HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Op bezoek bij: Bowie Medical in Oss

Vandaag waren we op bezoek bij Bowie Medical voor een interview voor de volgende editie van De Beauty Professional. Bowie Medical heeft namelijk heel veel nieuws! Maar wij waren natuurlijk ook benieuwd naar het verhaal achter het bedrijf. Hier alvast een klein tipje van de sluier.

Bowie Medical in Oss wordt gerund door Henk van Hout en zijn zoon Pim, die sinds 2,5 jaar bij het bedrijf betrokken is. Daarnaast heeft het bedrijf ook een vestiging in België, dat gerund wordt door Tom Sommen. Bowie Medical is een bedrijf waar je als schoonheidsspecialist of huidtherapeut, maar ook als cosmetisch chirurg, terecht kunt voor de complete saloninrichting inclusief apparatuur en cosmetica. Qua apparatuur biedt het bedrijf hun eigen merk of zonder merk. Ze zijn geen distributeur van merken – ze zijn alleen distributeur van Crystapeel en van het cosmeticamerk CliniCare) – maar reizen de hele wereld over op zoek naar de beste apparatuur voor de salons. “Wij hebben rechtstreeks contact met de producenten die of voor ons de producten maken zoals wij dat willen of waar wij heel goede apparatuur hebben gezien die wij uiteindelijk inkopen. Direct van de fabrikant dus”, vertelt Henk.

Henk is jarenlang in de medische sector werkzaam geweest en reisde vroeger al de hele wereld over. Hij kent veel fabrikanten en waar hij vroeger heel veel zaken deed met fabrikanten in Europa en Amerika is hij jaren geleden ook gaan zoeken bij fabrikanten in China. “Wie nu nog denkt dat China slechte producten levert is er nog nooit geweest. China is in enkele jaren qua economie heel erg groot geworden en de goede en grote fabrikanten weten precies welke regelgeving er geldt in de verschillende landen. Niet voor niks zitten er bijvoorbeeld ook in iedere grote Chinese stad een TUV-vestiging. Dat producten uit China niet goed zouden zijn, is echt iets van vroeger. Natuurlijk zijn er wellicht producten op de markt zonder CE-markering, maar de fabrikanten waar wij mee werken, hebben de grootste, mooiste en modernste fabrieken die ik ooit heb gezien. Het zijn vaak vooroordelen. De Chinezen zijn slim, innovatief en altijd bezig met vernieuwing en uitgebreide testen. Wij zoeken de fabrikanten zelf uit en gaan er regelmatig langs. Wij gaan alleen voor het beste. En ook sommige grote merken laten hun producten in China maken, daar zit alleen een hoger prijskaartje aan. Als Bowie Medical gaan wij voor de beste kwaliteit voor een goede prijs. Niet alleen in China, maar wereldwijd.”

Dat er qua regelgeving in China niks mis is als je met de juiste zaken doet, blijkt ook wel als Henk ons vertelt over de Medische CE markering die eraan zit te komen voor bepaalde apparatuur. “Eigenlijk zou er een nieuwe Europese wet ingaan op 26 mei 2020, waarbij is bepaald dat bepaalde cosmetische apparatuur – zoals bijvoorbeeld laser, ipl en apparatuur voor reducerende vetbehandelingen – onder de Europese medische wetgeving vallen. Momenteel is dat niet zo. De wet is door corona doorgeschoven naar mei 2021, maar wij zijn er met onze fabrikanten al druk mee bezig.”

Lees het hele interview binnenkort in jouw vakmagazine! Inclusief de introductie van nieuwe producten, want Bowie Medical heeft deze coronaperiode niet stilgezeten.

Nog geen abonnement?

Klik dan hier: https://beauty-pro.nl/abonneren/

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Nieuwe operationeel directeur bij Care Cosmetics
Op bezoek bij: Bowie Medical in Oss

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord