HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Vendis Capital ondersteunt de groei van Skins Cosmetics

Hilversum (NL), 22 januari 2024 – Vendis Capital doet een investering in Skins Cosmetics, een omni-channel retailer en distributeur van exclusieve en luxe cosmetica, zoals parfum, huidverzorging en huis- en lifestyleproducten. De participatie in Skins Cosmetics is de negende investering vanuit Vendis Capital III, het fonds van 300 miljoen euro dat in 2019 van start ging. Marktlink begeleide de transactie tussen Vendis Capital en Skins Cosmetics.

Skins Cosmetics werd in 2000 mede-opgericht door Philip Hillege. Als pionier in de destijds opkomende markt van luxe cosmeticaproducten bracht Hillege premium nichemerken samen, ondersteund door zijn retailmerk Skins Cosmetics. Het bedrijf onderhoudt sterke banden met circa 150 luxe nichemerken die doorgaans niet worden verkocht in de reguliere detailhandel en zijn gericht op een specifieke consumentengroep. Deze consumenten willen nieuwe producten en ervaringen ontdekken in een luxe winkelomgeving waarin deskundig advies, service en loyaliteit centraal staan.

In ruim twintig jaar tijd is de formule gegroeid naar twintig winkels in Nederland, België en Zuid-Afrika, aangevuld met een online shop. Een deel van de winkels is eigendom van Skins Cosmetics, een ander deel wordt geëxploiteerd door franchisenemers. De afgelopen drie boekjaren liet het bedrijf een gemiddelde omzetgroei van ruim 30 procent zien en heeft daarmee in 2023 de grens van 40 miljoen euro omzet doorbroken. Skins Cosmetics heeft in totaal circa 200 werknemers. Vendis Capital werkt samen met Philip Hillege (creatief directeur), Claudia Pouw-Dullaart (CEO sinds 2019) en het management, om de ontwikkeling van het bedrijf voort te zetten.

Vendis Capital is opgericht in 2009. Het is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die zich volledig toespitst op de Europese consumentenmarkt. In partnership met ervaren ondernemers en managers richt Vendis zich op kleine en middelgrote ondernemingen die goed gepositioneerd zijn voor waarde-creërende groei of transformatie (‘building brands together’). Vendis investeert in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië en de Scandinavische landen. Het Nederlandse kantoor van Vendis Capital is gevestigd in Hilversum.

Philip Hillege: “Met Skins Cosmetics hebben we veel successen geboekt, die worden gedreven door groei van de bestaande winkels en succesvolle nieuwe winkelopeningen. Dit ultra high-end segment van de markt groeit snel en wordt in de bestaande internationale retailomgeving onvoldoende bediend. Het aantal nichemerken waarmee wij samenwerken is ongeëvenaard. Wij geloven in de kwaliteiten die Vendis Capital zal toevoegen aan de ontwikkeling van Skins, mede ondersteund door hun bekendheid met de industrie rond luxe consumentenmerken en hun ervaring in het succesvol uitrollen van retailconcepten. De komst van Vendis markeert ook het vertrek van vijf vroege investeerders die het bedrijf in de vorige fase ondersteunden.”

Vendis Capital-partner Vincent Braams: “Skins Cosmetics past heel goed bij de investeringscriteria van Vendis. Het is een succesvolle omni-channel retailer die een premium selectie van luxe nicheproducten aanbiedt via een sterk go-to market-platform. We zijn enthousiast over de samenwerking met Skins Cosmetics. Het merk is goed gepositioneerd voor verdere groei en we hebben er alle vertrouwen in dat we samen het potentieel benutten.”

Volgens Marktlink-partner Luc Keltjens, die de aandeelhouders van Skins Cosmetics tijdens deze transactie begeleidde, was er veel interesse in het merk: “De combinatie van een ervaren en complementair management en sterke groei leidt ook in deze tijd tot een competitief proces met veel geïnteresseerde partijen. Vendis bleek de meest geschikte partij als partner voor het management. Dankzij kapitaalkracht en uitgebreide kennis en ervaring is Vendis een perfecte match om Skins Cosmetics te ondersteunen bij internationale expansie. Ik voorzie dan ook een veelbelovende toekomst voor beide bedrijven.”

Over Skins Cosmetics (www.skins.nl)
Skins Cosmetics werd opgericht in 2000. Het is een omni-channel retailer en distributeur van niche luxury cosmetica, zoals parfum, huidverzorging, huis- en lifestyleproducten.
Over Vendis Capital (www.vendiscapital.com)
Vendis Capital werd opgericht in 2009 en is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die zich volledig toespitst op de Europese consumentenmarkt. In partnership met ervaren ondernemers en managers richt Vendis zich op kleine en middelgrote ondernemingen die goed gepositioneerd zijn voor waarde-creërende groei of transformatie (‘building brands together’). Vendis investeert in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië en in de Scandinavische landen. Het Nederlandse kantoor van Vendis Capital is gevestigd in Hilversum.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Posted on

Ik ben Manja Wunderink, ook wel bekend als de Beauty Makelaar, en ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Klop de stress uit je lijf met EFT
Vendis Capital ondersteunt de groei van Skins Cosmetics