HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Redactie blog: Ik ga op vakantie en… ik laat los

Yes, het is eindelijk zover. Ik ga op vakantie! Bestemming: Turkije. De PCR test was negatief, dus we stappen morgenmiddag op het vliegtuig!!

Onze laatste vakantie was in oktober 2019, een vakantie die we eerder af hebben gebroken omdat het niet goed ging met mijn moeder. Echt genoten had ik ook niet, omdat mijn moeder onze eerste vakantiedag al in het ziekenhuis belandde. In de zomer van 2020 zijn we wel nog 3 weken naar Duitsland geweest. Maar dat kan ik geen vakantie noemen, want daar heb ik letterlijk elke dag gewerkt: we lanceerden onze website en er waren beursnummers gepland. Dus… geen vakanties al een hele lange tijd en tijdens de coronacrisis hebben we met ons team extra veel gewerkt. Alle bladen moesten blijven verschijnen en we hebben veel voor jullie online gedaan, zeker tijdens de lockdown periodes. Kortom, ik ben wel toe aan een lekkere lange vakantie!

Ik ga dus op vakantie en ik neem mee… mijn gezin, mijn volgepakte koffers en een goed humeur! Maar wat ik deze vakantie vooral ga proberen: mijn werk los te laten. En dat is een hele opgave kan ik je zeggen! Ik heb de laatste dingen afgerond vandaag en dan is het tijd om het werk ook echt neer te leggen. Kun jij dat gemakkelijk? Je werk loslaten? En zo niet, heb jij je – net als ik – ook voorgenomen het deze keer anders te doen? En zo ja… Hoe ga jij het dan aanpakken deze vakantie?

Ik kan je al vertellen dat ik het werk niet helemaal kan loslaten. Hoeveel ik ook heb gewerkt om 5 weken te overbruggen – want zo lang ga ik op vakantie – ik blijf verantwoordelijk voor de vakbladen die ook in de zomervakantie verschijnen. Ik zal ze toch nog even moeten checken voor ze naar de drukker gaan. Maar al mijn voorwerk heeft er wel voor gezorgd dat ik ook echt alleen maar het minimale hoef te doen… en dat is een heerlijk gevoel! Wat ik ook doe: ik schakel de groepsapp van het werk uit en zet een autoreply op mijn mail met de mededeling dat ze voor dringende zaken bij mijn collega’s mogen aankloppen. Daarnaast ik heb de mail en social media apps op een plek in mijn telefoon geplaatst, waar ik er niet zo snel bij kan. Omdat ik nog wel iets moet doen, wilde ik het niet helemaal van mijn telefoon verwijderen. Maar eigenlijk was ik van plan de telefoon zoveel als mogelijk te laten liggen. Ik ga alle aandacht geven aan mijn zoon. Mama werkt al ‘altijd’ (zoals hij dat zegt) en dus gaat hij deze vakantie eens meemaken dat mama ook heerlijk vakantie kan vieren.

De website heb ik vooraf volledig gevuld! Ook alle social media posts zijn klaargezet. Hou de website dus wel in de gaten deze vakantie! Uiteraars verschijnt ook gewoon onze wekelijkse nieuwsbrief, daar zorgt mijn collega dan weer voor! Na mijn vakantie lanceren we overigens een compleet vernieuwde website! In de zomervakantie zou hij al wel eens getest kunnen gaan worden. Het wordt echt één groot beautyplatform!!

Voor nu wens ik iedereen die op vakantie gaat een heel fijne vakantie!! En voor de thuisblijvers: ik hoop voor jullie op heerlijk weer!! Maar probeer vooral net als ik je rust te pakken, te genieten van je gezin, familie en/of vrienden en laat het werk tijdens je vakantie (zoveel als mogelijk) los!! Tot over 5 weken!

Liefs, Moniek

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Intral Active Stabilizing Lotion by Darphin

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord