te horen dat ik PCOS had. Mijn hormonen lagen totaal overhoop, maar volgens de doctoren was er niets aan te doen. Ik weigerde me hierbij neer te leggen en deed zelf onderzoek naar wat ik zou kunnen veranderen. Zo kwam ik erachter wat de juiste voeding en leefstijl kan doen voor je hormoonhuishouding en je huid. Zelf ging ik bijvoorbeeld glutenvrij eten en stopte ik met het drinken van melk. Ook ging ik supplementen slikken. Ik merkte na een tijdje dat het werkte. Zelfs mijn menstruatie kwam weer terug! Dat was echt een overwinning en het moment waarop ik besloot mee zelf te specialiseren. Ik startte met de opleiding tot orthomoleculaire voedingstherapeut en vanaf dat moment ging alles in een stroomversnelling. Maar voor mij is een ding duidelijk: Huidverbetering en een orthomoleculaire visie zijn de toekomst.”

Een nieuw bedrijf
Esther verkocht haar salon. “Het bedrijf dat ik had, bestond wel uit een klantenkring met wat oudere klanten. Ik wilde graag helemaal opnieuw beginnen en mezelf neerzetten als de huidexpert met focus op voeding en leefstijl. Ik wilde klanten die bij mij kwamen voor het oplossen van hun huidprobleem. En zo werd Skinfluencers drie jaar geleden geboren. Klanten met huidproblemen komen bij mij in de salon en voordat we starten doe ik een uitgebreide intake. Als blijkt dat er sprake is van een verstoorde darmfunctie bijvoorbeeld, dan stuur ik ze door voor een intolerantietest. Ik heb een samenwerking met een laboratorium die deze testen voor mij uitvoert. Vaak komen er uit de test meer intoleranties en op basis daarvan maak ik een compleet advies, bestaande uit voedings- en huidverzorgingsadvies.” Een uniek concept dus, en al langer had Esther in haar hoofd dat ze mee wilde doen aan de Beauty Award.

Awardwinnaar
Twee jaar na het opzetten van Skinfluencers, besloot ze de stap te zetten en zich in te schrijven voor de Beauty Award. “Het was een hele ervaring om mee te doen en het heeft me ook heel veel gebracht. Ik sta zelf voor 100% achter mijn concept en dat zie je terug in het hele bedrijf. De marketing-gerelateerde zaken besteed ik uit en ik doe vooral waar ik goed in ben. Ik werk ook samen met een influencer bijvoorbeeld, dat werkt echt heel erg goed. Mensen komen op mijn concept af vanuit heel het land. Door het winnen van de Beauty Award weet ik dat mijn concept zoals ik dat voor ogen had, staat als een huis. Ik onderscheid me van anderen en ben heel blij dat ik mijn eigen passie heb durven neerzetten. Dat heb ik ook geleerd door het hele Beauty Award proces: uit je comfortzone stappen en vertrouwen hebben in je eigen concept. Dat zorgt voor meer groei.”

Eigen merk supplementen
Haar concept stond als een huis, maar toch miste Esther nog iets. Ze adviseerde haar klanten supplementen, maar ze vond geen supplement dat geschikt was voor alle ontsteking-gerelateerde huidklachten. “Vaak werkt een supplement ontstekingsremmend en heb je weer een ander supplement nodig voor bijvoorbeeld een goede darmwerking. Ik wilde alles samenvatten in een supplement. En zo begon de reis naar een eigen merk supplementen: Skinsure.” Bij het opzetten van een eigen merk supplementen komt heel wat om de hoek kijken, maar Esther zette haar idee door, omdat ze overtuigd was dat het anders moest kunnen dan wat er al op de markt was. “Ik startte mijn zoektocht naar ontwikkelaars van supplementen. Uiteindelijk vond ik een producent die recepten ontwikkelde samen met een biochemicus. Zelf ben ik in de wetenschappelijke artikelen gedoken om te leren wat mijn supplementen nodig hadden. Samen met de biochemicus hebben we toen een recept ontwikkeld.” Hierna moet alles natuurlijk nog goedgekeurd worden. “Die goedkeuring die moet je natuurlijk hebben en het viel niet mee het hele traject bij de NVWA. Ook ging ik natuurlijk op zoek naar de juiste verpakking en uiteindelijk ben ik heel blij met het resultaat. En vanuit mijn eigen praktijk zie ik natuurlijk hoe goed het werkt.”

Onderscheidend
Maar wat is dan het verschil met andere supplementen? “De supplementen van Skinsure werken op het hele systeem. Niet alleen ontstekingsremmend door middel van zink, maar ook het microbioom in de darmen wordt met probiotica aangepakt, Chlorella en Spirulina ontgiften de nieren en de lever. En lactoferrine versterkt het immuunsysteem.  Je kunt er elk ontstekingsgerelateerd huidprobleem mee aanpakken. Het werkt dus niet anti-aging, maar echt gericht op huidproblemen.” De ingrediënten zijn allen gebaseerd op de wetenschap.

Alle ingrediënten van de Skinsure supplementen op een rij:
Zink: Voedt de huid van binnenuit en helpt bij het gezond houden van de huid.
Kurkuma: Werkt als antioxidant, het ondersteunt het immuunsysteem en helpt de lever gezond te houden.
Probiotica: Zijn de goede levende bacteriën die van nature in de darmen voorkomen en helpen de darmen gezond te houden.
Vitamine C: Is van belang voor de vorming van collageen die de conditie van de huid helpt te ondersteunen.
Bètacaroteen: Wordt in ons lichaam omgezet in vitamine A. Bètacaroteen helpt jouw huid gezond the houden en ondersteunt het herstellend vermogen.
Vitamine E: Is een krachtige antioxidant die helpt bij de bescherming tegen oxidatieve schade door UV-straling en luchtvervuiling.
Burdock Root: Draagt bij aan het behoud van een gezonde vsuikerspiegel.
Vitamine D: Draagt bij aan het proces van cel vernieuwing.
Chlorella en Spirulina: Helpt zware metalen uit het lichaam te verwijderen. Ondersteunt de lever, nieren en galblaas. Chlorella ondersteunt de organen die van belang zijn voor het ontgiftingsproces.

Groei
In september dit jaar gaat Esther met Skinfluencers verhuizen en ze is op zoek naar personeel. “Het runnen van twee bedrijven is een lastige opgave. Omdat ik wil dat Skinsure ook bereikbaar wordt voor andere schoonheidsspecialisten, ga ik vanaf september 1 dag in de week minder werken in de salon. Daarvoor ben ik op zoek naar personeel, die net als ik staan achter de orthomoleculaire benadering in combinatie met huidverbetering. Momenteel is de aannemer in het nieuwe pand druk aan het werk om alles in september op te kunnen leveren. Bij mijn huidige pand heb ik geen opzegtermijn, dus ik kan zo verhuizen zonder dicht te moeten. Ik heb enorm veel zin in de toekomst en hoop ook dat ik mijn vakcollega’s kan inspireren met mijn verhaal en hen kan laten profiteren van de voordelen van mijn eigen supplement.”

 

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
Vorige
Nieuwe editie!
“ Huidverbetering met een orthomoleculaire visie is de toekomst”

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord