HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Hyperpigmentatie: Nummer 1 hulpvraag in de salon 

Jarenlang nam de vraag naar anti-aging-behandelingen een prominente eerste plek in bij schoonheidssalons en huidklinieken, maar anno 2023 is er een verschuiving te zien. Volgens  Rachelle Leuver, huidtherapeut en trainster bij Aesthetic Solutions (A/S), heeft hyperpigmentatie de huidverjongende behandelingen op een zijspoor gezet. Door: Birgitta van der Linden, BLUSHTXT

Dit is een sneak peak van het openingsartikel dat verschijnt in de aankomende editie van De Beauty Professional. Wil je het hele artikel lezen? Neem dan een abonnement op het best gelezen vakblad van de beautybranche! KLIK HIER!

A/S is distributeur van onder andere Mesoestetic pharma group voor de Benelux. Het bedrijf biedt sinds de jaren 80 medische behandelingen aan in de strijd tegen onder meer hyperpigmentatie. Leuver: “De afgelopen tien jaar is er een enorme toename te zien van mensen die last hebben van hyperpigmentatie. Er zijn veel oorzaken en evenzoveel soorten pigmentvlekken. Een belangrijke en bekende bron is de zon, maar ook hormoonschommelingen zoals tijdens de menopauze en zwangerschap die leiden tot melasma. Daarnaast brengt het blauwe licht van technische apparaten huidschade aan, net als sommige vormen van infraroodlicht.” 

Hypopigmentatie 

Pigmentvlekken worden grofweg in twee categorieën ingedeeld: hypopigmentatie en hyperpigmentatie. Toch wordt er volgens Leuver vaak een associatie gemaakt met hyperpigmentatie als we het hebben over een pigmentprobleem. “Dat komt waarschijnlijk omdat hyperpigmentatie beter te behandelen is dan hypopigmentatie,” vertelt Leuver. “Is er een tekort aan pigment, dan bestaan er hulpmiddelen zoals camouflagetherapie of tatoeëren, maar helemaal verhelpen lukt niet. Een oorzaak van hypopigmentatie kan bijvoorbeeld een schimmel zijn, maar ook verkeerd gebruik van producten, het niet opvolgen van het advies van de professional of verkeerde nazorg. Kampt iemand met hypopigmentatie, dan komt diegene voor de behandeling daarvan vaak terecht bij een dermatoloog.” 

meer lees je in de aankomende editie van De Beauty Professional!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Vacuüm bodytraining voor cupping massage
Hyperpigmentatie: Nummer 1 hulpvraag in de salon 

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord