HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Trendmonitor 2021: Gellak is meest gezochte handverzorgingsproduct

Uit de Handverzorging Trendmonitor 2021 blijkt dat de consument sinds de corona crisis online steeds minder zoekt naar nagelstudio’s en nagelsalons. Het zoekvolume van alle gerelateerde zoekopdrachten op het gebied van handverzorging bleef echter redelijk op peil. Gellak blijft het meest gezochte handverzorgingsproduct.
Bron: Handverzorging Trendmonitor 2021, marktdata.nl

Onderstaand figuur toont de voortschrijdende procentuele jaarmutatie van het aantal zoekopdrachten naar nagelsalon, nagelstudio en alle gerelateerde zoektermen op het gebied van handverzorging. Daaruit blijkt dat de groei van het aantal zoekopdrachten naar een nagelsalon vooral in de jaren 2018 en 2019 ver boven de ontwikkeling van het zoekvolume van de andere zoekwoorden lag. In de loop van de corona crisis ligt de ontwikkeling van het zoekvolume van nagelsalons en nagelstudio’s duidelijk onder de ontwikkeling van alle gerelateerde zoekwoorden. In november 2019 stokte de groei van het voortschrijdend jaargemiddelde al, dus nog voordat de corona crisis in Nederland begon.

voortschrijdende procentuele jaarmutatie aantal maandelijkse zoekopdrachten

Trends en ontwikkelingen in handverzorgingsproducten
Naar welke soorten handverzorgingsproducten wordt er het meest gezocht? Bij deze analyse is een aantal soorten handverzorgingsproducten onderscheiden. De indeling is tot stand gekomen op basis van de meest voorkomende zoektermen, gegroepeerd naar soorten handverzorgingsproducten. Het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten van een soort product is een optelsom van alle verschillende zoekwoordcombinaties waarin het soort product voorkomt. Gellak is, met gemiddeld meer dan 122.000 maandelijkse zoekopdrachten, veruit het meest gezochte handverzorgingsproduct in de afgelopen vier jaar. Daarnaast wordt er, op gepaste afstand, veel gezocht naar nagellak. Ook zoekt men regelmatig naar acrylnagels en nepnagels. Bij de trends en ontwikkelingen wordt er in het onderzoeksrapport onderscheid gemaakt tussen de periode 2017-2019 en het jaar 2020.

In de twee jaren voor de corona pandemie zag de zoekterm nepnagel het zoekvolume met 64 procent meer toenemen dan het marktgemiddelde. Ook halal nagellak en acrylnagel zagen het zoekvolume flink boven gemiddeld toenemen.

De grootste verliezer qua ontwikkeling van het zoekvolume in de onderliggende periode is kindernagellak, waarvan het zoekvolume ook nominaal terugliep.

In het lopende jaar 2020 noteert de nagelvijl de sterkste procentuele groei (67% boven de marktgroei). Ook de zoektermen lamp, remover, nepnagel en nagelriemolie zagen het zoekvolume boven gemiddeld toenemen. De grootste verliezer qua ontwikkeling van het zoekvolume in de onderliggende periode is de gelnagel, waarvan het zoekvolume nominaal slechts 9% toenam; 20% beneden de gemiddelde ontwikkeling van het totale zoekvolume.

Top-10 merken en winkelformules
De Handverzorging Trendmonitor 2021 toont tevens een jaarlijkse top-10 van merken en winkelformules waarnaar online het meest wordt gezocht op het gebied van hand- en nagelverzorging. Het lijkt misschien verwarrend dat merken en winkelformules met elkaar worden vergeleken en in één overzicht worden opgenomen, maar dit is een bewuste keuze. Hierdoor wordt namelijk ook direct inzichtelijk welke rol merken en winkelformules ten opzichte van elkaar spelen bij de oriëntatie op handverzorgingsproducten. In 2020 ziet de top van de ranglijst van sterkste groeiers in het zoekvolume er anders uit dan over de voorgaande jaren, maar we zien wel een aantal structurele sterke groeiers. Diva, Babyboom en Pink Gellac laten een degelijke stijging zien over de afgelopen paar jaar. Verliezers qua ontwikkeling van het zoekvolume in de onderliggende periode zijn Zoya, Caption en Solar, die allen het nominale zoekvolume zagen teruglopen in de eerste tien maanden van 2020. In de afgelopen jaren bezetten Opi, Essie en Kruidvat de top-3 van meest gezochte merken en winkelformules, in wisselende volgorde. Benieuw naar de volledige top-10 in de afgelopen vier jaar? Je leest het in de Handverzorging Trendmonitor 2021.

AANBIEDING!
Bestel het rapport en krijg 50 euro korting

Wil jij dit trendrapport bestellen? Via De Beauty Professional krijg je 50 euro korting. Vul tijdens het bestelproces de CODE DBP21 in en dan wordt direct de korting verrekend! Klik op de onderstaande link om het rapport te bestellen:

https://www.marktdata.nl/rapport-bestellen/Handverzorging-Trendmonitor-2021

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Column Roberto Dresia: ‘Bepaal je grens’
Trendmonitor 2021: Gellak is meest gezochte handverzorgingsproduct