HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

INVITATION – Masterclass door dr. Heleen Kibbelaar – Cosmetisch wetenschapper Explaining the science behind cosmetics.

Wanneer: 30 oktober 10.00-13.00
Waar: Cafe ZUID, coffee, food & goods – Van Campenstraat 55, 3818 BB Amersfoort (gratis parkeren bij Jumbo of Albert Heijn)

The Insiders en Inma Cosmetics nodigen je uit voor deze super interessante masterclass. In deze sessie doe je nieuwe kennis op wat betreft het haar, zijn eigenschappen én haarproducten. Zo leer je bijvoorbeeld wat haar hydratatie nu echt is en of dat wel echt nodig is, waarom haar pluist, wat porositeit is en waarom bepaalde ingrediënten zoals siliconen, eiwitten of sulfaten in producten zitten. De opgedane kennis in deze masterclass verbreedt en verdiept niet alleen je kennis over het haar en haar producten maar verbetert en ondersteunt ook bij de advisering en verkoop van producten.

Deel 1: Haarstructuur en eigenschappen
In het eerste deel van de masterclass behandelen we de structuur van het haar en zijn (mechanische) eigenschappen. Hier de krijg je de waarheid van de basis en de echte antwoorden op de mythes. We bespreken wat beschadigd haar is, waarom haar pluist en wat water en pH met het haar doen. Hiernaast worden ook termen zoals porositeit en hydratatie besproken. Ook komt in dit deel naar voren of haarschubben nu open en dicht kunnen gaan.

Deel 2: Haarproducten
In het tweede deel van de masterclass gaan we dieper in op hoe haar producten in elkaar zitten en geformuleerd zijn. We beginnen met één van de meeste gebruikte producten: shampoo. De bestanddelen van shampoo en de verschillende shampoos die er bestaan worden besproken. Zijn kleurshampoos, clarifying shampoos anders dan standaard shampoos? Is het beter om je haar met sulfaat vrije shampoos te wassen? Ook zullen verschillende mythes aanbod komen. Word je haar nu echt vetter als je het vaker wast? Moet je je haar 2 keer wassen voordat het pas echt schoon is?

Na shampoo zullen de conditioner en bond ervaring producten aan bod komen. Hoe werken de verschillende bond repairing producten die op de markt zijn? En wat is nu een goede conditioner?

Als laatste zullen we de veel voorkomende ingrediënten zoals eiwitten, siliconen, alcohol en hyaluronzuur bespreken. Hier zul je misschien onverwachte antwoorden krijgen!

Heb je prangende vragen die je graag uitgebreid aanbod wil zien komen tijdens de masterclass? Mail die dan van tevoren naar info@insidershair.com, dan zal Heleen ervoor zorgen dat ze uitgebreid aan bod komen. Na de masterclass is er natuurlijk ook nog gelegenheid om vragen te stellen.

Over dr. Heleen Kibbelaar:
Heleen is een gerenommeerd cosmetisch wetenschapper en gepromoveerd op het gebied van complexe vloeistoffen (zoals shampoos en crèmes). Heleen doet onderzoek naar de werking en optimalisatie van cosmetische producten, daarnaast vertelt ze hier ook meer over op haar Instagram account@sciencemeetcosmetics.

Schrijf je direct in, het aantal plaatsen is beperkt!

Aanmelden doe je, vóór 1 september, via: info@insidershair.com. Vol is vol. Let op bij aanmelding; vermeld je bedrijfsnaam, adres, postcode, plaats en telefoonnummer.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging, ticket en een factuur van €75,-. Met de aankoop van je ticket doneert The Insiders €25,- aan https://www.edenprojects.org. Eden Projects werkt samen met lokale gemeenschappen om bossen op grote schaal te herstellen, waardoor banen worden gecreëerd, ecosystemen worden beschermd en klimaatverandering wordt tegengegaan.

Wij hebben er zin in! Tot 30 oktober!

The Insiders Team

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Craith lab tilt salonexclusiviteit naar hoger niveau
INVITATION – Masterclass door dr. Heleen Kibbelaar – Cosmetisch wetenschapper Explaining the science behind cosmetics.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord