HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

BABOR BEAUTY GROUP opent nieuw ultramodern productie en logistiek cluster

Posted on

Op 31 maart 2023 vierden de eigenaars van de BABOR BEAUTY GROUP, Dr. Martin Grablowitz en Isabel Bonacker, de officiële opening van de nieuwe productie- en logistieke vestiging van het bedrijf: het BABOR BEAUTY CLUSTER. 200 gasten, van politici tot zakenpartners en 500 werknemers, gaven gehoor aan de uitnodiging om het ambitieuze project met eigen ogen te zien.

Op amper 20 kilometer van de hoofdzetel van het bedrijf in Aken bouwde BABOR BEAUTY GROUP een van de modernste cosmeticafabrieken ter wereld volgens de hoogste duurzaamheidsnormen. Met deze investering van meer dan 60 miljoen euro verdrievoudigde het bedrijf zijn omvang.

“Ons doel is om het bedrijf toekomstbestendig te maken.”

Isabel Bonacker, mede-eigenaar

Het BABOR BEAUTY CLUSTER staat voor de toekomst van de BABOR BEAUTY GROUP. Het is een zichtbaar symbool van onze groei, ons streven naar duurzaamheid en voor onze toewijding aan kwaliteit made in Germany”, zegt Isabel Bonacker, mede-eigenaar van de BABOR BEAUTY GROUP. “Met de investering in het BABOR BEAUTY CLUSTER – de grootste in de geschiedenis van het bedrijf – investeren we in veel meer dan een gebouw”, vervolgt ze. “We investeren in het toekomstbestendig maken van ons bedrijf.” Hendrik Wüst (minister-president van de regio Noordrijn-Westfalen), die een videoboodschap stuurde: “60.000 vierkante meter voor nieuwe faciliteiten, productie en nieuwe banen. Een investering van 60 miljoen euro. Gefeliciteerd met deze prestatie. U investeert hier in de industrie van de toekomst.”

Kwaliteit made in Germany
Het BABOR BEAUTY CLUSTER omvat een vulfaciliteit met ruimte voor maximaal 50 vul- en picklijnen. Hier worden alle potjes, tubes, sachets en ampullen gevuld – meer dan een half miljoen stuks per dag. Het wereldwijde distributiecentrum vertrouwt op een betrouwbare, hoogwaardige logistiek. In de logistieke hal kunnen pallets en dozen tot zeven meter hoog veilig worden opgeslagen. Bovendien vervoert een ultramodern shuttlemagazijn met 60 shuttlevoertuigen de producten naar de verzamel- en verpakkingsstations. De werknemers krijgen aantrekkelijke, ergonomische werkplekken. Autonome voertuigen zullen de leveringen en afvoer van zware werkmaterialen verzorgen. Het visuele hoogtepunt van de nieuwbouw is het hoofdgebouw, dat een ruime ontvangst- en administratieruimte omvat. Terwijl de logistieke installaties al zijn geïnstalleerd en intensief worden getest, zullen de productiehallen de komende maanden geleidelijk in gebruik worden genomen. De installatie van de uiterst complexe vulmachines zal stap voor stap plaatsvinden tot juni 2023. Dan zullen hier meer dan 300 werknemers werkzaam zijn.

Horst Robertz, mede-CEO en verantwoordelijk voor inkoop, productie en onderzoek: “Het BABOR BEAUTY CLUSTER is een mijlpaal voor ons bedrijf en voor deze regio die structurele veranderingen doormaakt. We hebben hier een van de modernste en duurzaamste huidverzorgingsfabrieken ter wereld gebouwd.” Ook Robertz ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: “We willen goede en veilige banen bieden aan onze werknemers en we willen ook nieuwe banen creëren, hier.”

Slimme energie
Alle gebouwstructuren zullen voldoen aan de KfW 40-energie-efficiëntienorm. Dit betekent dat het BABOR BEAUTY CLUSTER een hoogrendementsgebouw wordt dat 60 procent minder energie verbruikt dan een standaardgebouw. De kern van de energievoorziening wordt gevormd door een fotovoltaïsch systeem op het dak, dat een groot deel van de benodigde elektriciteit zal produceren. Het is de bedoeling dat het gebouw op middellange termijn grotendeels zelfvoorzienend is op energiegebied. In combinatie met warmtepompen en warmteterugwinning kan het BABOR BEAUTY CLUSTER vrijwel zonder fossiele brandstoffen functioneren. De enige uitzondering zijn de ampulmachines die nog aardgas nodig hebben om de glazen ampullen te openen en te sluiten. Voor die gespecialiseerde machines zijn er plannen om waterstof te gebruiken als technologie van de volgende generatie. De fabriek is dus gewijd aan het ‘volledig elektrische principe’. Een zogenaamde ‘kubus’ uitgerust met autoaccu’s slaat de elektriciteit van de zonnepanelen op om deze later te gebruiken. De opslagcapaciteit komt overeen met de elektriciteitsbehoefte van 120 huishoudens. Aangezien de productie van de producten in eerste instantie in het hoofdkantoor in Aken blijft, zullen voor de pendeldienst tussen Aken en Eschweiler emissievrije elektrische vrachtwagens worden gebruikt. BABOR BEAUTY GROUP heeft ook plannen om in de nieuwe productievestiging CO2-afvangtechnologie te installeren.

De fabriek zal in juni 2023 volledig operationeel zijn

BABOR BEAUTY GROUP
De BABOR BEAUTY GROUP is een Duits familiebedrijf, wereldspeler in de huidverzorgings-industrie en thuisbasis van enkele van de meest gewilde internationale beautymerken. Het hart van het succes is het merk BABOR, dat staat voor deskundige huidverzorging made in Germany. Het portfolio omvat ook verschillende huismerken. Het bedrijf beschikt over eigen laboratoria en productie op het hoofdkantoor in Duitsland en werkt volgens de hoogste duurzaamheidsnormen. De derde generatie van de eigenaarsfamilie leidt het bedrijf sinds 2014 – Dr. Martin Grablowitz en Isabel Bonacker leiden de Raad van Bestuur.

Partners
BREMER, een familiebedrijf met een lange traditie, was de bouwondernemer voor BABOR BEAUTY CLUSTER. Het hoofdgebouw werd ontworpen door een team rond architect Henrik Daniel van FSP architekturGmbH. De planning werd verzorgd door het Zwitserse bedrijf Weber + Partner. Jones, Lang La Salle (JLL) assisteerde bij de coördinatie van de bouw. Voor de ontwikkeling van logistieke oplossingen werkte BABOR BEAUTY GROUP samen met de gerenommeerde specialist Gebhardt.

Dit artikel heeft u kunnen lezen in editie 5 | 2023. Gemist? Klik hier voor een abonnement!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Posted on

Een weekend vol glitter, glamour en grenzeloze inspiratie. Dat is precies wat ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Germaine de Capuccini neemt  Vogue Beauty Award 2023 in ontvangst 
BABOR BEAUTY GROUP opent nieuw ultramodern productie en logistiek cluster