HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De week van… Brenda Bax – The BeautyCompany

Welkom, ik ben Brenda Bax en ik neem je graag mee naar de wereld van The BeautyCompany. Een wereld die gebouwd is op een fundament van onstuitbare passie voor huid en ondernemerschap, op klantgerichtheid en service. In deze wereld staat de klant centraal. Ik luister naar haar wensen en analyseer de huid.

Daarnaast adviseer ik hoe zij haar huid het beste kan verzorgen en welke lifestyle aansluit. Mijn klant heeft een druk leven waarin ze veel ballen in de lucht houdt. Ze vraagt veel van zichzelf én van haar huid. Daarom verdient zij de beste behandeling.

Doordat mijn salon aan huis gevestigd is, zijn werk en privé dicht met elkaar verweven. Heerlijk vind ik dat, het ene moment opgaan in mijn werk om daarna mijn dochters weer op te vangen wanneer zij uit school komen. Het heeft mij ook de mogelijkheid gegeven om voor mijn jongste dochter te kunnen zorgen toen vorig jaar jeugdreuma geconstateerd werd bij haar. Het vraagt wat flexibiliteit maar levert ook heel veel op.

Samen met Marco, Tessa (16) en Femke (15) woon en werk ik in het mooie Rijpwetering. In 2007 kochten wij daar mijn ouderlijk huis. Daarbij was een kantoorruimte en deze ben ik gaan gebruiken voor de salon, gewoon leuk erbij. Dat is inmiddels behoorlijk uit de hand gelopen, er staat er een professionele salon en ik ben genomineerd voor de Beauty Award 2020/2021, een hele mooie bevestiging van mijn ondernemerschap en professionaliteit. Mijn passie ligt bij huidverbetering, van binnenuit en van buitenaf. Zonder daarbij de wellness experience van de klant uit het oog te verliezen.

Na een heerlijk weekend rijgen de dagen zich weer aaneen tot het volgende weekend. Met een volle agenda, 2 pubers in huis en een man die zich graag inzet bij de vrijwillige brandweer, lijken de dagen moeiteloos in elkaar over te gaan. Vervelen doe ik me eigenlijk nooit, het zou misschien best wel weer eens lekker zijn.

Deze week start even anders dan de ‘gewone’ week.  Maandag is normaalgesproken een dag waarop er tijd is voor boodschappen, schoonmaken en de was doen, zo’n vrije dag dus. Maar vandaag niet. Om 11 uur start ik mijn auto en na een rustige rit kom ik aan op de prachtige Hoeve van Cenzaa. Dat voelt toch altijd weer als thuiskomen. Vandaag volg ik de praktijktraining voor het 360 Peel Program van Cenzaa. Omdat we afgelopen vrijdag al de theorie training hebben gehad kunnen we gelijk starten met de praktijk. Cenzaa heeft een prachtige nieuwe trainingslocatie gerealiseerd in het voormalige magazijn. Hier hebben we alle ruimte om met een groep de training te volgen. De behandeling duurt ca. 45 minuten met als hoogtepunt natuurlijk de fruitzuurpeeling. Nadat ik bij mijn collega een huidanalyse heb gedaan, waarbij ik ook kijk naar het fitzpatrick type en de Glogau score besluit ik te kiezen voor een combinatie van de lactic acid en de glycolic acid. De behandeling gaat prima en daarna mag ik de peeling zelf ervaren. Heerlijk om mijn huid weer even flink aan te pakken. Na de training rij ik naar huis om de avond lekker voor de tv door te brengen, samen met Femke.

De volgende dag gaat de wekker weer op tijd en komt de dinsdag langzaam op gang. De ochtend strekt zich voor mijn uit, leeg doordat er afzeggingen zijn. Wanneer een klant last heeft van corona gerelateerde symptomen verzet ik de behandeling. De lege plekjes laten zich vandaag niet opvullen dus besluit ik de auto te pakken en boodschappen te gaan doen. Diverse soorten groente en fruit belanden in mijn winkelwagentje, aangevuld met een stukje vlees en vis. Zo kan ik mijn gezin weer gezonde maaltijden voor zetten zonder dat het te veel tijd kost. Als de boodschappen opgeruimd zijn besluit ik mijn nieuwste aanwinst, een soepmaker, uit te testen. Gezond eten vind ik belangrijk, maar de tijd ontbreekt soms. Met deze soepmaker is er geen excuus meer om geen verse soep te eten, heerlijk in de herfst!

En terwijl de soepmaker mijn lunch aan het maken is, heb ik tijd om een bestelling uit te pakken en op te ruimen. Tegen de tijd dat ik daarmee klaar ben is de soepmaker ook klaar en kan ik lunchen, heerlijk! Voordat ik mijn klant ontvang in de salon, ga ik samen met Femke kennis maken met haar nieuwe fysiotherapeute. Femke heeft sinds een jaar jeugdreuma en daardoor moet ik wel eens tijd vrij maken om haar te begeleiden bij bezoekjes aan het ziekenhuis en de fysio. Gelukkig slaan de medicijnen aan en gaat het steeds beter met Femke. ‘s Middags sta ik op tijd klaar om mijn klant te ontvangen. Zij is sinds de coronasluiting nog niet geweest en is verrast door alle noviteiten in de salon. Cellics voedingssupplementen, Inika make-up en de Beauty Angel, ik leg alle mogelijkheden uit. Samen kiezen we voor een behandeling met bindweefselmassage en de Beauty Angel. Onder het genot van een kopje thee na de behandeling geef ik een advies over de voedingssupplementen en maken we een nieuwe afspraak. In de avond staan nog 2 behandelingen op het programma. Deze verlopen prima en beide dames gaan tevreden naar huis. Nog even een was in de machine gooien en dan is vandaag echt klaar.

