HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Column Linda Dool: “Alleen of samen”

Posted on

Al zolang ik een salon heb, ben ik zelfstandige geweest. In een eenmanszaak, de naam zegt het al, neem je alle beslissingen in je eentje. Als schoonheidsspecialiste heb je veel over voor je klanten. In de loop der tijd bouw je een warme band met ze op. Dit geeft energie en kost energie, alles draait om balans. Ik geef alle dagen behandelingen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Daarnaast zijn er allerlei administratieve werkzaamheden, die er nou eenmaal bijhoren. Hoe ga ik verstandig om met mijn energie, kan ik deze nog beter verdelen?

Succes hebben
Je doet je werk met plezier en als je dat uitstraalt wordt je een magneet voor klanten. Mijn salon loopt heel goed en dat voelt geweldig. Maar nu voel ik toch een grens aan mijn tijd. De afgelopen periode ben ik een maand vrij geweest. Dit was heerlijk, het gaf mij de ruimte om te kijken welke kant ik op wil en welke wensen ik heb. Het heeft ertoe geleid dat ik eindelijk de stap ga nemen en ik ga kiezen voor medewerkers erbij.

Heb ik ruimte
Allereerst moet je kijken of je er letterlijk de ruimte voor hebt. Is er tijd en financiële ruimte voor een medewerker? Een nieuwe medewerker heeft de tijd nodig voor scholing en inwerktijd. Om jouw visie van de salon samen uit te kunnen dragen ga je energie stoppen in de samenwerking. Uiteindelijk gaat dit je enorm veel energie opleveren. Ik heb ervoor gekozen om een klein stapje terug te doen in mijn behandeltijden. Zo heb ik straks meer tijd om mijn ideeën uit te werken en ga ik mijn administratie weer overdag doen ipv in de avond. Dat zal mijn gezin ook fijn vinden.

Samen groeien
Ondertussen heb ik een fijne medewerkster gevonden. Samen gaan wij dit avontuur aan, zodat ik de dingen kan blijven doen die nodig zijn om te groeien. De uitdaging is om de neuzen dezelfde kant op te laten staan. Een mooi doel voor de komende periode. Ik heb er zin in!

Warme groet,
Linda Dool

Dé groene beauty expert
Selfcare coach

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
30 mei start de nieuwe webinar-serie met Janina Fisher
Column Linda Dool: “Alleen of samen”

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord