HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Naildesign: 4 praktische tips voor meer online inspiratie

Posted on


De meest gestelde vraag die ik krijg op mijn Instagram is wel: ‘Martine, waar haal jij toch die eindeloze inspiratie vandaan?’. Ik geef eerlijk toe: ik loop echt niet elke dag over van inspiratie voor een nieuwe naildesign.Toch heb ik zeker wel manieren om nieuwe frisse inspiratie op te doen. Ik ga ze met je delen!

Zorg dat je weet wat je volgers willen zien

Op mijn eigen Instagramaccount weet ik vrijwel precies wat mijn volgers van mij willen zien. Na drie jaar zichtbaarheid op dit kanaal leer je elkaar wel een klein beetje kennen… Momenteel zitten we middenin het lenteseizoen en ik weet dat mijn volgers dan graag minimalistische designs van bloemen willen zien. Het is een klein stukje ervaring die ik in de afgelopen drie jaar heb opgedaan, maar je kunt dit ook zeker op korte termijn achterhalen. Zo kan je bijvoorbeeld gebruikmaken van polls om te achterhalen wat op dat moment populair is onder jouw volgers. Of stel een open vraag in je stories. Hoe meer van dit soort contactmomenten je creëert, hoe beter!

Ga mee met de trends

Wat ik mooi vind om te zien: zowel nagels als nail art komt steeds meer op zichzelf te staan. Waar dit vroeger nog een onderdeel was dat make-up artists er tijdens een shoot of show erbij deden, is nu de nagelstylist zelf aanwezig. En waar de trends op nail art vooral werden beïnvloed door de fashion trends, begint dit gelukkig steeds meer te veranderen en dat is maar goed ook. Zo wordt met nail art op de runway ook steeds meer een echt statement gemaakt op het gebied van trends. Pastel is bijvoorbeeld voor de lente van 2022 weer helemaal on trend. Denk hierbij vooral aan pastelgeel en aan lila. Vind je het lastig om erachter te komen wat de trends van het moment zijn? Maak dan gebruik van Trial and Error. Probeer allerlei soorten nail art uit op jouw Instagram en bekijk simpelweg wat het beste scoort. Wil je het voor jezelf echt makkelijk maken? Volg dan hashtags die op dat moment trending zijn op social media. Je wordt op deze manier vanzelf op de hoogte gehouden van de laatste trending content op Instagram.

Volg de concurrentie

Beter goed gejat dan slecht bedacht. Je hoeft jezelf echt niet te schamen als je meekijkt met een content creator die in dezelfde niche zit als jij. Het is juist een slimme manier om ideeën voor content op te doen. Ik zeg hiermee niet dat je klakkeloos moet kopiëren wat een ander doet, want dat wordt waarschijnlijk niet zo gewaardeerd. Maar het leuke hiervan is juist om er compleet je eigen draai aan te geven wat jou juist zo uniek maakt!

Besteed veel tijd op Instagram en Pinterest

Ik ben dagelijks enorm veel tijd te vinden op Instagram en Pinterest om goed bij te houden wat er op dat moment speelt op het gebied van nail art. Zo probeer ik altijd on trend te blijven en op de hoogte te zijn van allerlei nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast is het ook altijd leuk om magazines af te struinen en te kijken wat zij allemaal schrijven op het gebied van nagels en nail art. Mocht je een moment hebben dat je echt helemaal inspiratieloos bent, maar je wilt toch een gaaf design maken… Kijk dan eens op Pinterest en zoek eens op de term: background of achtergrond. Hier vind je een enorm scala aan verschillende achtergronden zoals: abstract, lente en allerlei vormen. Hier kan je allerlei toffe designs op baseren of gewoon gemakkelijk namaken. Geloof me, neem hier een kijkje en je zit meteen weer bomvol inspiratie!

Liefs,

Martine
@pippypolish

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Posted on

Ik ben Manja Wunderink, ook wel bekend als de Beauty Makelaar, en ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
PUPA Coconut Lovers
Naildesign: 4 praktische tips voor meer online inspiratie