HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

30 mei start de nieuwe webinar-serie met Janina Fisher

Posted on

30 mei begint de webinar-serie Trauma en innerlijke verdeeldheid: Cliënten helpen hun persoonlijkheidsdelen te omarmen met Janina Fisher. Inschrijven is nog mogelijk!

Het webinar
Traumatische ervaringen en onveilige gehechtheid hebben verschillende pijnlijke gevolgen. Je zenuwstelsel raakt ontregeld, je voelt je gestrest of juist verdoofd, het is alsof het nergens veilig is en je hebt moeite met relaties. Daarnaast kennen trauma en onveilige gehechtheid nog een ander specifiek kenmerk: fragmentatie. Over de functie van fragmentatie (innerlijke splitsing) als overlevingsstrategie en hoe cliënten kunnen worden geholpen om te herstellen spreekt Janina Fisher tijdens dit nieuwe webinar.

Janina Fisher
Janina Fisher (klinisch psycholoog, PhD) is een internationaal gewaardeerde expert op het gebied van de behandeling van trauma. Vanuit haar grote deskundigheid en grote hart voor mensen geeft ze al jarenlang voordrachten en heeft ze meerdere boeken geschreven (zie onderaan deze nieuwsbrief). We stellen het op prijs dat zij na het zeer goed ontvangen webinar van 2022, nu opnieuw haar kennis wil delen met therapeuten in Nederland en België.

Traumatisering
Als een (jong) kind wordt verwaarloosd of mishandeld door een ouder of verzorger is dat een ervaring die niet te verdragen is. Om dit ‘op te lossen’ en de relatie te kunnen behouden, wat voor het kind van levensbelang is, gaat het kind een deel van zichzelf onderdrukken. De verbannen kinddelen blijven aanwezig in het opgroeiende kind en in de latere volwassene. Ze hunkeren naar liefde en erkenning, maar omdat ze ooit als ‘slecht’ zijn bestempeld en alle pijnlijke traumatische gevoelens in zich dragen, worden ze als bedreigend ervaren.

Herstel
Janina Fisher combineert actuele neurobiologische kennis over trauma, dissociatie en gehechtheidsproblematiek met een praktische aanpak voor de behandeling daarvan. Aan de hand van strategieën die zijn gebaseerd op Internal Family Systems-therapie (IFS), Sensorimotor Psychotherapy en mindfulnessgerichte therapieën zal ze tijdens het webinar bespreken hoe een innerlijke dialoog tot stand kan worden gebracht en de cliënt mededogen tegenover zichzelf en zijn of haar kinddelen kan ontwikkelen.

Datums en tijden
De vierdelige webinar-serie vindt plaats op 30 mei, 6, 15 en 20 juni. Op 6 juli is er een extra Q&A. Elke module begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur.

Nederlandse editie
Van dit webinar komt een volledig Nederlandse editie beschikbaar. De opnames van de live bijeenkomsten worden Nederlands ondertiteld en de hand-out kan zowel in het Engels als Nederlands worden gedownload. Klik hier voor meer informatie.

Terugkijken
Kun je niet live aanwezig zijn? Geen nood: het webinar kan worden teruggekeken tot en met 1 augustus volgend jaar.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
PINK WAVE VANALISSI BRONTË
30 mei start de nieuwe webinar-serie met Janina Fisher

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord