HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Littekens en brandwonden by LPG Endermologie

Dr. Frasson is coördinerend arts in het Centre Ster in het Franse Lamalou-les-Bains, een vooraanstaand revalidatiecentrum voor ‘ernstige brandwonden’, dat sinds 2018 bekendstaat als het nummer-1 centrum voor brandwonden en revalidatie in Europa. In het brandwondencentrum verblijven jaarlijks circa 200 patiënten die hier na hun verblijf in het ziekenhuis, voor een periode van gemiddeld 45 dagen, komen revalideren. Deze aanpak is erop gericht om de door het brandwondenongeval veroorzaakte functionele, esthetische en psychische schade tot een minimum te beperken. Tekst: Gwénola Teillard

Er wordt gebruikgemaakt van verschillende behandelingsmethoden: behandeling met thermaal water, gewrichtsmobilisatie, het verzorgen van de huid met manuele massage en/of mechanische massage met behulp van de CELLU M6®. Iedere patiënt wordt met de CELLU M6® behandeld en het merendeel van hen zet de behandeling na thuiskomst voort bij een fysiotherapeut in de buurt die met de LPG®-technologie werkt. En om de effecten van de revalidatie lang in stand te houden, komen sommigen regelmatig terug.

Welke voordelen biedt het gebruik van CELLU M6 bij een behandeling?
De CELLU M6® biedt de mogelijkheid om kwetsbare weefsels al in een vroeg stadium te behandelen. Dankzij de verschillende instellingsopties kan het apparaat perfect op het te behandelen weefsel worden afgestemd, waardoor de behandeling constant kan worden aangepast aan de ontstekingsgraad. Naarmate deze afneemt, kan de behandelduur worden verlengd en kunnen intensievere grepen aan de behandeling worden toegevoegd die de mobiliteit stimuleren. Dankzij de geïntegreerde protocollen en de verschillende opzetstukken kan bijzonder doelgericht worden gewerkt en kunnen ook huidzones worden behandeld die met de hand moeilijk bereikbaar zijn.

Voordelen t.o.v. manuele massages
Manuele massages zijn een vast onderdeel van het revalidatieprogramma, maar de verkregen resultaten zijn onvoldoende vanwege de vele vergroeiingen in het weefsel. Bovendien kunnen vingers een schurende wrijving veroorzaken die de ontsteking opnieuw kan aanwakkeren. Met de CELLU M6® kunnen ook de fijnste en meest kwetsbare weefsels zonder letselrisico worden behandeld. In tegenstelling tot het werken met de hand, die het weefsel kan verpletten en er druk op uitoefent, pakt het apparaat de weefsels behoedzaam op en maakt ze soepel. Met het apparaat kunnen ook voor huidtransplantatie bestemde zones worden behandeld. Hierdoor verloopt de wondgenezing en littekenvorming niet alleen vele malen sneller, maar zijn ook de behaalde resultaten beter. Dr. Frasson: “We kunnen in onze praktijk gewoon niet meer zonder de onmisbare CELLU M6®.”

Over de CELLU M6
Met meer dan 35 jaar ervaring en wetenschappelijk onderzoek creëert LPG® een nieuw patent om meerdere natuurlijke celstimulatie technieken in één behandeling uit te kunnen voeren. Niet alleen voor de brandworden is de CELLU M6 ALLIANCE® ideaal. Zo zorgt het apparaat voor een drievoudige, gelijktijdige werking waarbij de afvoer van vetten wordt gereactiveerd en de kwaliteit van de huid wordt verbeterd. De cliënt hoeft niet mee te kiezen tussen huidverstrakking, cellulite egaliseren of vetten afvoeren: één behandeling met de CELLU M6 ALLIANCE® zorgt voor gelijktijdige contouring en anti-aging.
Voor meer informatie: https://partnerinaesthetics.nl/cellu-m6-alliance-de-endermologie-revolutie/

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Scoor nu je Early Bird ticket voor de beurs!

Scoor nu je Early Bird ticket voor de beurs!

Posted on

Ontvang nu een exclusieve vroegboekkorting op de tickets voor de voorjaarsbeurs, georganiseerd ...

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Posted on

In twee ruime hallen genieten van alles wat het vak zo mooi ...

Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Eigenaar van Sooner Events, Anouk Schwieters, ziet uit naar deze 11 editie ...

Wat is nu écht het verschil tussen Shellac en Gellak?

Wat is nu écht het verschil tussen Shellac en Gellak?

Posted on

Steeds meer salons voeren de behandelingen Shellac en Gellak. Vaak zit er ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Daily Radiance Vitamin C by Medik8
Littekens en brandwonden by LPG Endermologie