HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Trend: Collageendrankjes in de salon

De nieuwste editie van De Beauty Professional is uit! Ons hoofdartikel gaat over een trend die we allemaal waarnemen: Collageendrankjes. Collageendrankjes kom je steeds vaker in de schoonheidssalon tegen. Collageen is sowieso hot. “De collageenmarkt wordt in 2026 geschat op 6 miljard dollar wereldwijd,” zegt Bing Thio, dermatoloog van het Erasmus Universitair Medisch Centrum in Rotterdam. Er gaat dus veel geld in om. Maar wat doen collageendrankjes eigenlijk? Wat zit er in deze drankjes en wat werkt wel en wat werkt niet?

Tekst in magazine: Patricia Akkermans 

Collageen zorgt voor een stevige en elastische huid. Jongeren maken er relatief veel van aan, zodat hun huid er strak uitziet. Vanaf je 25ste produceert het lichaam minder collageen en veroudert de huid. Langzaamaan ontstaan fijne lijntjes en rimpels. Jetske Ultee, onderzoeksarts cosmetische dermatologie: “Collageen én elastine zijn een soort pilaren die de huid stevig houden. Als die verdwijnen, ontstaan rimpels. Het lichaam breekt collageen niet alleen af, maar maakt het ook aan. Op den duur gaat de afbraak van collageen helaas sneller dan de aanmaak. Roken, uv-straling, suikers – glycatie – en luchtvervuiling stimuleren bijvoorbeeld de afbraak van collageen.” 

Voor dit artikel spraken wij met verschillende experts, zoals dermatoloog Bing Thio en Jetske Ultee. Maar ook zeker interessant is het interview met Steffen Oesser, de oprichter van het Collagen Research Institute in Kiel in Duitsland. Dit is een onafhankelijk onderzoeksinstituut dat het effect van collageenpeptiden op de huid onderzoekt. Een klein tipje van de sluier:

Oesser: “In samenwerking met internationale onderzoeksinstituten voeren we preklinische en klinische proeven uit, zodat we meer te weten komen over het effect van specifieke bioactieve collageenpeptiden.” De wetenschapper legt het uit: “Bij het ouder worden, wordt de huidspanning minder. Ook verliest de huid veel van haar beschermende eigenschappen. Dit komt doordat huidmatrixproteïnen zoals collageen en elastine afnemen. Rimpels zijn de meest bekende tekenen van huidveroudering. Daarom richten we ons op de effecten die collageensupplementen of -drankjes op de huid hebben. Verminderen zij ook echt lijntjes en rimpels en ziet de huid er daardoor gezonder uit? Ook onderzoeken we wat voor effect collageenpeptiden hebben als het gaat over zonbescherming, huidelasticiteit en de huidbarrière.” Over de collageendrankjes is Oesser duidelijk: “Of collageendrankjes echt rimpels kunnen verminderen, hangt sterk af van de kwaliteit van het collageen dat producenten toevoegen. Het is daarom moeilijk om in zijn algemeenheid te zeggen of collageendrankjes wel of niet werken. Het gehydroliseerde collageenpeptide Vertisol heeft bijvoorbeeld een positief effect op rimpels. Dit laat het wetenschappelijk onderzoek2 ‘Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis’ van Ehrhardt Proksch ook zien.” 

Wat Oesser en de andere experts nog te vertellen hebben, lees je in de nieuwste editie van De Beauty Professional! Ook zijn diverse leveranciers aan het woord over hun producten.

Mis geen vakinformatie meer!
Heb jij nog geen abonnement of ben je geen ANBOS-lid? Klik dan hier en maak gebruik van onze aanbieding! Zo ben jij altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de beautybranche. Breid jouw professionele kennis uit en fris het op met vakmagazine De Beauty Professional! https://beauty-pro.nl/abonneren/

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid | 13 mei

Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid | 13 mei

Posted on

Volg de cursus Huiddiagnostiek in Zwolle! Overweegt u ‘huidanalyse’ een professioneel en betrouwbaar ...

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Beauty Trade Special – 2, 3 en 4 april 2022

Beauty Trade Special – 2, 3 en 4 april 2022

Posted on

De exclusieve high-end vakbeurs voor beauty professionals zal gehouden worden op 2, ...

UPDATE: behandelingen die vallen onder wkkgz mogen worden uitgevoerd

UPDATE: behandelingen die vallen onder wkkgz mogen worden uitgevoerd

Posted on

Zoals we eigenlijk wel hadden verwacht mogen schoonheidsspecialisten die zorgen verlenen die ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Nawoord column over zelfbewustzijn
Trend: Collageendrankjes in de salon