HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Initiatief ‘Beautysector in de kou’ opgemerkt door Tweede Kamerlid

Het nieuwe jaar is gestart en eindelijk werpt het initiatief ‘BEAUTYSECTOR IN DE KOU’ zijn vruchten af. Vele mails aan commissieleden van Sociale Zaken en Financiën deden tot nu toe niet veel. Ook de media nam de berichten niet op. Maar daar is vandaag verandering in gekomen! Het artikel over het initiatief op onze website is, tesamen met naar eigen zeggen andere ‘schrijnende’ berichten, terechtgekomen bij Tweede Kamerlid Wybren van Haga. Hij deelde ons artikel op Twitter en Facebook met de volgende tekst: ‘Ik krijg heel erg veel schrijnende berichten van ondernemers in de beautysector die op het punt staan failliet te gaan. Geen TOZO vanwege partnertoets, terugbetalen NOW1 door de piek in mei en geen omzet door de zinloze lockdown’. Gaat hij vragen stellen in de kamer? Gaat hij voor ons in de bres springen? En wie gaan er volgen?

Uiteraard hebben wij Wybren van Haga enkele vragen gesteld. Wij zijn in afwachting van zijn reactie. Zodra we die hebben laten we jullie dit natuurlijk direct weten!

Het wordt ook wel tijd dat we gehoord worden! De berichten van het nieuwe initiatief en de effort van brancheorganisaties van de beautysector moeten worden opgemerkt! Want velen staat het water aan de lippen. We zijn het er allemaal over eens dat de gezondheid voorop staat, maar de overheid moet natuurlijk wel met goede regelingen komen. ANBOS heeft vorige week ook nogmaals de politiek benaderd. De politiek moet van alle kanten onze noodkreten horen. Langzaamaan lijkt het balletje te gaan rollen. Maar laten we hopen dat Wybren van Haga ook echt iets voor de sector kan gaan betekenen. Laten we hem bij deze vragen: Zorg alstublieft voor betere maatregelen voor de beautysector! En kijk ook eens naar het feit dat huidtherapeuten wel door mogen gaan, terwijl er genoeg schoonheidsspecialisten zijn die exact dezelfde behandelingen uitvoeren. En kijk ook eens naar de cosmetisch artsen die nog steeds fillers mogen zetten? Zijn dit behandelingen die nu noodzakelijk zijn? Mensen die voor hun acne of andere huidproblemen bij de schoonheidsspecialist komen kunnen niet geholpen worden… het is een beetje krom allemaal!


Zoals jullie ook eerder op onze website konden lezen is het initiatief Beautysector in de Kou een petitie gestart. Wij hebben jullie gevraagd via de website en social media deze petitie te tekenen. Inmiddels is de petitie bijna 8.500 keer getekend. En de initiatiefnemers willen het binnenkort aan de politiek overhandigen.

Heb jij nog niet getekend? Doe dat dan snel via deze link! https://secure.avaaz.org/community_petitions/nl/het_kabinet_passende_financiele_steun_voor_de_beauty_sector/?zCSlLrb
Nog niet aangesloten bij de facebookgroep, maar sta je wel in de kou? Meld je dan hier aan: https://m.facebook.com/groups/204990474590769/?ref=share

Reacties op onze website
Er zijn op onze artikelen over de lockdown en initiatieven (over het nieuwe initiatief en de berichten van ANBOS) meerdere reacties gekomen die onder de artikelen zijn geplaatst. Heb jij die al gelezen? We zetten er hieronder een aantal neer:


Gerda Mintjens: “Wij moeten geholpen worden. 5 weken geen inkomen geen omzet en alle kosten lopen door. Alle ZZpers moeten een beter steunpakket krijgen. Wij hebben al een kleine marge op wat wij verdienen en nu voor de 2e keer de deuren sluiten zonder steun gaan velen van ons niet redden. Ik kijk veel talkshows maar zie dit probleem nergens in voorkomen. Veel mensen denken dat wij goed ondersteund worden, maar niets is minder waar. Heb zelf ook contact gezocht met hart van Nederland, RTL 4 en omroep Fryslan. Zij pakken het ook niet op, niet eens een reactie terug. Daarom ben ik heel blij dat we er met zijn allen hopelijk ruchtbaarheid aan kunnen geven!”

Elma: “Het is belachelijk dat we nergens op terug kunnen vallen. Het is een verplichte sluiting, maar ik krijg €0,- steun!!!! Ik ben woest, en niet van plan om alles wat we hebben opgebouwd naar de klote te laten gaan! Op naar de demonstratie op 17/1, Amsterdam! Met z’n allen laten zien dat we het zat zijn!!!!!! We willen weer aan het werk! Allemaal! En stem allemaal in Maart op de FvD!!!!! Kabinet Rutte naar huis!”


Jolanda: “Dat er met verschillende maten wordt gemeten is duidelijk. Cosmetische behandelingen en met name de botox en fillers worden niet vergoed, het valt onder uiterlijk zorg en wordt toegestaan. Typerend en fout is de verklaring hiervoor door de voorzitter van de cosmetisch artsenvereniging. Niettemin komen zij ermee weg. De cosmetische geneeskunde is voor je uiterlijk, maar het is wel medische zorg”, zegt Catharina Meijer, voorzitter van Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Volgens de voorzitter van de branchevereniging is de beroepsgroep niet te vergelijken met bijvoorbeeld de kappers, die nog geen groen licht hebben gekregen om het werk weer te hervatten. ‘Wij vallen formeel onder de medische zorg en daarmee ook onder de uitzondering onder de contactberoepen.’ De cosmetisch artsen hebben volgens Meijer tijdens de opleiding geleerd om te gaan met beschermingsmiddelen en kunnen de risico’s op besmetting beter inschatten. ‘En daarnaar handelen.’ De branche zal nu niet snel reclame gaan maken om mensen aan de fillers of botox te krijgen, zegt de voorzitter van de NVCG. ‘Er is altijd eerst een consult en we voeren alleen behandelingen uit die voor de klant echt belangrijk zijn.’ In het coronabeleid gaat het om voorkomen van verspreiding van het virus. Dat er mensen zijn die hulp moeten kunnen krijgen bij inwendige en/of uitwendige problemen (aan voet en/of ook gezicht/huid) lijkt mij evident. In welk contactberoep dan ook, het zijn professionals met ervaring kennis en kunde!”

Angela Ramadhin: “Onze specialisaties zijn waardevol en niet minder dan van de huidtherapeut!! We zijn al jaren bezig met ons vak. Ik officieel 31 jaar op 14 feb 2021, maar werkte toen al 9 jaar. Toen bestond de Huidtherapeut nog niet eens. En zo veel collega’s, ook met veel kennis en ervaring worden nu gedupeerd. Dit moet ophouden!!”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
All-in-one by Care Cosmetics
Initiatief ‘Beautysector in de kou’ opgemerkt door Tweede Kamerlid

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord