HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Belastingdienst: “Verleng bijzonder uitstel van betaling”

De Belastingdienst geeft ondernemers uit onder andere de beautybranche een dringend advies. In een persbericht laat de organisatie weten: “Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de beautybranche, hierover een brief van de Belastingdienst.”

De Belastingdienst ziet dat het bijzonder uitstel van 60.000 ondernemers is afgelopen, maar dat zij nog geen verlenging hebben aangevraagd. Dit terwijl zij, na afloop van het bijzonder uitstel, niet alle belastingen waarvoor zij aangifte moeten doen op tijd hebben betaald. “Geldt dit ook voor u? Verleng dan uiterlijk 30 juni uw bijzonder uitstel van betaling.”

Voordelen verlengen uitstel

“Door uw uitstel van betaling te verlengen, hoeft u de belastingen waarvoor u uitstel krijgt, pas vanaf 1 juli weer op tijd te betalen. Dit geldt ook voor de belastingen die u nog niet hebt betaald, na afloop van uw eerdere bijzondere uitstel van 3 maanden.Voor de schuld die u tot 1 juli hebt opgebouwd voor de belastingen waarvoor u bijzonder uitstel had, krijgt u vanaf 1 oktober een betalingsregeling van 36 maanden.”

Verleng uitstel uiterlijk 30 juni

“U kunt het bijzonder uitstel van betaling eenvoudig verlengen via het online formulier op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel. U vindt hier ook de voorwaarden voor verlengen. Twijfelt u of u tot 1 juli aan uw nieuwe betalingsverplichtingen kunt voldoen? Verleng dan ook het uitstel. Ook als u nog niet eerder bijzonder uitstel van betaling hebt aangevraagd, kunt u dat doen tot en met 30 juni.

Kijk welke gevolgen het voor u heeft als u niet verlengt

Als u ervoor kiest het uitstel niet te verlengen en uw belastingen niet op tijd betaalt, voldoet u niet aan de voorwaarden voor de terugbetalingsregeling van 36 maanden. En moet u deze belastingschuld al vóór 1 oktober 2021 betalen. Kijk op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel voor meer informatie. Hier staat per situatie beschreven wat de specifieke gevolgen zijn.

Blijf alert op veranderingen

Het is mogelijk dat het kabinet de komende maanden de regeling voor bijzonder uitstel van betaling nog aanpast. Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel vindt u de meest actuele informatie.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Roberto Dresia: “Laat kansen in make-up niet liggen!”
Belastingdienst: “Verleng bijzonder uitstel van betaling”

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord