HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Zend jij waarde of onzin op je sociale mediakanalen?

Op Instagram scrol ik er regelmatig langs: nietszeggende posts van bedrijven die alleen een update lijken te plaatsen om maar iets online te hebben. Ze vertellen je niks waardevols en ik (en ik denk jij stiekem ook) word er niet warm van. Sociale media zijn wat mij betreft onmisbaar voor bedrijven geworden om in contact te blijven met klanten en nieuwe klanten te bereiken. Het biedt zoveel kansen om je bedrijf te laten groeien, maar dan moet je het wel goed aanpakken! Je profiel is je online visitekaartje, waarmee je (toekomstige) klanten kunt laten zien wie je bent en wat je in huis hebt. Wat vertel jij je volgers?

Waarde of onzin?
Wat zie jij als je kritisch naar de feed van je bedrijf kijkt? Zit er een gedachte achter of plaats je snel even iets als je er toevallig aan denkt? Je sociale media bijhouden is misschien niet je eerste prioriteit, maar daardoor laat je een hoop kansen liggen. Sommige ondernemers doen het er maar een beetje bij, waardoor ze blind worden voor wat ze écht zenden en het tegenovergestelde effect bereiken. Kortom: lever waarde, geen onzin. Heb je geen gedachtegang achter wat je plaatst? Dan kun je er beter mee stoppen, want grote kans dat je richting onzin gaat en pluspunten verliest bij je (potentiële) klant.

Kwaliteit boven kwantiteit
Wat betreft sociale media gaat kwaliteit echt boven kwantiteit. Je kunt beter drie goede posts plaatsen waar je volgers echt iets aan hebben (denk aan een goede tip of informatie over een behandeling), dan tien nietszeggende updates die niet bijdragen aan het verhaal dat jij wilt vertellen met jouw zaak. Bekijk je profiel door de ogen van de klant en bedenk wat zij interessant vinden!

Show them what you’ve got
Mijn advies? Zorg dat je bedrijfspagina op bijvoorbeeld Instagram ten eerste uitstraalt waar jij voor staat. Trek de sfeer uit de zaak en je huisstijl door en laat zien wat jij in huis hebt. Plaats voor- en na foto’s van behandelingen, neem de klanten online mee in jouw werkdag en introduceer nieuwe behandelingen of producten. Zorg dat je op een persoonlijke manier over jouw bedrijf vertelt, zodat je het algemene plaatje kunt versterken. De doelgroep die je bereikt houd je zo warm en je blijft top of mind bij de klanten voor hun volgende behandeling. Zo zorg je ervoor dat de inzet van je sociale mediakanalen een win-win is voor iedereen!

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Vele soorten Ombre Brows… de techniek in de vingers

Vele soorten Ombre Brows… de techniek in de vingers

Posted on

Ombre Brows, Powder Brows, Pixel Brows, Soft Brows , Dark Brows… Allemaal ...

Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Eigenaar van Sooner Events, Anouk Schwieters, ziet uit naar deze 11 editie ...

Onder de loep: ‘Holistische massage’

Onder de loep: ‘Holistische massage’

Posted on

Het zal je vast niet ontgaan zijn: holistische massage is booming. Kwam ...

Leren van vakgenoten: Lonneke van Herk van De Schoonheidssalon van Lonneke

Leren van vakgenoten: Lonneke van Herk van De Schoonheidssalon van Lonneke

Posted on

Deze week in ‘Leren van Vakgenoten’ het verhaal van Lonneke van Herk. ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
ERICSON LABORATOIRE MEDICAL SKINCARE BIJ NEM COSMETICS
Zend jij waarde of onzin op je sociale mediakanalen?