Een kleurrijke verrassing laat de woensdag goed beginnen. Mijn eerste klant, Stephanie, is al een tijdje klant bij mij en schildert al geruime tijd. Ze creëert de meest prachtige werken. Maar door corona bleven galeries en exposities dicht en kwam haar werk niet meer zo onder de aandacht. Een leeg plekje aan de wand in de salon trok mijn aandacht toen zij dit vertelde. En sindsdien is het lege plekje een mini-expositite geworden met regelmatig wisselende kunst. Het schilderij van vandaag heeft prachtige kleuren die perfect passen in de salon. Ook deze ochtend geeft ik bindweefselmassages, gecombineerd met de Mandelico Glow Peeling uit het nieuwe 360 Peel Program van Cenzaa, het resultaat is prachtig! De bindweefselmassage zet ik bijna bij elke behandeling in. Klanten ervaren het als ontspannend en zijn blij met het resultaat.

Steeds vaker ervaar ik hoe belangrijk gezonde voeding en supplementen de huid kunnen beïnvloeden.

Na een ochtend behandelingen geven is het heerlijk om tussen de middag te wandelen met onze hond Sky. Fijn om even mijn hoofd leeg te maken tussen de behandelingen door. Het is aardig weer en wanneer Sky en ik aankomen in het park mag ze lekker los. Thuis roerbak is snel even wat groente met een stukje kip, een makkelijke en snelle lunch. Nu ik gestart ben met de cursus voor vitaliteitsexpert, is gezond(er) eten niet meer weg te denken uit mijn keuken. Steeds vaker ervaar ik hoe belangrijk gezonde voeding en supplementen de huid kunnen beïnvloeden. Het is heel gaaf om zo nog meer resultaat te behalen en te zien hoe mijn klant zich letterlijk en figuurlijk lekker in haar vel voelt.

Op woensdagavond werk ik ook. De avond begint met een bindweefselmassage voor een man, in combinatie met de Beauty Angel. Door zijn werk is hij veel buiten en zijn huid heeft hier veel van te lijden. Door de behandelingen en de producten thuis merkt hij duidelijk verschil en gaat vol vertrouwen de winter tegemoet.

Een grauwe sluier hangt over de ochtend, deze donderdag wordt mijn schema volledig op z’n kop gezet door een begrafenis waar we naartoe gaan. Voordat we gaan vouw ik nog een was en ruim ik wat losse spullen op in de salon. Toch wel met lood in mijn schoenen vertrek ik samen met Marco naar het kleine kerkje waar de afscheidsdienst is. Langzaam druppelen de mensen binnen, het zijn er niet veel, dat mag niet in deze tijd. De dienst is prachtig, heel herkenbaar, met een lach en een traan.

Op een normale donderdag werk ik ook in de salon, maar doordat ik aan een cursus vitaliteitsexpert ben begonnen en omdat er te veel blijft liggen aan administratie en andere zaken die je als ondernemer toch echt moet doen, heb ik besloten om tot en met december op donderdag de agenda niet vol te plannen met behandelingen. En wat vind ik dát lastig zeg! Zeker als er dan toch nog een klant belt voor een afspraak en je deze niet direct aan kan nemen. Maar soms moet het even zo. Volgende week vult mijn donderdag zich met theorie over nutriënten, vitaliteit, het bijwerken van mijn website en het doen van mijn administratie.

De bindweefselmassage zet ik bijna bij elke behandeling in. Klanten ervaren het als ontspannend en zijn blij met het resultaat.

Op maandag lijkt het nog zo ver weg, maar dan ineens is de vrijdag aangebroken, de laatste dag van de week. Vrijdag is altijd een volle dag in de salon. Ik start de dag met het geven van de RYJVK Allure of the Lagoon behandeling. Een heerlijke behandeling met de nieuwste limited edition producten van Cenzaa. Deze limited edition is geïnspireerd op Reykjavik en biedt de klant een mooie afwisseling in temperaturen en technieken. Heerlijk ontspannen en met een glowy skin geniet de klant na van de behandeling met een kopje thee.  Daarna ontvang ik een dame die bij mij is gekomen toen haar huid compleet uit balans was door zware medicatie. Bij het eerste gesprek gaf ze aan echt ten einde raad te zijn. Met de Medikal Collection van IK Skin Perfection heb ik haar echt kunnen helpen en hebben we de balans in haar huid hersteld. De Medical Reflex Massage is perfect deze situatie maar inmiddels zijn we al zo ver dat ze een lichte bindweefselmassage kan hebben. Na elke behandeling ziet ze ook zelf haar huid beter worden, de roodheid neemt af, de glow komt langzaam terug. In juni is zij begonnen met de Cell Detox van Cellics en ook dit begint zijn vruchten af te werpen. De huid is echt aan het verbeteren en de klant krijgt haar zelfvertrouwen stukje bij beetje terug. Hier doe je het toch voor! Tijdens mijn lunchpauze wandel ik weer een rondje met onze hond Sky. Vanmiddag de laatste behandeling van deze week en op de een of andere manier is deze altijd het meest relaxed voor mijzelf om te geven. Hierna hoef ik niets meer en kan ik van het weekend gaan genieten, dat geeft een heerlijk gevoel! Het stemmetje dat mij verteld dat ik nog moet wassen, opruimen, bestellingen moet plaatsen en boodschappen moet doen, dat stemmetje negeer ik maar even.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige
Kalmerend masker by CARE Cosmetics
De week van… Brenda Bax – The BeautyCompany

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord